Żeby odrastało to musi być bylina ,a tego trudno się pozbyć.Jeśli chodzi o zagłuszenie wszystkiego,to najlepsze są pokrzywy,ale rosną tylko na żyznej ziemitreborx pisze:... bedzie samo po zimie odrastało a potem da się z tym łatwo zrobić porządek?
Zasyp sobie grubo ściółką (np. słomą lub co tam masz lokalnie). Po przyjeździe będzie jak znalazł - lepsza ziemia pod spodem i raczej mniej chwastów niż po zasiewach.treborx pisze:A ja mam chyba troche inny problem:
wyjeżdzamy jesienią na dwa lata za granicę. Mam dość spory ogródek, nie chciałbym by mi to zarosło a potem bym musiał na nowo wszystko kopać. Idzie coś zasiać, co mi skutecznie zablokuje chwasty na te pare sezonow i bedzie samo po zimie odrastało a potem da się z tym łatwo zrobić porządek?
Posiej wykę jako poplon, skutecznie zagłuszy wszytko, a do tego będziesz miał rewelacyjną ziemię.treborx pisze:A ja mam chyba troche inny problem:
wyjeżdzamy jesienią na dwa lata za granicę. Mam dość spory ogródek, nie chciałbym by mi to zarosło a potem bym musiał na nowo wszystko kopać. Idzie coś zasiać, co mi skutecznie zablokuje chwasty na te pare sezonow i bedzie samo po zimie odrastało a potem da się z tym łatwo zrobić porządek?