Ogród w sercu puszczy
Re: Ogród w sercu puszczy
Uwielbiam takie ogródki w lesie:)
- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- MagdaB2701
- 200p
- MagdaB2701
- 200p
- MagdaB2701
- 200p
Troszkę moich domowych przedstawię
Moroznaja Visznia:
svebodny narjad:
skrętnik Nina
Gaucho (u mnie skromnie u siostry ma ode mnie sadzonkę w tym samym czasie sadzona,a u niej cała donica w kwiatach)
Franek,pomału budzi go wiosna
"Grudnik" się popisuje w maju
chciryta sinesis hisako "wybarwia"listki
sadzonki skrętników: maluchy
"noworodki"
zwariowałam z tymi sadzonkami,wiem,wiem..............
Moroznaja Visznia:
svebodny narjad:
skrętnik Nina
Gaucho (u mnie skromnie u siostry ma ode mnie sadzonkę w tym samym czasie sadzona,a u niej cała donica w kwiatach)
Franek,pomału budzi go wiosna
"Grudnik" się popisuje w maju
chciryta sinesis hisako "wybarwia"listki
sadzonki skrętników: maluchy
"noworodki"
zwariowałam z tymi sadzonkami,wiem,wiem..............
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
WOW pelargoniowe maluchy jakie ładniutkie to sadzonki jesienne?
No i fiołeczki i skrętniki niczego też sobie
A ta plantacja skrętnikowych maluszków to dla kogo
No i fiołeczki i skrętniki niczego też sobie
A ta plantacja skrętnikowych maluszków to dla kogo
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- MagdaB2701
- 200p
dziękuję w imieniu moich podopiecznych.Niunia1981 pisze:WOW pelargoniowe maluchy jakie ładniutkie
takNiunia1981 pisze: to sadzonki jesienne?
no nie wiem jeszcze listki były duże,grzech wyrzucić.....będą szukały domkówNiunia1981 pisze:A ta plantacja skrętnikowych maluszków to dla kogo
- Kirunia
- 200p
- Od: 25 sie 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie wiedziałam że skrętniki można z kawałków listków rozmnażać
Co do Ciebie Madziu zaglądam to dowiaduje się czegoś nowego o rozmnażaniu i uprawie roślin. A jak ty znajdujesz czas na to wszystko? Z córeczkami pełne ręce pracy i trudno Ci się pewnie tak do końca poświęcić zielonym pasjom. Do tego szczeniaki, prowadzenie domu, ogród. Doba wydaje się być za krótka. Podziwiam
Pelargonie świetnie przezimowały
Dostałaś już Swoje zamówione roślinki od Adriana?
Ucałuj dziewczynki
Co do Ciebie Madziu zaglądam to dowiaduje się czegoś nowego o rozmnażaniu i uprawie roślin. A jak ty znajdujesz czas na to wszystko? Z córeczkami pełne ręce pracy i trudno Ci się pewnie tak do końca poświęcić zielonym pasjom. Do tego szczeniaki, prowadzenie domu, ogród. Doba wydaje się być za krótka. Podziwiam
Pelargonie świetnie przezimowały
Dostałaś już Swoje zamówione roślinki od Adriana?
Ucałuj dziewczynki
- MagdaB2701
- 200p
z tej metody najlepiej mi wychodzi.Kirunia pisze:Nie wiedziałam że skrętniki można z kawałków listków rozmnażać
Człowiek całe życie się uczy a i tak wszystkiego nie wie.Kirunia pisze:Co do Ciebie Madziu zaglądam to dowiaduje się czegoś nowego o rozmnażaniu i uprawie roślin
sama nie wiem chciałbym mieć tego czasu więcej,na swoje pasje ,wyspanie się to moje marzenie i chciałbym móc tak porządnie wysprzątać dom,chęci są tylko czasu brak......Kirunia pisze: A jak ty znajdujesz czas na to wszystko? Z córeczkami pełne ręce pracy
pelaśki tak,gorzej z fuksjami,jednak miejsce dla nich wygospodarowane nie jest trafione,muszę coś innego wymyślić na ten sezon.Na młodych sadzonkach fuksji mam mączlik z którym walczę od jesieni a od około miesiąca bardzo intensywnie,wszystko postawiłam na "jedną kartę"teraz albo mączlik zginie albo stracę sadzonki,dosłownie wykąpałam je w confidorze,wsadziłam do miski do niej pojemnik z confidorem aby parował i wszystko szczelnie zakleiłam folią,boję się tam zaglądać,jak strace te 13 sadzonek zostanie mi nie wiele ale nie mogę pozwolić aby mączlik się rozpanoszył.Kirunia pisze:Pelargonie świetnie przezimowały
nie jeszczeKirunia pisze:Dostałaś już Swoje zamówione roślinki od Adriana?
wycałowaneKirunia pisze:Ucałuj dziewczynki
- MagdaB2701
- 200p
- MagdaB2701
- 200p
moje wczorajsze nabytki z rynku,targu:)
śliczne różyczkowe kwiaty lekko"ciapkowate"
"ciapeczek" troszkę żałuje że wzięłam tylko jedną
a ta intensywnie różowa,zdjęcie tego nie oddaje
Jak już posadzę z skrzynki i doniczki docelowe to co mam w domu i jak dostanę przesyłkę od Adriana ruszę uzupełnić braki na taki typowy targ,który odbywa się tylko w czwartki w kurpiowskiej "stolicy" jest tam mnóstwo handlarzy nie ma tam jakiś nie wiadomo jakich odmian,takie pospolite przeważnie ale zawsze coś nowego uda się wypatrzeć.
śliczne różyczkowe kwiaty lekko"ciapkowate"
"ciapeczek" troszkę żałuje że wzięłam tylko jedną
a ta intensywnie różowa,zdjęcie tego nie oddaje
Jak już posadzę z skrzynki i doniczki docelowe to co mam w domu i jak dostanę przesyłkę od Adriana ruszę uzupełnić braki na taki typowy targ,który odbywa się tylko w czwartki w kurpiowskiej "stolicy" jest tam mnóstwo handlarzy nie ma tam jakiś nie wiadomo jakich odmian,takie pospolite przeważnie ale zawsze coś nowego uda się wypatrzeć.
- Butterfly1007
- 50p
- Od: 20 sie 2014, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Patrzę i oczom nie wierzę jakie Tu cudeńka
Przejrzałam wątek i muszę przyznać że pomysł na wjazd do garażu super, bardzo kreatywnie.
Kolekcja pelargonii imponująca. Dlaczego u mnie na ryneczku takich nie ma? A ta applebolssom mnie powaliła na kolana Będę wpadać nacieszyć oczy
Przejrzałam wątek i muszę przyznać że pomysł na wjazd do garażu super, bardzo kreatywnie.
Kolekcja pelargonii imponująca. Dlaczego u mnie na ryneczku takich nie ma? A ta applebolssom mnie powaliła na kolana Będę wpadać nacieszyć oczy
Natalia
- MagdaB2701
- 200p
Witam Natalio,miło że zajrzałaś.Widzę że jesteśmy z tego samego województwa
większość pelargoni mam z wymian na forum,od Adriana a pierwsze między innymi (applebolssom) od cioci i to dzięki niej dowiedziałam się że pelargonie są różne,piękne nie tylko takie jak u nas na rynku,a tu właśnie takie pospolite,byłam bardzo zaskoczona,że mieli takie "ciapkowane" takich raczej nie spotyka się u nas na targu.Butterfly1007 pisze:Kolekcja pelargonii imponująca. Dlaczego u mnie na ryneczku takich nie ma?
jest nie samowita,zmienia natężenie koloru w zależności od ilości słońca.Butterfly1007 pisze: A ta applebolssom mnie powaliła na kolana
zapraszam wkróce,obfocę wjazd do garażu już prawie zapełniony kwiatamiButterfly1007 pisze:Będę wpadać nacieszyć oczy