Ania Zuzia i Chłopaki cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ania Zuzia i Chłopaki cz.5

Post »

Aniu ale masz kolekcję skrętników! wspaniała!
I jak patrzę na Twoje wyczyny działkowe to mi szczęka Obrazek opada. Toż Ty w konkursie możesz wziąć udział ;:202
Na grządce przy tunelu co będzie rosło? Jabłoneczka cudna i biedroneczka ;:14
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak biedronka azjatycka to arlekin. Swoją drogą ładna nazwa dla owadzika. :D Aniu mam ochotę na sadzonkę lub listka z twojego skrętnika Eva i Lazur. Może się wymienimy :wink:
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Zazdroszczę foliaka ale u mnie nikt nie chce mi pomóc aby taki zrobić ,przydał by się na pomidory i paprykę bo one lubią ciepło ... Mam szklarenkę ale małą a w niej tylko różne siewki ale i tak mam wygodę bo mogę sobie sama przygotować rozsady kwiatów .. Na ogrodzie tak jak i u mnie tulipany ,żonkile i bratki pięknie kwitną , Ciekawe czy nowo zakupiona magnolia będzie taka sama jak i u ciebie ,dokupiłam różowobiałą i białą .Dzieciaki lubią postawić na swoim nawet mój półtoraroczny wnusio już wie że można poro płaczem wymusić , przeważnie wyjście na dwór z którego też schodzi z płaczem ..
Skrętniki śliczne ale mam za mało parapetu na kwiaty domowe ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ale dałaś po oczach tymi skrętnikami ;:oj no i o pomidorach nic nie napisze z zazdrości :oops: moje to z lupą trzeba szukać, a Twoje to już krzaczory ;:oj nie pokaże swoich, bo wstyd nad wstydem ;:306
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, ale wszystko masz dopieszczone. W foliaczku ;:215 Posyłam serdeczności!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Aniu podziwiam Twoje perfekcyjne grządki ;:196
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Marysiu dostałam je od Ani Sweety. Dwa mi padły na samym początku, reszta ma się dobrze, nawet bardzo dobrze. Na konkurs, to ja mam za mało kwiatków, ale może kiedys w dalekiej przyszłości.

Obrazek
Rarbarbar obskubany z kwiatów ;:180
Obrazek

Grażynko- zdecydowanie wole nasze biedroneczki, są ładniejsze. Co do skrętników, to nie ma sprawy, ja chciałabym żółtego ;:oj nie widziałam żółtych.

Obrazek
żółte, to rosna u mnie maliny - pierwszy rok
Obrazek

Janiu Mój ślubny lubi takie rzeźbienie. I wszystko musi być wymiarowe, mieć kąty. Stawiał go z poziomicą - sąsiedzi byli pod wrażeniem. Kupiliśmy folię, która ma wytrzymac 3 sezony - zobaczymy.

Obrazek
kalina szykuje sie do kwitnieciaObrazek

Bogumiłko, bo ja za wczesnie wysiałam. Ale musiałam siac wtedy, kiedy małam wolne, więc chyba 1-2 marca. Zawsze wysiewałam po dniu kobiet.

Obrazek
skopałam mały kawałek i nasypałam mnóstwo nasionek polnych kwiatów i kilka mieszanek kolorowych. zobaczymy.Obrazek

Bogusiu miałam trochę czasu i eM miał sporo wolnego - stety i niestety. Wykorzystalismy czas na działce i takie wyszły efekty ;:3

Obrazek
Wszystkie pieńki spróchniały, trzeba było je wyrzucic. Moja nasturcja nie ma w czym rosnąć.
Obrazek

Justynko jakos wole do Ciebie Rózyczko pisać ;:108 dziękuję, ale przez najblizszy miesiąc moja perfekcja zniknie i aktywność na forum przygaśnie - studia wezma górę. Ale potem....plewić, plewić, plewić....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu rabarbar trzeba skubać z kwiatów??? kurcze blaszka a ja nie wiedziałam o tym i u mnie zaraz strzeli w kwiat, bo takie ma wielgachne te pąki ;:223
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Aniu pięknie pokazujesz rośliny, a moja kalina nie będzie miała pomponików ;:145 bo ma płasko rozłożone pączki
kwiatowe.
Znasz nazwę swojej kaliny?
Co do dzieci ta musisz męża wziąść na bok i ustalić co dla nich jest dobre,to co ustalicie musicie wprowadzić w życie.Lekko nie będzie, ale nikt nam nie powiedział ze mając dzieci będzie lekko ;:306
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie, że nie jest lekko, moje baby już na swoim, a jeszcze potrafią mnie wkurzyć do czerwoności :twisted: wypije kawę i idę ten rabarbar ciachnąć, bo po co mi kwiotki, a może cały ciachnę i ciasto upiekę :?: mężuś był by zadowolony, ciastosz jeden ;:306
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładnie u Ciebie , jest co oglądać , cały czas coś się dzieje . A o takim foliaku też marzę :) pięknie Ci kwitła mała , ale jaka kwitnąca, magnolia ;:oj :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Aniu kolorki juz masz co do kaliny moja ma variegate liście moze dlatego kwiaty na razie inne niz twojej.Foliak masz super ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Beatko, Krysiu, Karolinko - moja kalina kwitnie biało i ma pompony, duze i pachnace. Ale rosła juz jak dostałam działkę i nie mam pojecia co to za odmiana.

Obrazek

Obrazek

Krysiu - eM niby wie, ale woli spokój i bez dzieci, więc dla świętego spokoju pozwoliłby im siedziec przy komputerze cały dzień.

Obrazek

Obrazek

Bogusiu ja kiedys słyszałam, mama obrywała, ale jakos nie pomyślałam o swoim, az tu Marysia pisze, że mój rabarber na ozdobny wyglada, bo zamiast w łodygi puszczam go w kwiaty ;:306 ;:306 ;:306 tez obskubałam i oblałam sie rumieńcem wstydu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”