Papryczka chili-jak pielęgnować cz.4
- sachel
- 100p
- Od: 14 lut 2014, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.4
Oberwij kwiaty i trochę je ogłów przytrzymasz wzrost i lepiej się rozkrzewia. A do balkonu możesz już je przyzwyczajać w cieplejsze dni, te MIX-y rozsadź , powodzenia
- Biotit
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hartuj je na balkonie w ciepłe dni, najpierw krótko , potem stopniowo wydłuż im wycieczkę.
Na tym etapie co są , to kwiatki poobrywaj.
Habanero do pojemników balkonowych się raczej nie nadaje. Co najmniej 7 -10 l donica.
Na tym etapie co są , to kwiatki poobrywaj.
Habanero do pojemników balkonowych się raczej nie nadaje. Co najmniej 7 -10 l donica.
- MARIOooZIOOM
- 100p
- Od: 25 lut 2014, o 17:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
W weekend majowy zrobiłem lekkie przypomnienoe ostrości, jedząc pierwszą dojrzałą CNT. Ale mi się pogorszyła wytrzymałość na ostrość. Piekła nieźle.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 lut 2015, o 14:27
Na moim krzaczku wyrosły piękne 4 długie papryki Bulgarian Carrot. Natomiast na górnej parti krzaczka, mimo że pojawiło się wiele kwiatków od ponad 2 tyg to nie chce rosnąc zadna nowa papryczka. Co gorsza zaczynają opadać zapylone kwiatki. Co mam robić? Jakaś choroba?
- Biotit
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na Carolinę ta papryczka mi nie wygląda, czy to ta u której miałeś wykiełkowane nasionka po tygodniu ?
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
U mnie to samo na innych.Biegasz z pędzelkiem i zapylasz,bo ja zapominammichalolkusz pisze:Na moim krzaczku wyrosły piękne 4 długie papryki Bulgarian Carrot. Natomiast na górnej parti krzaczka, mimo że pojawiło się wiele kwiatków od ponad 2 tyg to nie chce rosnąc zadna nowa papryczka. Co gorsza zaczynają opadać zapylone kwiatki. Co mam robić? Jakaś choroba?
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Może krzaki nie mają jeszcze siły na utrzymanie większej ilości? Albo za słabo karmione? A może też za mało słońca?
Dzień dobry!
Mały update moich nierównych siostrzyczek Cherry
Maluch miał niestety przykry wypadek, zleciał mi z parapetu i chyba trochę nadłamały się korzonki, delikatnie go upakowałam z powrotem do pojemniczka i mam nadzieję, że nic mu nie będzie .. w sumie puszcza kwiatki więc chyba jest ok
Mały update moich nierównych siostrzyczek Cherry
Maluch miał niestety przykry wypadek, zleciał mi z parapetu i chyba trochę nadłamały się korzonki, delikatnie go upakowałam z powrotem do pojemniczka i mam nadzieję, że nic mu nie będzie .. w sumie puszcza kwiatki więc chyba jest ok
- MARIOooZIOOM
- 100p
- Od: 25 lut 2014, o 17:46
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 lut 2015, o 14:27
hmm moze nie maja sily na utrzymanie większej ilości, ale jak zrobić by nabrały sił? karmie je samą wodą. Nie nawoże. Na brak słońca nie mogą narzekać. Zapylam je też pędzelkiem.BobejGS pisze:Może krzaki nie mają jeszcze siły na utrzymanie większej ilości? Albo za słabo karmione? A może też za mało słońca?
Michał, a dlaczego nie karmisz swoich papryk? Byłyby i zdrowsze i silniejsze gdyby były nawożone