Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl - część 2
Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl - część 2
Ania, jestem i ja:)) Piekne tulipanki, szczerze powiem, ze czekam na zdjecie Twojej korony cesarskiej. Pieknie wygladala ostatniego roku wsrod narcyzow
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Zgoda na brak polskiej czcionki
- ann_30
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zuza i ja jestem przekonana,że to pomyłka bo prawdziwy Rococo właśnie zaczyna rozkwitać i wygląda całkiem inaczej Przypomniałaś mi,że jeszcze nie mam białej serduszki więc koniecznie muszę się za nią rozejrzeć
Moniko trytomia tak szybko Ci wystartowała Muszę zajrzeć do mojej bo może też już ma jakiś pączek Lilia już wyszła i jest całkiem spora a na dodatek ma podwójny pęd Jeszcze raz dziękuję Ci kochana za spełnienie mojego marzenia
Jolu z mojego EM taki całkiem ideał to nie jest bo wtedy by do mnie nie pasował Najważniejsze,że dogadujemy się w głównych kwestiach a o drobiazgi przecież nie ma się co kłócić Pozdrawiam serdecznie
Lucynko u nas akwarium z rybkami nie jest aż tak duże,chociaż to dla żółwia jest całkiem spore Mój kuzyn miał podobną przygodę jak Wy ale niestety u niego skończyło się gorzej bo akwarium pękło jak wyjechał na weekend.Po powrocie miał przymusowy remont nie tylko u siebie ale i u sąsiadów z dołu
Aniu jak patrzę na Waszego Tigera to tak sobie wyobrażam naszego rudzielca za kilka lat I ja planuję dokupić jesienią tulipanów bo dają wspaniały efekt a o dziwo jeszcze mam miejsca gdzie nie rosną Niestety i u mnie nornice grasują i nawet koty im nie straszne
Patiann witaj kochana Niestety nie wiem czy doczekasz się zdjęć korony bo w tym roku coś marnie wyglądają Nie wiem jaka jest tego przyczyna ale jesienią zaryzykuję i posadzę kolejne
Anitko nie chcę Cię kusić ale jak się dzisiaj przyjrzałam to kwitnie dopiero niecała połowa odmian.Żeby nie było zbyt idealnie to niestety jest też część cebulek która wypuściła same liście i pąków jakoś do dziś nie widać
Moniko trytomia tak szybko Ci wystartowała Muszę zajrzeć do mojej bo może też już ma jakiś pączek Lilia już wyszła i jest całkiem spora a na dodatek ma podwójny pęd Jeszcze raz dziękuję Ci kochana za spełnienie mojego marzenia
Jolu z mojego EM taki całkiem ideał to nie jest bo wtedy by do mnie nie pasował Najważniejsze,że dogadujemy się w głównych kwestiach a o drobiazgi przecież nie ma się co kłócić Pozdrawiam serdecznie
Lucynko u nas akwarium z rybkami nie jest aż tak duże,chociaż to dla żółwia jest całkiem spore Mój kuzyn miał podobną przygodę jak Wy ale niestety u niego skończyło się gorzej bo akwarium pękło jak wyjechał na weekend.Po powrocie miał przymusowy remont nie tylko u siebie ale i u sąsiadów z dołu
Aniu jak patrzę na Waszego Tigera to tak sobie wyobrażam naszego rudzielca za kilka lat I ja planuję dokupić jesienią tulipanów bo dają wspaniały efekt a o dziwo jeszcze mam miejsca gdzie nie rosną Niestety i u mnie nornice grasują i nawet koty im nie straszne
Patiann witaj kochana Niestety nie wiem czy doczekasz się zdjęć korony bo w tym roku coś marnie wyglądają Nie wiem jaka jest tego przyczyna ale jesienią zaryzykuję i posadzę kolejne
Anitko nie chcę Cię kusić ale jak się dzisiaj przyjrzałam to kwitnie dopiero niecała połowa odmian.Żeby nie było zbyt idealnie to niestety jest też część cebulek która wypuściła same liście i pąków jakoś do dziś nie widać
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu jeśli to jest dopiero połowa Twoich kwitnących tulipanów, to zapewne wkrótce szczękę zgubię. Papuzie powalają.
Dziewczyny też widzę ogród okupują. Na krześle brazylijskim i ja nawet w tym sezonie się już pobujałam.
Dziewczyny też widzę ogród okupują. Na krześle brazylijskim i ja nawet w tym sezonie się już pobujałam.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu - wszystkie kwiaty u Ciebie piękne.
Jednak tulipany biją po oczach. Są po prostu cudowne!
Jednak tulipany biją po oczach. Są po prostu cudowne!
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu ja myślałam, ze moje tulipany są śliczne, ale Twoje wymiatają po prostu wszystko. Są nieziemskie, przepiękne. wPISUJĘ SIĘ, ZEBY MIEĆ cIĘ JUŻ U SIEBIE
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- ann_30
Oj pracowity dziś dzień nastał.Oczywiście po deszczu pojawiły się pierwsze chwaściory więc wzięłam się za pielenie.Wysiałam też resztę ogórków i skuszona ładną pogodą wysadziłam rozsadę selera i pora.Mam nadzieję,że nic im się nie stanie Przy okazji cyknęłam też kilka fotek:
Serduszka z Biedronki jak na razie jest malutka ale sadziłam ją przecież ledwie miesiąc temu więc cieszy mnie,że w ogóle kwitnie:
Moniko a tak prezentuje się lilia św. Józefa:
- ann_30
Aneczko najgorsze jest to,że zgubiłam opakowania od tulipanów i nie dosyć,że nie znam nazw już kwitnących to nie wiem czego się jeszcze spodziewać No cóż,będą niespodzianki Dziewczyny z ogrodu wygonić może tylko deszcz albo noc a i to nie zawsze I ja pobujałam się na krześle ale raczej preferuję leżenie na hamaku
Lucynko dziękuję za miłe słowa W takich chwilach wiem,że warto było biegać jesienią po marketach w poszukiwaniu ciekawych odmian cebulek
Andziu miło mi Cię gościć Nie bądź taka skromna bo widziałam i wiem,że masz się czym pochwalić
Lucynko dziękuję za miłe słowa W takich chwilach wiem,że warto było biegać jesienią po marketach w poszukiwaniu ciekawych odmian cebulek
Andziu miło mi Cię gościć Nie bądź taka skromna bo widziałam i wiem,że masz się czym pochwalić
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też nareszcie popadało i to tak delikatnie, majowo, cieplutko. Pobiegłam więc na działkę i bardzo mi się podobał krajobraz w deszczu. Niestety, trochę mniej właśnie to, o czym Ty napisałaś - wyłażące i praktycznie wszechobecne już chwaściory i co chyba jeszcze gorsze - ślimaki różnego autoramentu! Wydaje się, że bez chemii w tym wypadku się nie obejdzie.
Pozdrawiam. Lucyna
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
ANIU tulipany bajeczne .Gdzie je kupiłaś .
Co jest pod liliowcem ,białe pełne kwiaty .
Co jest pod liliowcem ,białe pełne kwiaty .
- ann_30
Lucynko o ślimakach to już mi nawet nie wspominaj Niestety i u mnie nie obyło się bez chemii.Co gorsza przez nie dwa razy dłużej trwa spacer z młodszą córcią do przedszkola bo przenosi wszystkie napotkane na drodze ślimaki w bezpieczne miejsce Co ja poradzę z moim małym miłośnikiem przyrody
Jolu ogólnie mówiąc wszystkie tulipany to taka "zbieranina marketowa" Kierowałam się zasadą,że co mi wpadnie w oko to i do koszyka Roślina o którą pytasz to krzew podobny do migdałka ale kwitnie na biało.Muszę poszukać jak się nazywa bo trafił do mnie przypadkiem: kolega męża kupił działkę a że jest fanem tui i trawnika więc pozbywał się wszystkiego co kwitnące i tym sposobem mąż uszczęśliwił mnie bagażnikiem pełnym roślin
Jolu ogólnie mówiąc wszystkie tulipany to taka "zbieranina marketowa" Kierowałam się zasadą,że co mi wpadnie w oko to i do koszyka Roślina o którą pytasz to krzew podobny do migdałka ale kwitnie na biało.Muszę poszukać jak się nazywa bo trafił do mnie przypadkiem: kolega męża kupił działkę a że jest fanem tui i trawnika więc pozbywał się wszystkiego co kwitnące i tym sposobem mąż uszczęśliwił mnie bagażnikiem pełnym roślin
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu cudnie! A ten krzew, to chyba żylistek - przynajmniej na takiego wygląda
Tulipanów masz rzeczywiście ogrom odmian! Na białą serduszkę to i ja poluję, mam nadzieję zakupić na targach ogrodniczych w ten weekend.
Tulipanów masz rzeczywiście ogrom odmian! Na białą serduszkę to i ja poluję, mam nadzieję zakupić na targach ogrodniczych w ten weekend.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d.
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Aniu - i wzajemnie - ja też jestem szczęśliwa z prezentu od Ciebie - , fantastyczne tulipany - najładniejsze strzępiaste cuuuudo
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu! jestem, jestem i podziwiam. Tulipanowy zawrót głowy Wszystko pięknie prezentuje się: Rodzinka ,rudzielec ,ogród , roślinki
dla męża za piękny sprawunek kwiecisty. Kochana , powinnaś częściej wysyłać Mężusia na ryneczek.
Posyłam serdeczności
dla męża za piękny sprawunek kwiecisty. Kochana , powinnaś częściej wysyłać Mężusia na ryneczek.
Posyłam serdeczności
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Aniu tulipany masz urzekające. Szybko będzie Ci kwitł powojnik , mój ma dopiero małe pączki. Widzę ,że jesteś miłośniczką lilii bo masz ich sporo w ogrodzie. Ja je kocham i też mam ich mnóstwo .Mimo ,że wszystkie kwiaty są piękne , lilie to dla mnie królowe