Mały ogródek
- Yollanda
- 500p
- Od: 23 maja 2014, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mały ogródek
Witam wszystkich miłośników ogrodów, proszę o życzliwe przyjęcie.
Mam mały ogródek działkowy, a w nim moje skarby, cudne róże, piwonie, liliowce .
Wiele innych pięknych roślin zdobi ogród całe lato, jednakże róże są chyba najładniejsze.
Mam 4 działkowe kotki. Moje przygarnięte znajdy umilają mi czas.
Mój Mały Ogródek jest dla mnie Niekończącą się Fascynacją i Wielką Przygodą.
Uwielbiam w Nim i z Nim przebywać i poświęcać mu swoje myśli, czas oraz siły.
Dużo słońca i ciepło to dobre warunki dla moich różyczek.
Odmiany mam dość popularne, trochę za gęsto upchane, nie myślałam, że tak się rozrosną:
'Crocus Rose', 'Chippendalle', 'Leonardo da Vinci' oraz 'A Shropshire Lad' i 'St. Richard of Chichester'
'Chippendalle', 'Leonardo da Vinci' to wspaniałe róże, nie chorują, pięknie kwitną.
'Leonardo da Vinci' oraz 'St. Richard of Chichester' - wielkie pachnące owocowo kwiaty
a tu cudna 'Eden Rose', w tle 'RU', a po prawej dwa kwiatki 'Louise Odier'
najzdrowsza różyczka ze wszystkich jakie posiadam to 'Sommersonne' Kordesa, ani jednej plamki, czy żółtego listka na niej nie ma , nawet późną jesienią ma najzdrowsze listki
ponownie 'Chippendalle', 'Leonardo da Vinci' oraz 'A Shropshire Lad'
w lewym górnym rogu Kicuś, słodki sierściuch
'A Shropshire Lad' - ślicznotka
Mam mały ogródek działkowy, a w nim moje skarby, cudne róże, piwonie, liliowce .
Wiele innych pięknych roślin zdobi ogród całe lato, jednakże róże są chyba najładniejsze.
Mam 4 działkowe kotki. Moje przygarnięte znajdy umilają mi czas.
Mój Mały Ogródek jest dla mnie Niekończącą się Fascynacją i Wielką Przygodą.
Uwielbiam w Nim i z Nim przebywać i poświęcać mu swoje myśli, czas oraz siły.
Dużo słońca i ciepło to dobre warunki dla moich różyczek.
Odmiany mam dość popularne, trochę za gęsto upchane, nie myślałam, że tak się rozrosną:
'Crocus Rose', 'Chippendalle', 'Leonardo da Vinci' oraz 'A Shropshire Lad' i 'St. Richard of Chichester'
'Chippendalle', 'Leonardo da Vinci' to wspaniałe róże, nie chorują, pięknie kwitną.
'Leonardo da Vinci' oraz 'St. Richard of Chichester' - wielkie pachnące owocowo kwiaty
a tu cudna 'Eden Rose', w tle 'RU', a po prawej dwa kwiatki 'Louise Odier'
najzdrowsza różyczka ze wszystkich jakie posiadam to 'Sommersonne' Kordesa, ani jednej plamki, czy żółtego listka na niej nie ma , nawet późną jesienią ma najzdrowsze listki
ponownie 'Chippendalle', 'Leonardo da Vinci' oraz 'A Shropshire Lad'
w lewym górnym rogu Kicuś, słodki sierściuch
'A Shropshire Lad' - ślicznotka
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Kontakt:
Re: Mały ogródek
Ładnie i kolorowo zaczynasz. Ogród piękny i coś czuję, że będę częstym gościem
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ładne pierwsze fotki, pokaż więcej. Duży masz ogródek? Daleko od domu?
Zauważyłam śliczne ostróżki w moich ulubionych kolorach: białym i niebieskim. Pewnie masz u siebie fajną wapienną glebę, u mnie one niestety nie chcą rosnąć, bo mają pewnie za kwaśno. Szkoda, lubię je ogromnie. Wspaniale wyglądają z różami.
Zauważyłam śliczne ostróżki w moich ulubionych kolorach: białym i niebieskim. Pewnie masz u siebie fajną wapienną glebę, u mnie one niestety nie chcą rosnąć, bo mają pewnie za kwaśno. Szkoda, lubię je ogromnie. Wspaniale wyglądają z różami.
- Yollanda
- 500p
- Yollanda
- 500p
- Yollanda
- 500p
- Yollanda
- 500p
Witajcie narcyzy i tulipany to najpiękniejszy czas w ogrodach
Poniżej tulipany z gr . 13 -Fosteriana- Emperor- odmiany wczesne, najszybciej zakwitły w moim ogrodzie.
'White Emperor' zwane też 'Purissima'; 'Orange Emperor' oraz 'Exotic Emperor' - mam "trzech tulipanowych cesarzy"
'Exotic Emperor' i 'Orange Emperor'
'Exotic Emperor'
'Matrix' gr.2 pełne wczesne - bardzo ładne w rozkwicie
narcissus 'Acropolis'
narcissus 'Sound'
pod jabłonką żółte NN
Jola
Poniżej tulipany z gr . 13 -Fosteriana- Emperor- odmiany wczesne, najszybciej zakwitły w moim ogrodzie.
'White Emperor' zwane też 'Purissima'; 'Orange Emperor' oraz 'Exotic Emperor' - mam "trzech tulipanowych cesarzy"
'Exotic Emperor' i 'Orange Emperor'
'Exotic Emperor'
'Matrix' gr.2 pełne wczesne - bardzo ładne w rozkwicie
narcissus 'Acropolis'
narcissus 'Sound'
pod jabłonką żółte NN
Jola
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fantastyczne te Twoje łany cebulowych. Uwielbiam takie widoki. A narcyzów rozmaitych masz mnóstwo Może znasz odmianę tych na drugiej fotce od końca?
Jolu, zrób w swojej stopce link do swojego wątku, bo w przeciwnym razie mało osób do ciebie trafi.
Jolu, zrób w swojej stopce link do swojego wątku, bo w przeciwnym razie mało osób do ciebie trafi.
- bejka1970
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Niesamowite ,te łany narcyzów wyglądają jak zdjęcia z jakiegoś ogrodu w Holandii to u nas też można dochować się takich ilości jak ty to robisz
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Yollanda
- 500p
Narcyzy i tulipany to sama radość wiosenna .
narcyz 'Apotheose'
NN
tulipan 'White Liberstar' - single late gr.5 kwiaty bardzo długo utrzymują się na prostych łodyżkach, długo nie przekwita
'Salmon Impression' mieszańce - giganty Darwina gr.4 - wysokość rośliny 85 cm , wysokość kwiatu 15 cm - naprawdę giganty
'Salmon Impression'
'Salmon Impression' ;' Pink Impression' i 'Red Impression' - seria 'Impression' Darwina jest godna polecenia. Jeszcze tak okazałych i dorodnych tulipanów nie miałam. Polecam.
'Exotic Emperor'; 'Orange Emperor' i 'White Emperor' zawany 'Purissima' - bardzo ładne , trochę za ciasno posadziłam, maja tłok.
narcyz 'Apotheose'
NN
tulipan 'White Liberstar' - single late gr.5 kwiaty bardzo długo utrzymują się na prostych łodyżkach, długo nie przekwita
'Salmon Impression' mieszańce - giganty Darwina gr.4 - wysokość rośliny 85 cm , wysokość kwiatu 15 cm - naprawdę giganty
'Salmon Impression'
'Salmon Impression' ;' Pink Impression' i 'Red Impression' - seria 'Impression' Darwina jest godna polecenia. Jeszcze tak okazałych i dorodnych tulipanów nie miałam. Polecam.
'Exotic Emperor'; 'Orange Emperor' i 'White Emperor' zawany 'Purissima' - bardzo ładne , trochę za ciasno posadziłam, maja tłok.
- Yollanda
- 500p
Beatko i Wando dziękuję za odwiedziny.
Narcyzy i tulipany są cudne, Staram się, co roku, aby cieszyć się nimi jak najdłużej.
narcyzowo
Błękitne niezabudki - niezapominajki - subtelna ozdoba narcyzów i tulipanów, same się rozsiewają po całym ogrodzie.
'Matrix' pełny wczesny, early double, cudny krwisty kolor i prawdziwie kształt nieziemski jak z matrixu.
'Thalia' narcyz i szafirki
primule
'Exotic Sun'
Narcyzy i tulipany są cudne, Staram się, co roku, aby cieszyć się nimi jak najdłużej.
narcyzowo
Błękitne niezabudki - niezapominajki - subtelna ozdoba narcyzów i tulipanów, same się rozsiewają po całym ogrodzie.
'Matrix' pełny wczesny, early double, cudny krwisty kolor i prawdziwie kształt nieziemski jak z matrixu.
'Thalia' narcyz i szafirki
primule
'Exotic Sun'
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
WOOOOW cebulowy zawrót głowy .
Prymulki też urocze .Pokaż co tam jeszcze masz .
Prymulki też urocze .Pokaż co tam jeszcze masz .
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
A ja dopiero teraz zobaczyłam połączone posty z przed roku i zachwyciłam się różami i ostróżkami Zapowiada się ciekawy wątek
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I