Nie ,no ,suuuper! Wystarczy wkopać doniczkę , lać do niej wodę i pomidory rosną .Zamiast nawozu kupię doniczkimaska2 pisze:. A tu link do filmiku Rewelacyjna metoda na wyhodowanie dorodnych pomidorów https://www.youtube.com/watch?v=HAjvYQ-z8Mc
Czym nawozić pomidory-cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czym nawozić pomidory-cz.2
-
- 200p
- Od: 7 gru 2014, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niektórzy rzucają rozdrobnione skorupki jajek na powierzchnię gleby bo ponoć tworzą niekorzystne warunki dla ślimaków
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Jest to dla nich tak przyjemne, jak dla nas chodzenie bosymi stopami po, powiedzmy, szkle. Ale niektórym to nie przeszkadza.
Przypomina mi śię dowcip o polowaniu na zająca przy użyciu pieprzu mielonego.
Sypie się pieprz na kamień. Podlatuje ciekawy zając i zaczyna wąchać. Jak wąchnie zaczyna kichać waląc łbem w kamień . Po paru kichnięciach zając już jest sztywny.
Sypie się pieprz na kamień. Podlatuje ciekawy zając i zaczyna wąchać. Jak wąchnie zaczyna kichać waląc łbem w kamień . Po paru kichnięciach zając już jest sztywny.
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Ja bym mu jeszcze zaznaczył, że o ten konkretny ma się uderzyć, a nuż się nie domyślił.
Chłopcy przeliczcie mi nawóz bo coś się nie zgadza w stosunku do liczb granicznych. Planta 8-11-33. Czy stosować się do zaleceń producenta? 1ml na litr przy każdym podlewaniu. W donicach.
Co to za nawóz ?
Nawóz do pomidorów. Rozmawialiśmy na poprzedniej stronie. Przepraszam jeden gram na litr. Nawóz w proszku.
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy ten nawóz wizualnie jest jednorodny??
Nie jest. Ma jasnozielone i ciemnozielone ziarenka. Ale są wielkości ziarnka piasku.
-
No i to jest właśnie to o czym pisałam a'propos niedogodności nawozów w proszku W dodatku poszczególne kryształy nie rozpuszczają się jednoczasowo.
To zrób koncentrat jak mówił forumowicz. Mnie teraz interesuje jak mam go stosować. Czy wedle zaleceń producenta czy inaczej i z modyfikacją.
-
Ja to samo mówiłam ,że trzeba ewentualnie zrobić stężony roztwór i go rozcieńczać