Ogródek KaRo cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu, piękne zdjęcia jesieni, piękne zdjęcia róż. Brawo.
Miałam dzisiaj wolny dzień więc częściowo spędziłam go w ogrodzie i bez pośpiechu obejrzałam przez okulary moje 3 sadzonki Warwick C. Na pewno nie maja tylu kolcy ale nie wiem czy nie straciły ich w trakcie transportu, bowiem te, które mają, są bardzo podobne do tych z Twojego zdjęcia. Czyli długie, agresywne, przypominają cierń. Trzeba czekać.
Miałam dzisiaj wolny dzień więc częściowo spędziłam go w ogrodzie i bez pośpiechu obejrzałam przez okulary moje 3 sadzonki Warwick C. Na pewno nie maja tylu kolcy ale nie wiem czy nie straciły ich w trakcie transportu, bowiem te, które mają, są bardzo podobne do tych z Twojego zdjęcia. Czyli długie, agresywne, przypominają cierń. Trzeba czekać.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Witaj Krysiu!
Przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi. Możesz, zajrzeć do mnie - Twoja różyczka już ładnie sobie siedzi w ziemi. Jestem jej niesamowicie ciekawa bo wydaje mi się że nie jest Warwickiem A ja lubię bardzo niespodzianki! Dostałam od siostry dorodne Warwick z Rosanexu i to mi dało do myślenia. Mają inne kolce. Zapytałam już Daisy o porównanie - zobaczymy!
A Krysiu - Twój ogród jak zaczarowany! Piękna jesień w ogordzie - pełna kolorów i różnorodności! Tak jakoś bardzo bogato w Twoim ogródku. I róże - niesamowite że o tej porze tak Ci kwitną! Moje jakieś takie zmarzluchy - pączki sterczą a ani im się śni otwierać.
Wielkie buziaki i pozdrowienia!
Przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi. Możesz, zajrzeć do mnie - Twoja różyczka już ładnie sobie siedzi w ziemi. Jestem jej niesamowicie ciekawa bo wydaje mi się że nie jest Warwickiem A ja lubię bardzo niespodzianki! Dostałam od siostry dorodne Warwick z Rosanexu i to mi dało do myślenia. Mają inne kolce. Zapytałam już Daisy o porównanie - zobaczymy!
A Krysiu - Twój ogród jak zaczarowany! Piękna jesień w ogordzie - pełna kolorów i różnorodności! Tak jakoś bardzo bogato w Twoim ogródku. I róże - niesamowite że o tej porze tak Ci kwitną! Moje jakieś takie zmarzluchy - pączki sterczą a ani im się śni otwierać.
Wielkie buziaki i pozdrowienia!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu czekamy do lata,gdybanie nic nam nie da,
choć nie zdarzyła mi sie dotychczas u tego źródła pomyłka,to nie wykluczam jej.
Pozostaje czekać co nam wyrośnie.
Wczoraj był piękny dzień...
i dziś również taki sie zapowiada.
Opada mgła ,świeci słońce..jeszcze zamglone ale już dość ostre.
W moim ogrodzie kolorowo nadal ,no i wesoło wróble i sikorki prześcigają się w harcach .
Orzech włoski całkowicie zgubił liście,teraz leszczyny się przebarwiają i sypią liśćmi
Tawuły ,berberysy ,szparag,grujecznik mają piękne ciepłe barwy...
Lecę zrobić trochę zdjęć...
życzę moim gościom miłego dnia
choć nie zdarzyła mi sie dotychczas u tego źródła pomyłka,to nie wykluczam jej.
Pozostaje czekać co nam wyrośnie.
Wczoraj był piękny dzień...
i dziś również taki sie zapowiada.
Opada mgła ,świeci słońce..jeszcze zamglone ale już dość ostre.
W moim ogrodzie kolorowo nadal ,no i wesoło wróble i sikorki prześcigają się w harcach .
Orzech włoski całkowicie zgubił liście,teraz leszczyny się przebarwiają i sypią liśćmi
Tawuły ,berberysy ,szparag,grujecznik mają piękne ciepłe barwy...
Lecę zrobić trochę zdjęć...
życzę moim gościom miłego dnia
KaRo cudowna rewia kolorów. Pogratulować tylko takich okazów! Czekam na więcej fotek.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=14498
Moja działeczka.
Moja działeczka.
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krzysiu to wdzięczne drzewko to Kruszyna pospolita " Asplenifolia "
Tutaj z bliska jej liście
Mój grujecznik nie pachnie
Pytana już o to,pobiegłam dziś,nawet "miętoliłam " liście by się doszukać ich zapachu ciasteczek i
z przykrością stwierdziłam,że nie pachnie...
ale i tak jest piękny...
A to moja Primula capitata - jeden z wielu kwiatków
Tutaj z bliska jej liście
Mój grujecznik nie pachnie
Pytana już o to,pobiegłam dziś,nawet "miętoliłam " liście by się doszukać ich zapachu ciasteczek i
z przykrością stwierdziłam,że nie pachnie...
ale i tak jest piękny...
A to moja Primula capitata - jeden z wielu kwiatków