Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 5
- emilka79
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 5
To prawda!
U nas z poniedziałku na wtorek było 6 stopni, a znajomej umroziło paprykę, którą wysadziła w grunt.
Wniosek- lepiej spać spokojnie i zaczekać
U nas z poniedziałku na wtorek było 6 stopni, a znajomej umroziło paprykę, którą wysadziła w grunt.
Wniosek- lepiej spać spokojnie i zaczekać
Pozdrawiam -Marta
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie niby przy gruncie najniżej ok 1 stopnia ma być. Poczekam z wysadzaniem. Tyle co już wycierpiały u mnie to jeszcze przeżyją (podsusza mi je w foliaku strasznie).
- GrzegorzR
- 200p
- Od: 25 maja 2009, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W moim spamrtfonie mam 3 programy pogodowe. Jeden z nich zapowiada w sobotę 1 stopień na plusie. Co oznacza przymrozki. Zaczynam przeprowadzkę do gruntu od przyszłego tygodnia.
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Moje gruntowe są już kilka dni w ziemi. Miały czas się zahartować Zapowiadają +3, co oznacza, że lepiej je czymś nakryję na noc.
- mroovka
- 100p
- Od: 10 kwie 2014, o 18:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zostały mi sadzonki - Malinowy Henryka, VP1 Pink King, Brandywine Yellow, Brandywine Red, Brandywine Black i Saint Pierre. Podpowiedzcie proszę, które najlepiej poradzą sobie w gruncie, a które lepiej posadzić w tunelu?
Ola
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Ja chciałam swoje wsadzać w sobotę ,ale przełożę chyba na przyszły tydzień. Co prawda stoją na powietrzu, na tarasie altanki, już drugi tydzień,ale wygodniej mi będzie je wnieść do altanki i przykryć agro niż wykopywać z gruntu w razie W
- rotos
- 1000p
- Od: 7 mar 2009, o 23:54
Jeżeli w najcieplejszej części Polski istnieje ryzyko, to i tym bardziej ja przekładam wysadzanie do gruntu na po 20stym.
Pozdrawiam
Adam
Pozdrawiam
Adam
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Śledzę prognozy i niby u nas ma nie być przymrozków ,ale dmucham na zimne
Asia
Asia
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
leszek0921
Ale fajny pomysł z tymi butelkami i puszkami. Tak łatwo można zrobić zakrycie. Super. Powiedz jeszcze jak masz do ziemi przymocowane?
Pozdrawiam
Asia
Ale fajny pomysł z tymi butelkami i puszkami. Tak łatwo można zrobić zakrycie. Super. Powiedz jeszcze jak masz do ziemi przymocowane?
Pozdrawiam
Asia
Wszystko zależy na jak długo temperatura spadnie poniżej 0*. Czy to butelka, czy agro, czy tunel foliowy po jakimś czasie temperatury wewnątrz i zewnątrz się wyrównują.
Ale to jest rosyjska ruletka.
Albo nie sadzić za wcześnie albo... Dunkierka.
Ale to jest rosyjska ruletka.
Albo nie sadzić za wcześnie albo... Dunkierka.
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
Patrząc na prognozę pogody na najbliższe dni to jednak się wstrzymam do 20 maja. Jutro ma być 3 stopnie między 15 a 18. Niedawno pokazywali plus 4 nad ranem a było minus 1, trawa biała, szron długo trzymał w miejscach od wschodu zacienionych.
- aniag78
- 200p
- Od: 7 sie 2013, o 22:07
Moje zdechlaki od tygodnia w gruncie. Temperatura im sprzyja, ale w nocy była niemiłosierna ulewa, mam nadzieję, że ich nie połamało. Wieczorem się przekonam
- leszek0921
- 50p
- Od: 28 mar 2014, o 07:50
Włóknina przy ziemi owinięta jest na starych rurach od wody są dość ciężkie i przytrzymują włókninę .joannamm pisze:leszek0921
Pozdrawiam
Asia