Wyżlin - lwia paszcza
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wyżlin - lwia paszcza
U mnie w folii pierwszy siew nie wyszedł,drugi z innej firmy nasiona czekam zaraz będzie 2 tyg.na razie nic nie widać a astry siane w tym samym czasie już wyszły
Moje lwie paszcze już w gruncie. Ale one są strasznie powolne. Ile miesięcy one potrzebują by zakwitnąć. Moje mają ponad trzy. Jutro wstawię zdjęcia.
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Nie wiem co z tymi paszczami - siałam pod koniec lutego zeszły a jakże w dużej ilości i stały jak zaklęte nie rosły aż padły.
Koleżanka wysiała swoje spóźnione chyba na początku kwietnia - już mam od niej spore sadzonki i może nawet je dziś wysadzę bo miejsce potrzebne.
Koleżanka wysiała swoje spóźnione chyba na początku kwietnia - już mam od niej spore sadzonki i może nawet je dziś wysadzę bo miejsce potrzebne.
Ja siałam zwisające i tak mnie załatwiły jak twoje. Może koleżanka miała zwykłe. Te przemodzone jakieś ciężkie są. Moje są karłowe.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No to witam w klubie. U mnie też wykiełkowały, postały w miejscu i zdechły...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- adamanna
- Kontakt:
Ja siałam karłowe, koleżanka też ale chyba innego producenta , może to ma znaczenie, a może po prostu nie ma potrzeby tak wcześnie siać bo brak słonka powoduje że roślinki słabo rosną
Myślę ,że Adamanna ma racje .W poprzednim roku siałam w styczniu , do gruntu sadziłam w kwietniu , a potem one nic nie rosły i kwitły dopiero lipiec sierpień .W tym roku posiałam w kwietniu na rozsadę do kuwetki , na razie stoją na balkonie bo mam większą kontrolę nad nimi i zawsze mogę je podlać .Wkrótce pójdą na działkę . ![heja :heja](./images/smiles/heja.gif)
![heja :heja](./images/smiles/heja.gif)
- adamanna
- Kontakt:
Moja koleżanka zawsze mówi że jej babcia to siała wszystko po Józefie a to chyba 19marca - więc ona tez zawsze wysiewa wszystko dopiero po imieninach M - co prawda chyba dlatego że przed imieninami dużo pracy, ale nie zmienia to faktu że ogród ma piekny
- Locutus
- Kontakt:
Ja mam wrażenie, że problem jest wręcz odwrotny... Siałem dość późno (pierwsze dni kwietnia)... I upały w połowie kwietnia (po 27°C w cieniu, a w słońcu patelnia) prawdopodobnie usmażyły siewki, które były jeszcze za młode, żeby takie coś znieść...
Pozdrawiam !
LOKI
Pozdrawiam !
LOKI
Ja chyba z nich rezygnuję w przyszłym roku na korzyść begonii stałe kwitnącej. Chyba, że mnie jeszcze zaskoczą.
- adamanna
- Kontakt:
Lwie paszcze są piękne , kwitły jeszcze na początku grudnia i nie jedzą ich ślimaki - nie zrezygnuję , spróbuje z innymi nasionami ![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
- Agrokasia
- 200p
- Od: 14 kwie 2010, o 15:07
Otojolka, uszczyknij im wierzchołki, aby rozkrzewiły się. Będą gęściejsze i nie będą wymagały podpór. Wyglądają bardzo ładnie.
Dziękuję Agrokasiu.
- Locutus
- Kontakt:
Jedna z tych, które przezimowały:
![Obrazek](https://c1.staticflickr.com/9/8869/18556629535_6b24e30911_o.jpg)
Pozdrawiam!
LOKI
![Obrazek](https://c1.staticflickr.com/9/8869/18556629535_6b24e30911_o.jpg)
Pozdrawiam!
LOKI