Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl - część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl - część 2

Post »

Ania, jestem i ja:)) Piekne tulipanki, szczerze powiem, ze czekam na zdjecie Twojej korony cesarskiej. Pieknie wygladala ostatniego roku wsrod narcyzow ;:63
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuza i ja jestem przekonana,że to pomyłka bo prawdziwy Rococo właśnie zaczyna rozkwitać i wygląda całkiem inaczej :wink: Przypomniałaś mi,że jeszcze nie mam białej serduszki więc koniecznie muszę się za nią rozejrzeć ;:204
Moniko trytomia tak szybko Ci wystartowała :shock: Muszę zajrzeć do mojej bo może też już ma jakiś pączek ;:108 Lilia już wyszła i jest całkiem spora a na dodatek ma podwójny pęd ;:oj Jeszcze raz dziękuję Ci kochana za spełnienie mojego marzenia ;:196
Jolu z mojego EM taki całkiem ideał to nie jest bo wtedy by do mnie nie pasował ;:306 Najważniejsze,że dogadujemy się w głównych kwestiach a o drobiazgi przecież nie ma się co kłócić :D Pozdrawiam serdecznie ;:7
Lucynko u nas akwarium z rybkami nie jest aż tak duże,chociaż to dla żółwia jest całkiem spore ;:108 Mój kuzyn miał podobną przygodę jak Wy ale niestety u niego skończyło się gorzej bo akwarium pękło jak wyjechał na weekend.Po powrocie miał przymusowy remont nie tylko u siebie ale i u sąsiadów z dołu :roll:
Aniu jak patrzę na Waszego Tigera to tak sobie wyobrażam naszego rudzielca za kilka lat ;:108 I ja planuję dokupić jesienią tulipanów bo dają wspaniały efekt a o dziwo jeszcze mam miejsca gdzie nie rosną :wink: Niestety i u mnie nornice grasują i nawet koty im nie straszne :evil:
Patiann witaj kochana ;:196 Niestety nie wiem czy doczekasz się zdjęć korony bo w tym roku coś marnie wyglądają :( Nie wiem jaka jest tego przyczyna ale jesienią zaryzykuję i posadzę kolejne ;:173
Anitko nie chcę Cię kusić ale jak się dzisiaj przyjrzałam to kwitnie dopiero niecała połowa odmian.Żeby nie było zbyt idealnie to niestety jest też część cebulek która wypuściła same liście i pąków jakoś do dziś nie widać ;:223
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze kilka dzisiejszych widoków:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu jeśli to jest dopiero połowa Twoich kwitnących tulipanów, to zapewne wkrótce szczękę zgubię. :wink: Papuzie powalają. ;:180
Dziewczyny też widzę ogród okupują. ;:215 Na krześle brazylijskim i ja nawet w tym sezonie się już pobujałam. :tan
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu - wszystkie kwiaty u Ciebie piękne. ;:138
Jednak tulipany biją po oczach. Są po prostu cudowne! ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu ja myślałam, ze moje tulipany są śliczne, ale Twoje wymiatają po prostu wszystko. Są nieziemskie, przepiękne. ;:167 wPISUJĘ SIĘ, ZEBY MIEĆ cIĘ JUŻ U SIEBIE :uszy
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Oj pracowity dziś dzień nastał.Oczywiście po deszczu pojawiły się pierwsze chwaściory więc wzięłam się za pielenie.Wysiałam też resztę ogórków i skuszona ładną pogodą wysadziłam rozsadę selera i pora.Mam nadzieję,że nic im się nie stanie :roll: Przy okazji cyknęłam też kilka fotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Serduszka z Biedronki jak na razie jest malutka ale sadziłam ją przecież ledwie miesiąc temu więc cieszy mnie,że w ogóle kwitnie:
Obrazek
Moniko a tak prezentuje się lilia św. Józefa:
Obrazek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko najgorsze jest to,że zgubiłam opakowania od tulipanów i nie dosyć,że nie znam nazw już kwitnących to nie wiem czego się jeszcze spodziewać ;:223 No cóż,będą niespodzianki :roll: Dziewczyny z ogrodu wygonić może tylko deszcz albo noc a i to nie zawsze ;:306 I ja pobujałam się na krześle ale raczej preferuję leżenie na hamaku :lol:
Lucynko dziękuję za miłe słowa ;:196 W takich chwilach wiem,że warto było biegać jesienią po marketach w poszukiwaniu ciekawych odmian cebulek ;:108
Andziu miło mi Cię gościć ;:196 Nie bądź taka skromna bo widziałam i wiem,że masz się czym pochwalić ;:63
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też nareszcie popadało i to tak delikatnie, majowo, cieplutko. Pobiegłam więc na działkę i bardzo mi się podobał krajobraz w deszczu. ;:138 Niestety, trochę mniej właśnie to, o czym Ty napisałaś - wyłażące i praktycznie wszechobecne już chwaściory i co chyba jeszcze gorsze - ślimaki różnego autoramentu! Wydaje się, że bez chemii w tym wypadku się nie obejdzie. ;:222
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

ANIU tulipany bajeczne .Gdzie je kupiłaś . :?:
Co jest pod liliowcem ,białe pełne kwiaty . :?:
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko o ślimakach to już mi nawet nie wspominaj :twisted: Niestety i u mnie nie obyło się bez chemii.Co gorsza przez nie dwa razy dłużej trwa spacer z młodszą córcią do przedszkola bo przenosi wszystkie napotkane na drodze ślimaki w bezpieczne miejsce ;:306 Co ja poradzę z moim małym miłośnikiem przyrody :roll:
Jolu ogólnie mówiąc wszystkie tulipany to taka "zbieranina marketowa" :lol: Kierowałam się zasadą,że co mi wpadnie w oko to i do koszyka ;:306 Roślina o którą pytasz to krzew podobny do migdałka ale kwitnie na biało.Muszę poszukać jak się nazywa bo trafił do mnie przypadkiem: kolega męża kupił działkę a że jest fanem tui i trawnika więc pozbywał się wszystkiego co kwitnące i tym sposobem mąż uszczęśliwił mnie bagażnikiem pełnym roślin ;:167
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Aniu cudnie! A ten krzew, to chyba żylistek - przynajmniej na takiego wygląda :)
Tulipanów masz rzeczywiście ogrom odmian! Na białą serduszkę to i ja poluję, mam nadzieję zakupić na targach ogrodniczych w ten weekend.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu - i wzajemnie - ja też jestem szczęśliwa z prezentu od Ciebie - ;:196 , fantastyczne tulipany - najładniejsze strzępiaste cuuuudo
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu! jestem, jestem i podziwiam. Tulipanowy zawrót głowy ;:108 Wszystko pięknie prezentuje się: Rodzinka ,rudzielec ,ogród , roślinki ;:138 ;:215
;:138 dla męża za piękny sprawunek kwiecisty. Kochana , powinnaś częściej wysyłać Mężusia na ryneczek. ;:306
Posyłam serdeczności ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Aniu tulipany masz urzekające. Szybko będzie Ci kwitł powojnik , mój ma dopiero małe pączki. Widzę ,że jesteś miłośniczką lilii bo masz ich sporo w ogrodzie. Ja je kocham i też mam ich mnóstwo .Mimo ,że wszystkie kwiaty są piękne , lilie to dla mnie królowe ;:167
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”