Chwasty eliminacja, jaki środek
-
- 50p
- Od: 27 lut 2008, o 12:44
- Kontakt:
Oprysk
Dzięki serdeczne za zainteresowanie moim problemem ale chyba pozostanę przy pieleniu i postaram się skorzystać z Twoich rad Haniu tylko skąd ja wezmę tyle roślinek, to jest naprawde wielka skarpa a moje fundusze bardzo ograniczone jeśli miałby ktoś jakieś nadwyzki tych roślinek to chętnie przyjmę oczywiscie pokryje koszty przesyłki Buziaczki
- pogotowie ogrodnicze
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 wrz 2005, o 18:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Januszu, ja tego nie wymyślam , bo chemik ze mnie taki, co garnki aluminiowe rozpuszcza w wodzie
Cytuję tylko rejestrowe karty produktu, w których są szczerze i prawdziwie podawane wszystkie działania związku czynnego danego produktu - herbicydu, pestycydu lub związku.
Także testy na organizmach żywych, prowadzone zgodnie z wymaganiami kraju dopuszczającego i kraju producenta.
Dlatego dają linki do stron, gdzie jest podana także w preambule certyfikacja. i dystrybutor z odpowiednimi n-rami pozwoleń.
Nie opisuję reklamowych peanów, bo... to robią sprzedawcy, żeby sprzedać produkt, a nie -zwrócić uwagę na jego także toksyczne działanie
Rozumiem, że czasem leczy się arszenikiem, ale...trzeba wiedzieć, że ma on także skutki uboczne - tak jak chemia w ogródku.
Cytuję tylko rejestrowe karty produktu, w których są szczerze i prawdziwie podawane wszystkie działania związku czynnego danego produktu - herbicydu, pestycydu lub związku.
Także testy na organizmach żywych, prowadzone zgodnie z wymaganiami kraju dopuszczającego i kraju producenta.
Dlatego dają linki do stron, gdzie jest podana także w preambule certyfikacja. i dystrybutor z odpowiednimi n-rami pozwoleń.
Nie opisuję reklamowych peanów, bo... to robią sprzedawcy, żeby sprzedać produkt, a nie -zwrócić uwagę na jego także toksyczne działanie
Rozumiem, że czasem leczy się arszenikiem, ale...trzeba wiedzieć, że ma on także skutki uboczne - tak jak chemia w ogródku.
- maryann
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Po prostu- chyba chodzi o 'ryby' i 'inne organizmy wodne'. Najprawdopodobniej to nie to samo...
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
Środek na chwasty
Jakie możecie polecić preparat do niszczenia chwastów dwuliściennych w trawniku, koniecznie aby był w formie granulowanej lub sypkiej.
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Re: Co na chwasty w trawniku ale... nie w płynie
Czemu nie możesz zrobić oprysku?
Raz że byłoby szybciej coś rozsypać niż bawić się moim małym rozpylaczem, a dwa że moje kociaki strasznie lubią podgryzać trawkę...
- PiotrekP
U nas jeszcze nie widziałem aby było coś w granulacie. W Holandii owszem. Kup sobie opryskiwacz większy, ja ręcznym w pół godz. robię 30 arów. Oprysk i tak musisz robić minimum 3 razy w sezonie. Zależy jak zachwaszczona jest działka i ile nasion przyleci. Koty jak jedzą trawę to mają robaki, więc nimi się musisz zająć. Nie są takie głupie i nie zjedzą opryskanej trawy.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 sty 2015, o 20:25
Nie ma takiego środka.
- PiotrekP
U mnie Chwastox na niego działa.
- kamilaw
- 10p - Początkujący
- Od: 13 kwie 2014, o 12:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rozumiem ze to jest jakiś oprysk i ta roslinka od tego obumrze. Ale czy w tym miejscu wyrosnie normalnie trawa? Czy to jej nie zaszkodzi?
- PiotrekP
Chwastox nie rusza traw, zrób mocniejszą dawkę niż zaleca producent, u mnie to wypadło całkowicie po 3 oprysku.