Moje zielone

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
Jadviga
50p
50p
Od: 27 kwie 2015, o 10:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone

Post »

Pat Tracey wygląda pięknie ;:138 Piękne odcienie i w ogóle sam kwiat.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kwiaty niesamowicie potrafią połączyć kolory w swoich kwitnieniach :wit
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p
Od: 1 kwie 2014, o 21:32

Post »

Witajcie :wit Dziś miałam pracowity dzień, zabrałam się za porządki na mniejszym ogródku. Poprzycinałam orzecha, choinki, jabłonkę. Lepiej późno niż wcale :lol: Pomyślałam, że przydałyby się meble ogrodowe. Znalazłam świetne w ogłoszeniu. Najpierw się ucieszyłam bo okazało się, że wciąż są na sprzedaż, więc poprosiłam o rezerwację, żeby dowiedzieć się kiedy będę mogła jechać. Uszczęśliwiona na myśl, że we wtorek już będzie można urządzać grilla na ogródku dzwonię do Pana sprzedawcy i okazuje się, że nagle jest dużo osób chętnych i ktoś już dziś może przyjechać je zabrać ;:145 Ach, kiedy ludzie zaczną traktować innych serio. Już w myślach sobie ogródek urządziłam.

Dzień nie do końca stracony bo oto w Net.. kupiłam świetne osłonki, w przyszłości idealnie pasujące, żeby dostosować je do podlewania za pomocą knota. Doniczki o średnicy 10 cm nie wpadają do środka, tylko zawisają na obrzeżu. Listki ładnie zakryją wystającą doniczkę.

Obrazek

Obrazek

Zapomniałam napisać, że od jakiegoś czasu mam jednego fiołka podlewanego "na knot", tyle że naturalny ;:306 Zawsze zostawiam wodę w doniczce, żeby sobie wciągał, ale muszę też podlewać od góry, gdyż te korzenie są stare i nie pobierają tak dobrze wody.

Obrazek

Pat Tracey trochę mnie smuci w tym roku, gdyż nie jest tak okazały jak poprzednio, ale może jeszcze nadrobi straty.

Obrazek

Obrazek

Obiecany Smokey Moon. Zdjęcia nie są zbyt ciekawe, dziś nie mogłam jakoś uchwycić jego koloru.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12

Post »

Oj ta straszna kicha wyszła z tymi meblami ;:222 Świetne te osłonki, wręcz idealne dla fiołków ;:138
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Piękne te osłonki, fiołeczki wyglądają bardzo elegancko :D

Smokey Moon cudowny, bardzo mi się podoba, oryginalny kolor kwiatów, rozetka, wszystko na swoim miejscu, śliczny ;:167
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47

Post »

Pat Tracey śliczny ;:oj Na pewno sto razy lepiej się prezentuje niż mój Tańczący Płomień :D
Sytuacja z meblami faktycznie niefajna. Moja przyjaciółka ostatnio miała identyczną sytuację, ale z psem. Chciała przygarnąć szczeniaka, wypatrzyła ogłoszenie w necie, już się umówiła z właścicielem i już miała w tygodniu go odebrać, po czym zadzwoniła i się dowiedziała, że pan już wydał komuś innemu szczeniaka. Ja nie rozumiem jak ludzie mogą być tak niesłowni? Chyba biorą przykład z polityków ;:306 Jedyne wytłumaczenie.
Za to osłonki wypatrzyłaś pierwszorzędne! Cudownie się komponują z fiołkami. Wyglądają jak wazoniki :wink:
A takiego knota to też ostatnio sama wyhodowałam ;:306
Smokey Moon w tej nowej doniczce wygląda pięknie, powiedziałabym nawet, że dostojnie :)
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Dokupiłam wczoraj jeszcze cztery, tak więc będą zaawansowane działania ;:138 Tak to z tymi ludźmi jest, że teraz ciężko im podejść poważnie do sprawy ;:174 Nic straconego, kupię meble gdzieś indziej, do tego donice drewniane na kwiaty, obsadzę dookoła żywopłot i będę się relaksować ;:3
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Awatar użytkownika
Jadviga
50p
50p
Od: 27 kwie 2015, o 10:02

Post »

Bardzo ładny Smokey Moon i bardzo fajne, efektowne osłonki. Razem tworzą piękną dekoracyjną całość.
Myślałam, że wszystkie fiołki trzymasz na knotach. A bez knotów rosną równie bezproblemowo?
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Jadviga, póki co wszystkie trzymam bez knotów ;:108 Rosną ładnie, podlewam teraz dwa razy w tygodniu od góry strzykawką, w zimie podlewałam raz w tygodniu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p
Od: 13 paź 2013, o 21:10

Post »

Justyna, ja już sobie wyobrażam ten Twój raj ogródkowy ;:138
Osłonki naprawdę ładne-chyba jutro pójdę takich poszukać :wink:
Widzisz, ten Senk's Big Bells będzie miał spore chyba te kwiaty, więc chyba dlatego tak się ociąga... Moje fiołki dodatkowo po opryskach wymagają przesadzenia do nowego podłoża, może lepiej im będzie w czystej ziemi ;:108
Zastanawiam się tylko jeszcze, czy jest jakiś środek, którym można zmyć plamy po opryskach...? Na Twoich fiołkach widzę ślady, na moich też są... ;:174
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Poleciałam do sklepu i nie było u mnie tych osłonek wcale ;:145
A już sobie wyobraziłam moje fiołeczki w nich ;:223
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47

Post »

Niunia1981 i justyna111,

gdzie Wy te osłonki kupujecie? Bo ja zrozumiałam, że zamawiane w necie, czy coś mi się pokręciło?
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Jak chcecie dziewczyny to mogę zerknąć w hurtowni czy nie ma takich czy podobnych doniczek tylko podajcie jaka miałaby być wysokość średnica i kolory to przy następnej wizycie pstryknę fotki :wit
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27

Post »

Pięknie kwitnienia, a osłonki śliczne. Bardzo fajnie komponują się z fiolaskami ;:333
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Monika, widzisz- w każdym sklepie inny asortyment :evil: Paulinko, nie wiem czym te plamy zmyć, samą wodą się niestety nie udało ;:145 W tamtym roku miałam taki fajny preparat w płynie już rozrobiony i nie zostawiał żadnych plam. Teraz czekam, aż wyrosną pokrzywy i z nich zrobię oprysk ;:108 Co do ogródków to nie mam jeszcze takiego szału, gdyż na jednym rośnie orzech, jest sporo cienia i kwiaty nie chcą kwitnąć, więc inwestuję w zieleń. Drugi ogród natomiast dopiero został przeorany, czeka mnie jeszcze przywiezienie ziemi i posadzenie trawy (na sam początek- później marzą mi się róże ;:3 ). Filigranowa27, a jaka to hurtownia którą odwiedzasz? Ja doniczki białe mam o średnicy 10 cm, więc osłonki muszą być mniej więcej takie same, żeby ładnie zawisały. Ostatnio śmiałam się do męża, że muszę jedną doniczkę nosić w torebce, bo jak znajdę fajne osłonki to od razu będę przymierzała czy mi pasują ;:306 Melaska, oj równo pokręciłaś, wysłałam Ci PW :) 2iza, dziękuję za miłe słowa i zapraszam do mnie częściej, szykują się nowe kwitnienia :tan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”