Balkon, fiołki i inne roślinki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkon, fiołki i inne roślinki

Post »

Jak patrzę na Silly Girl to się doczekać nie mogę pierwszego kwitnienia mojej sadzoneczki ;:oj Tańczący Płomień zaczyna pięknieć, może jeszcze pokaże na co go stać. :wink:
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

justyna111,

ten ostatni kundelek był moim pierwszym fiołkiem skradzionym koleżance z parapetu, tzn. oberwałam listek. Roślinka mateczna nie przetrwała, ale udało mi się jegomościa rozmnożyć. Mam do niego duży sentyment :) Silly Girl oczywiście nie przesadziłam. Nie po drodze mi do sklepu ogrodniczego, gdzie jest duży wybór malutkich doniczek. Poza tym jeszcze ten obcinak do skórek muszę kupić, żeby poobcinać jej listki, a póki kwitnie, to nie chcę przy niej majstrować. Spróbuję uchwycić moment, gdy przekwitnie i przesadzić ją, i listki poobrywać...

Ania.S,

zrobiłam kolejne zdjęcia tego Płomienia i... może faktycznie masz rację, chyba ciut mu płatki wydłużyło i jakoś bardziej do fiołka podobny ;:131
Może rzeczywiście ten typ tak ma. No nie wiem, co chwilę na niego zerkam. Za tą ciągłą uwagę, to mógłby się postarać! :lol:

Iwona 0103,

o, na pewno Silly Girl szybko Ci zakwitnie. To bardzo wdzięczna odmiana. W zasadzie jako jedna z pierwszych mi zakwitła. Od razu prawidłowo i nie cudowała z jakimiś sportami czy czymś. Fajny fiołek :D

To dzisiaj Tańczący Płomień, wersja kolejna. Ze swoim bratem sportem, czyli wersja patriotyczna :D Plamy na liściach są z zimowego wietrzenia. Po prostu przemarznięcie. Mnie one jakoś nie bardzo przeszkadzają, a listki żal obrywać...
Poza tym pączuś Rob's Vanilla Trail :D I do tego obsypany kwiatami, aż ciężko zdjęcie zrobić, Lam's Ear Trail :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matko kochana po co ja tu się pakowałam ;:124 ... teraz mnie naszło na patriotyczną doniczkę z białym i czerwonym fiołkiem ;:oj :;230
Awatar użytkownika
Jadviga
50p
50p
Od: 27 kwie 2015, o 10:02

Post »

Piękne fiołeczki. Szczególnie Tańczący Płomień w narodowych barwach robi wrażenie :)
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Przepięknie widoki, a tą Silly Girl tak kusisz, ze nie wiem ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Tak, czerwone fiołeczki to jest to :D
Szukam też idealnej odmiany, kilka jest na tapecie... :wink:
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p
Od: 13 paź 2013, o 21:10

Post »

Eeeejjj... Wcale nie są takie paskudne te Twoje kwiatki ;:108 Ja powiem Ci szczerze, że mnie fascynują wszystkie mutacje- jako jedna z niewielu jestem np. fanką odmiany Neverfloris. Jeden zesprcony mój fiołek, który ma brata bliźniaka, też sobie kwitnie inaczej niż powinien i inaczej niż wcześniej wspomniany bliźniak. Ten Tańczący Płomień sport jest bardzo ciekawy z tym wybarwionym środkiem! ;:oj
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39

Post »

Melaso, dlaczego nazywasz fiołki kundelkami? Jestem w temacie fiołków tępawa... :wink:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Widać, fiołeczków u Ciebie dobrze.
Ślicznie kwitną.

Ile Masz wsadzonych sadzonek Lamb's earl trail w doniczkę? Pięknie wyglądają ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47

Post »

No i tak.
Tańczący Płomień nawet "naciągnął" i ładnie rozkwitł, przynajmniej ten jeden kwiatek. Sporty Tańczącego Płomienia nawet całkiem, całkiem ciekawie. Trochę wyglądają jakby były białe, ale maźnięte czerwoną akwarelą.
Rozkwitł mi Pow wow i... jest cudowny, uroczy, od razu ładniutki, cudo ;:167 Taki, o jakim marzyłam. Ma u mnie plusa ;:306
Niestety, nie załączę zdjęć, ponieważ aparat został pożyczony i nie wiem kiedy wróci, a komórka nie uchwyci mi tak fiołków...

Najgorsze jest jednak to, że coś łapie mi moje dwa fiołki. Coś jakby mączniak ;:223
No, ale nie mam aparatu, żeby zrobić fotki i wrzucić w celu pogłębionej diagnozy :(
Dwa lata temu miałam mączniaka. Przelazł z bratków z balkonu...

justus27,
powiem Ci, że chyba z 6 sadzonek wyszło, ale to jest trailer, one tak krzewią i tak gęsto rosną. Lubię za to trailery :)

Joanna Sz,
na część fiołków mówię "kundelki", bo to są fiołki nieodmianowe, zazwyczaj kupione w sklepie albo skradzione gdzieś u kogoś. Powinnam mówić ładniej "nieodmianowy" tak, jak o zwierzakach powinno się mówić "nierasowy", ale że ja kocham kundelki wszelkiej maści, czy to fiołkowe, czy psie, czy kocie, to jakoś tak milej nazywa mi się je po prostu "kundelkami" :D Mam kilka fiołkowych kundelków i marzę o tym, aby kiedyś mieć psa kundelka, ponieważ w moim domu rodzinnym zawsze mieliśmy psy kundelki, więc i do nazwy mam sentyment, i do wszelkich mieszańców :;230

mycha_paulina,
to ja Ci chyba będę opychac wszelkie moje sporty, które mnie nie zadowalają ;:306 Własnie, czy sport to kundelek? Czy to rasowiec bez rodowodu? ;:306
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Szkoda, ze nie będzie zdjęć :). Ale nadrobisz po powrocie aparatu:). Nie mialam nigdy mączniaka, więc nie pomogę ...ale trzymam kciuki za wygraną :)
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Ja miałam kiedyś mączniaka, ze dwa lata temu, ale fotek nie zrobiłam.
Zmoderowano./Iwona

Użyłam Score i odszedł w zapomnienie ;:108
halinkab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2015, o 14:00

Post »

Witaj! Ładne fiołki! ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”