Mój balkon ---->Moja kolorowa oaza :) *cz.3*

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój balkon ---->Moja kolorowa oaza :) *cz.3*

Post »

Kwitną kupne, a sadzonki właśnie produkują pąki ;:138
Aniu a jakie Ciebie interesują pelargonie? Może na giełdę w środę rano jakbyś mogła?
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Alenko :wit zaglądam nieśmiało od kilku już dni i zacieram ręce,że już niebawem pokażesz nam balkon ukwiecony jak w ubiegłym sezonie ,jak prawie nigdzie nie widuję ;:138
Jeszcze Halinka (eukomis) ma talent do niewyobrażalnej aranżacji swojego balkoniuku ;:138
Kupujesz nowe sadzonki a jak przezimowałaś swoje ubiegłoroczne pelargonie?
tzn w jakim procencie udało się przechować?
Denise ;:180 ;:196 ucięłam wczoraj a dziś wsadziłam :wink: muszę ją rozmnożyć..muszę...
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu, szalejesz coraz bardziej, efekt będzie niesamowity jak zwykle! ja z fuksji zrezygnowałam, jakoś się nie dogadywałyśmy, ale poluję na moje ulubione u Ciebie "ciapate" pelargonie, może gdzieś na nie trafię :)
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40

Post »

Hej Madziu :wit jak tam środowe "polowanie" na kwiatki?
U nas leje taki deszcz że aż huczy ;:202 Na szczęście jest ciepło bo moje wszystkie zielone już wystawione są na dworek.
Widzę, że bardzo szybko uzupełniasz braki po zimie ;:138 :heja :tan i znów Twój balkon będzie najpiękniejszy w okolicy ;:215
Fajne odmiany fuksji i pelargonii udało Ci się kupić. Ja staram się nie odwiedzać miejsc z roślinami bo nie wiem czy byłabym w stanie się opanować, a miejsca na nowe doniczki już dawno mi się skończyły ;:223

;:196
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu jak Twój balkonik?już udekorowany?u mnie już prawie,prawie....swoje sadzonki mam już wsadzone dokupuję w wolne miejsca jak coś ładnego spotkam,w tym sezonie to czego nigdy nie miałam to lantana,sunsatia i sanwitalia.Pelaśki produkują pączki co niektóre,a fuksje jeszcze nie tzn peter peters ma maleńkie pączki,ale co nie co musiałam pouszczykiwać,więc ma ich już mniej ale czekam na pierwszy "własny" kwiat bo taki cieszy najbardziej,pelasia z mojego "chowu" ma już częściowo rozwinięty kwiat.A u Cibie jak wygląda sprawa z kwitnieniem na Twoich sadzonkach?
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 kwie 2012, o 21:50

Post »

Madziu, ja opiekuję się wszystkim, co mi w oko wpadnie, a fuksjami w szczególności :wink: . Chętnie przyjmę każdą, której nie mam, a Blue Angel nie mam i chyba nie widziałam nawet, zaraz wyguglam sobie, co to za cudo. :wink:
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karo kibicuję Twojej Denise ;:138 Cieszę się, że rośnie i będziesz ją rozmnażać...bo jest cudna ;:167 Będziesz ją prowadzić na drzewko?
Jeśli chodzi o przechowanie pelargonii...to mateczniki słabo..prawie wszystkie padły, ale to pewnie dlatego, że uszkodził je mróz..na szczęście sadzonki przeżyły wszystkie :tan
emka29 pisze: ale poluję na moje ulubione u Ciebie "ciapate" pelargonie, może gdzieś na nie trafię :)
Też je lubię ;:108 Upolowałam dwie w sklepie i nie mogę się już doczekać jak je posadzę i zaczną kwitnąć ;:138

Kirunia braki po zimie uzupełnione ponad stan ;:306 Póki jeszcze wszystko nie posadzone, to dokupuję, ale boję się co to będzie, jak trzeba to będzie jakoś poupychać :shock:

Madziu sadzoneczki puszczają pąki jak szalone..Ale jeszcze nie posadzone prawie nic :| Brak czasu, zalatanie i jakoś nie ufam pogodzie..raz zimno, raz ciepło..deszczowo..nie mogę się zaadaptować, a co dopiero roślinki. Nie wiem jak u Ciebie aura?
Chcesz mieć sanwitalię? Świetna jest ;:108 Zwłaszcza w kompozycji z pelargoniami ;:108

Basiu to musimy się umówić na kawusię ;:136

Ze zdjęć..kwitnie sadzoneczka pelargonii..
Obrazek

Kolejna się szykuje..
Obrazek

Kupiona fuksja zaskoczyła mnie rozwiniętym kwiatkiem ;:167
Obrazek

Obrazek

W tym tygodniu wyprawa na giełdę ;:138 Będziecie na bieżąco ;:215
Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Pięknie kwitną Pelargonie Madziuu mnie kilka uratowało się ,reszta zmarzła ,jesienią , Fuksja wypas ;:333 ;:333 ,żałuje tylko że ja przy takich giełdach ogrodniczych nie mieszkam , bo bym tam nakupował troszkę, a właśnie szukam Pelargonii variegata:D , życzę sukcesu.
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Wspaniale pelargonie zapowiadają obfite kwitnienie ;:138
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Madziu fajny kwiat fuksji,jeszcze takiego nie widziałam. Pelargonie szaleją, u mnie też w tym roku szybciej "produkują" pąki. Pogoda i u mnie nie zdecydowana,wczoraj lało a jak nie lało to mrzylo,byliśmy na komuni deszcz nie padał w trakcie mszy i na chwilę popołudniu wyszło słońce by porobić zdjęcia a później od nowa lało. Noce również chłodne, oby tylk bez przymrozkow,ja już mam wszystkie rośliny na zewnątrz teraz kolej na pomidory.
sanwitalie posadzilam w wiszących doniczkach,same,ale może dokupie jeszcze do skrzynki z pelargonią.
ANNA2006
200p
200p
Od: 17 maja 2013, o 12:57

Post »

Cześć Madziu. :wit
Urocza ta Twoja fuksyjka.
Wciąż nie mamy ładnej pogody żeby sadzić na balkonach,choć ja coś tam powoli sadzę.
Pamietam o Vancuwer dla Ciebie.Byłam na ryneczku w sobotę i dziś ale nie było jej.Pani powiedziała żeby zagladać bo będzie.Na Jurowieckiej będę chyba w środę.
Dam znać jak kupię.
------------------------------
ANNA2006 Kolorowy balkon :wit
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Alenko ;:196 Twój gęściutki lasek roślin zapowiada znów piękny, bardzo kolorowy balkon. ;:138
Trafiła Ci się bardzo delikatnie wyglądająca fuksja, ale takie są bardziej wytrzymałe niż 'puchate' baletnice. Kolejna piękność ;:226
Moje już na dobre zawłaszczyły doniczki balkonowe, Twoje dzieciaczki werandują dniami, ale nocują jeszcze na parapecie i rosnąąą :D Dziękuję. ;:167 Pouszczykiwałam, żeby bardziej się rozrastaly i czekam aż miną nocne chłody.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

janek45 pisze:u mnie kilka uratowało się ,reszta zmarzła ,jesienią ,
To tak jak u mnie :(

Filigranowa dziękuję ;:196

Madziu sanwitalie świetnie wyglądają z pelargoniami..polecam ;:108 Moje roślinki w dzień na zewnątrz,na noc część chowam..jakoś się boję, jak rok temu zobaczyłam ogrom zniszczeń ;:145

Aniu mam już vancouver :tan

maadro cieszę się, że mają się dobrze ;:215 Nie mogę się doczekać jak się rozrosną..będę czekać na kwiaty jak na swoje ;:167

U mnie powolutku idzie sadzenie..pogoda dalej paskudna..więc się wstrzymuję ;:174
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu pelargonia z serii Calliope..posadziłam ją w gazonie, bo podobno ostro rośnie i się płoży ;:167
Obrazek

Obrazek

;:196
ANNA2006
200p
200p
Od: 17 maja 2013, o 12:57

Post »

To super Madziu że masz już Vancouver. Ja codziennie Panią maltretowałam z ryneczku ale ona ciągle zapominała zapytać szefostwa o tę pelargonię a na Jurowiecką planowałam dziś pojechać ale deszcz zmienił moje plany.
Gdzie dorwałaś tę czerwoną piękność? Widziałam na ryneczku taką olbrzymkę czerwoną za 8zł i zastanawiałam się nad nią. Kupiłam angielską
Zauważyłam że Twoja Thalia też ma takie zwijające się listki bo już martwiłam się że tylko moja.

Byłaś na giełdzie?
------------------------------
ANNA2006 Kolorowy balkon :wit
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Alenko, ;:196 mimo chłodu Twoje fuksje mają sporo pąków. ;:oj ;:138
U mnie jeszcze żadna się nie wysila.
Pelargonie kupowałam z pąkami i powoli zaczynają rozkwitać.
U Ciebie mają o wiele wieksze kwiaty, a najbardziej podoba mi się piegusek. ;:226
U nas takich nie widzialam, ale może jeszcze się pokażą.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”