Jesteście wspaniali
,znajdujecie czas na spacer po moim/ naszym
/ ogrodzie.
Ławeczki już rozstawione , czekają na gości, a ja Was powitam aromatyczną kawką i serniczkiem mojej specjalności.
Od rana słoneczko wspaniale operuje i zaprasza do ogrodu ,a ja mam wyjazd.
Postaram się jak najprędzej pozałatwiać sprawy / oczywiście zakup kwiecia do kommpozycji doniczkowo- skrzyniowych/ i rozkoszować się wiosennymi widokami. Zakwitły konwalie i bzy , zapach zniewalający
Alu!witam

i cieszę się bardzo z Twoich odwiedzin. Dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu i mojej pracy.
Aniu! 
niestety, czas biegnie nieubłaganie a my coraz młodsze
Felu!Twoje słowa pochwały są dopingiem do dalszej pracy. Dziękuję

Zapraszam w każdej wolnej chwili
Moja wisteria jest już wiekowa . Kwitnie pojedynczymi kwiatami od 3-4 lat. W ubiegłym roku " zastraszona" eksmisją

pokazała sporo kwiatów. W tym roku jestem w szoku, nie widać liści, "obsypana kwieciem".
W tym roku kupiłam białą , niby o dużych ,rocznych przyrostach. Muszę sprawdzić , czy przy mojej jest gdzieś ukorzeniona sadzonka , jeśli nie ma, to przysypię pęd Z wielką przyjemnością jesienią wyślę Ci
Zapraszam serdecznie w każdej wolnej chwili!
Marysiu!dziękuję ,dziękuję . Przekazałam Twoje zdanie swoim synom i synowym , a oni na to " Mamuś to Twoja zasługa ,ze ogród tak wygląda".
Wcale nie mylą się

Syn ma coraz mniej czasu na koszenie/ pochłonęła go budowa domu/ , drugi - pracuje od świtu - do nocy. Synowe większość dnia poza domem, mąż nadal przy remoncie mieszkania
młodym.Czekają z niecierpliwością na przeprowadzkę.Nie powiem, takie sprawy jak zainstalowanie pergoli czy płotku to ich dzieło. Teraz przy tak wielkim zaabsorbowaniu i pochłonięciu ich sprawami, nawet nie śmiem prosić o cokolwiek./ nie mam do nich żalu/ Dzisiaj po powrocie z miasta, zabieram się za przycinanie żywopłotu.
Zgodnie stwierdzili,ze najwięcej czasu spędzają w ogrodzie przy grillowaniu

lub niedzielno- świątecznym wypoczynku.
/ niedziele i święta w naszej rodzinie przeznaczamy tylko i wyłącznie na wojażowanie lub regenerację sił, nie ma żadnej pracy/
Jurku! ano, buchnęła wiosna kwieciem/ majem/ ...jak w piosence.
Konwalie pachną " oszołamiająco", bzy zniewalają . a niezapominajki tworzą niebieskie kobierce, pośród innego kwiecia.
Czekam jeszcze na koncert żab

,uwielbiam ich "rechot". Na razie zadawalam się ptasimi koncertami