W niralowym ogródku.
- patkaza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W niralowym ogródku.
To samo mówiłam rok temu...ślicznie w tych kamyczkach!
Oczko bardzo ładnie wykonane-kamieni się nadźwigaliście-są w nim rybki?
Oczko bardzo ładnie wykonane-kamieni się nadźwigaliście-są w nim rybki?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Kasiu
Wpadłam na chwilę aby zachwycić się Twoim ogrodem po raz kolejny.Bardzo ładnie zaaranżowane rabaty z wielką dbałością o szczegóły i rośliny.Widać na zdjęciach jak wiele pracy musiałaś włożyć aby osiągnąć tak wspaniały efekt.Podziwiam pracowitość i konsekwencję do obranego celu.
Pozdrawiam cieplutko Ania
Wpadłam na chwilę aby zachwycić się Twoim ogrodem po raz kolejny.Bardzo ładnie zaaranżowane rabaty z wielką dbałością o szczegóły i rośliny.Widać na zdjęciach jak wiele pracy musiałaś włożyć aby osiągnąć tak wspaniały efekt.Podziwiam pracowitość i konsekwencję do obranego celu.
Pozdrawiam cieplutko Ania
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie po chwilowej przerwie
Dni coraz dłuższe i cieplejsze więc i ogród z dnia na dzień coraz weselszy, wiosenne kwiatuchy bardzo rozweselają i cieszą swoją różnorodnością. Pierwsze i drugie koszenie trawy już za mną , choć kolejny sezon jestem wyręczana z tej przyjemności
Zmiany w ogrodzie były nieuniknione ;) troszkę przesadzonych roślinek , kilka znikło dobrowolnie lub z delikatną pomocą na konto nowości. Rybki kolejny rok przezimowały bez większego problemu i choć mało byłam z ich obecności zadowolona (zanieczyszczenie wody) to jednak życie jakie tętni w oczku jest uwieńczeniem dla mojego marudzenia, bywa że czasem im coś sypnę do podjedzenia ;) uwielbiam obserwować poranne kąpiele wszelkiego ptactwa, jak one wspaniale się pluskają się i radują z obecności wody
W okolicach mieszka również pewna sroka!! Waśnie na tą cwaniarę poluje mój psiak! a czemu poluje? bo cwaniara skubnęła żarcie i od tej chwili jak tylko pojawi się w okolicy to pies szaleje i ogromnych prędkości dostaje w pogoni za sroczką. Ubaw mam z tego widoku wspaniały ;)
Dni coraz dłuższe i cieplejsze więc i ogród z dnia na dzień coraz weselszy, wiosenne kwiatuchy bardzo rozweselają i cieszą swoją różnorodnością. Pierwsze i drugie koszenie trawy już za mną , choć kolejny sezon jestem wyręczana z tej przyjemności
Zmiany w ogrodzie były nieuniknione ;) troszkę przesadzonych roślinek , kilka znikło dobrowolnie lub z delikatną pomocą na konto nowości. Rybki kolejny rok przezimowały bez większego problemu i choć mało byłam z ich obecności zadowolona (zanieczyszczenie wody) to jednak życie jakie tętni w oczku jest uwieńczeniem dla mojego marudzenia, bywa że czasem im coś sypnę do podjedzenia ;) uwielbiam obserwować poranne kąpiele wszelkiego ptactwa, jak one wspaniale się pluskają się i radują z obecności wody
W okolicach mieszka również pewna sroka!! Waśnie na tą cwaniarę poluje mój psiak! a czemu poluje? bo cwaniara skubnęła żarcie i od tej chwili jak tylko pojawi się w okolicy to pies szaleje i ogromnych prędkości dostaje w pogoni za sroczką. Ubaw mam z tego widoku wspaniały ;)
Kasiu masz niesamowite wyczucie smaku i gustu Bardzo podoba mi się w jaki sposób komponujesz rośliny.Taki ład na Twoich rabatach i bardzo mi to odpowiada,lubię takie ogrody
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- u Antosi
- 50p
- Od: 8 maja 2014, o 20:05
Nirali Wpadłam w zachwyt! Ogród wiosennie piękny. Zdjęcia super. Jeszcze nie mam tych żółtych kwiatuszków, co to takiego? Skubnij korzonek dla koleżanki z forum i nie tylko...Pozdrawiam!
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Piękna wiosna, można powiedzieć już lato. Ogród klasa
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Długa była ta chwilowa przerwa , ale cieszę się, że znowu mogę oglądać twój wypielęgnowany ogród. Jest tak spod igły.
Czy możesz następnym razem pokazać całego świerka, którego gałęzie ścielą się po ziemi? Myślę o takim, czy on jest od pana Zbyszka?
Moja sosenka Pendula jednak zupełnie usycha, a jak ma się twoja?
Zdjęcia jak zwykle piękne.
Czy możesz następnym razem pokazać całego świerka, którego gałęzie ścielą się po ziemi? Myślę o takim, czy on jest od pana Zbyszka?
Moja sosenka Pendula jednak zupełnie usycha, a jak ma się twoja?
Zdjęcia jak zwykle piękne.
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Kaszka - dziękuję za miłe słowa, ten smak i gust to małymi kroczkami nabywałam...ale czy nabyłam?
Piotrze - oj lato,lato lilie w oczku pięknie kwitną, rybki rosną, gdyby jeszcze ktoś troszkę czasu podarował
Aniu - przerwa to może i długa ale wiesz jak to bywa gdy piszesz o wypielęgnowanym i spod igły ogrodzie to ja ma przed oczyma dokładnie Twój wymuskany na podziw ogród a raczej RAJ
Moja sosna Pendula na wiosnę coś się buntowała ale teraz ma piękne młode przyrosty, zaś świerk o którym piszesz to Inversia zakupiony w Daglezji ale u Zbyszka są równie piękne okazy i zdecydowanie zdrowsze
Aniu a Ty nadal mnie mijasz szerokim,szybkim łukiem
Inversia
Piotrze - oj lato,lato lilie w oczku pięknie kwitną, rybki rosną, gdyby jeszcze ktoś troszkę czasu podarował
Aniu - przerwa to może i długa ale wiesz jak to bywa gdy piszesz o wypielęgnowanym i spod igły ogrodzie to ja ma przed oczyma dokładnie Twój wymuskany na podziw ogród a raczej RAJ
Moja sosna Pendula na wiosnę coś się buntowała ale teraz ma piękne młode przyrosty, zaś świerk o którym piszesz to Inversia zakupiony w Daglezji ale u Zbyszka są równie piękne okazy i zdecydowanie zdrowsze
Aniu a Ty nadal mnie mijasz szerokim,szybkim łukiem
Inversia
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Kasia ależ u Ciebie zman.Ogród masz taki wymuskany aż miło popatrzeć a zdjęcia piękne i te z okna i te z trawnika i te z.......drabiny?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu zrobiłam sobie spokojny spacer po Twoim pięknym ogrodzie. Kolejne metamorfozy sprawiają, że jest bardzo wysmakowany, przemyślany. Samodzielna praca przy oczku, to już absolutne szaleństwo ogrodowe. Efekt jednak jest oszałamiający, jest wyjątkowe. Iglaki czynią ogród atrakcyjnym cały rok, a kamienie duże, małe i całkiem malutkie nadają mu charakteru. Masz wyjątkowy dar komponowania roślin, rabaty są cudne, nie ma kolekcji roślin, tylko przemyślana całość. Pokazuj ogród w różnych odsłonach, niech będzie inspiracją dla takich początkujących, jak ja. Gratuluję wspaniałego ogrodu i szacunek za ciężką pracę.
- Klara154
- 100p
- Od: 14 sie 2012, o 08:39
- Kontakt:
Hej,
Kasiu a może taki kolaż z ostatniego miesiąca? Twój ogród na pewno w środku sezonu wygląda bajecznie.
Poproszę uprzejmie
Kasiu a może taki kolaż z ostatniego miesiąca? Twój ogród na pewno w środku sezonu wygląda bajecznie.
Poproszę uprzejmie
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Witam ! dawno nie byłam w Twoim ogrodzie o ludzie jakie tu zmiany zaszły
pięknie to wszystko zrobiłaś co prawda pracy to dużo wymagało i forsy ale pięknie Ci wyszło pamiętam początki.
pozdrawiam
pięknie to wszystko zrobiłaś co prawda pracy to dużo wymagało i forsy ale pięknie Ci wyszło pamiętam początki.
pozdrawiam
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
Nie wiem nigdy co napisać jak jestem u ciebie, że pięknie to już pisałam wiele razy...ale chętnie zaglądam i popieram Klarę...poproszę choć o troszkę zdjęć
Opowieść o moim miejscu...cdnn