Ogród szczęściem pachnący
- anezob69
- 200p
- Od: 8 maja 2014, o 12:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród szczęściem pachnący
Mati ... właśnie ten rok pod tym względem jest jakiś dziwny. Za szybko nagle zrobiło się ciepło a wiosenne cebulowe lepiej rosną w umiarkowanych temperaturach, przede wszystkim dłużej.
A rośnięcie w cieniu aż o dzień wydłuża egzystencję
Może za rok będzie lepiej...
Z drugiej strony jak tak dalej pójdzie to dwa razy w roku będą,ja już jesienią pokaźne liście miałem

Może za rok będzie lepiej...
Z drugiej strony jak tak dalej pójdzie to dwa razy w roku będą,ja już jesienią pokaźne liście miałem

- Elwi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko, tym bardziej podziwiam Cię, że nieprzemyślana rabata tak Ci się udała
Pięknie
Małe cebulki przybyszowe zostawiasz? Po jakim czasie zakwitną?

kolekcja tulipanów robi wrażenie. Pomysł na rabatę bardzo fajny, jak przekwitną tulipany można posadzić jednoroczne.
Ale mnie najbardziej zachwyciło zdjęcie z pierwszej strony - widok na kwitnący, pięknie skomponowany ogród.
Ale mnie najbardziej zachwyciło zdjęcie z pierwszej strony - widok na kwitnący, pięknie skomponowany ogród.

Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bożenko jak popatrzyłam na ogrom twoich pięknych i kolorowych tulipanów to tak sobie pomyślałam,że ja muszę koniecznie dokupić na jesień.Efekt jest cudny no i cieszy oko .Bardzo mi się podoba ta twoja rabatka z żółwikiem i strasznie bym już chciała to oczko wodne 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prawda, że warto było obsadzić rabatę mnóstwem cebulek wiosennych kwiatów? Teraz widok jest powalający. Dziękuję, za podanie nazw tulipanów. Wiele z nich mi się podoba i będę mogła jesienią szukać tych odmian.
- anezob69
- 200p
Witajcie Kochani
... w tygodniu nie miałam czasu zaglądać na FO a tym bardziej pisać, nie wspomnę o wrzucaniu zdjęć (dlaczego tak długo trwa ich wgranie?
)
Bardzo mi miło, że zaglądacie do mnie, jest to takie budujące, gdy zostawiacie ślad swojej obecności.
Elwi ... cebulka tulipana obumiera wytwarzając na swoje miejsce 1-2 nowe cebulki podobnej wielkości jak sama była oraz kilka mniejszych przybyszowych. Te duże zakwitają normalnie w następnym roku. Mniejsze z reguły też mi kwitną w następnym roku, jednak nie wszystkie.
Dosiu ... Pierwszy rok mam zrobioną typowo wiosenną cebulową rabatę. Nawet nie przypuszczałam, że będzie zapierać dech w piersiach, szkoda tylko, że tak szybko przekwita. Ogród nie jest jakimś ideałem i daleko mu ogrodów pokazywanych choćby tutaj na FO.
A zdjęcie? Było tak zrobione aby sprawiało wrażenie bogactwa
Beatko ... patrząc na szybkie tempo prac w Twoim ogrodzie to ani się obejrzysz jak już będziesz miała oczko wodne
Tulipany kupowałam w Biedronce więc nie był to jakiś wielki wydatek (około 4 zł za 8szt).
Lidziu ... to prawda, że tulipanowa rabata ma w sobie to "coś" . Jeśli podobają Ci się moje tulipanki to końcem sierpnia szukaj cebulek w Biedronce, warto kupić za niewielkie pieniądze.
Spróbuję teraz wstawić trochę wczorajszych zdjęć:
MATA HARI ... z dnia na dzień zmienia kolor jest już prawie cała różowa

FLAMING FLAG

FREEMAN

QUEEN OF NIGHT

DOLL'S MINUET

NN ... może ktoś z Was rozpozna?

Bardzo mi miło, że zaglądacie do mnie, jest to takie budujące, gdy zostawiacie ślad swojej obecności.
Elwi ... cebulka tulipana obumiera wytwarzając na swoje miejsce 1-2 nowe cebulki podobnej wielkości jak sama była oraz kilka mniejszych przybyszowych. Te duże zakwitają normalnie w następnym roku. Mniejsze z reguły też mi kwitną w następnym roku, jednak nie wszystkie.
Dosiu ... Pierwszy rok mam zrobioną typowo wiosenną cebulową rabatę. Nawet nie przypuszczałam, że będzie zapierać dech w piersiach, szkoda tylko, że tak szybko przekwita. Ogród nie jest jakimś ideałem i daleko mu ogrodów pokazywanych choćby tutaj na FO.
A zdjęcie? Było tak zrobione aby sprawiało wrażenie bogactwa

Beatko ... patrząc na szybkie tempo prac w Twoim ogrodzie to ani się obejrzysz jak już będziesz miała oczko wodne

Tulipany kupowałam w Biedronce więc nie był to jakiś wielki wydatek (około 4 zł za 8szt).
Lidziu ... to prawda, że tulipanowa rabata ma w sobie to "coś" . Jeśli podobają Ci się moje tulipanki to końcem sierpnia szukaj cebulek w Biedronce, warto kupić za niewielkie pieniądze.
Spróbuję teraz wstawić trochę wczorajszych zdjęć:
MATA HARI ... z dnia na dzień zmienia kolor jest już prawie cała różowa

FLAMING FLAG

FREEMAN

QUEEN OF NIGHT

DOLL'S MINUET

NN ... może ktoś z Was rozpozna?

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Śliczne
Mata Hari w zeszłym roku była u mnie tak samo piękna, a w tym roku mam tylko jedną...

Mata Hari w zeszłym roku była u mnie tak samo piękna, a w tym roku mam tylko jedną...
- anezob69
- 200p
- witch
- 1000p
Te ciemne fioletowe i te żółto czerwone rosną u mnie ok, pełne zmieniły kolor na żółty i tylko jeden w drugim roku zakwitł jak powinien. Inne też mam pierwszy rok to i nie powiem.
Aha i jeszcze całe białe były w porządku.
Aha i jeszcze całe białe były w porządku.
- witch
- 1000p
Jak mój ulubiony sorbet cytrynowy 

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Ilość tulipanów imponująca,są cudne