Oszałamiająca ilość tulipanów. I ja mam zdecydowaną większość z Biedry to i mam wiele z Twoich.
Jestem zakochana w Queen of the Night, Flaming Flag, Claudii i Elegant Lady.
Naprawdę rewelacyjnie wygląda ta rabata z tulipanami. Może i faktycznie starałaś się robić zdjęcia żeby sprawiały wrażenie bogactwa ale myslę, że rabata sama w sobie jest imponująca
Twoje tulipany robią wrażenie! W ogóle całe oczko i rabata przy nim jest urocza , pięknie komponują się poduchy floksów szydlastych
Gratuluję kwitnienia koron cesarskich, to pierwsze jakie widzę w tym roku.
Bożenko, dzięki za odpowiedź Jak dotąd nie wiedziałam, że cebula obumiera, myślałam, że tak jak z liliami... tworzą się przybyszowe, a cebula-matka jest sobie dalej Teraz będę trochę mądrzejsza w tej kwestii
Bożenko, Flamin Flag mi utkwiła w głowie. Dobrze, że w B. powtarza się część odmian w kolejnych latach, więc może trafię. U mnie Rococo zakwitły zgodnie z etykietą, za to nie widziałam ani jednego narcyza Tete a Tete, tylko wysokie żółte, o średnich kwiatach i krótkich trąbkach.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2