![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Miłego dnia.
Melaso, Sunkissed Rose zakwitł w takim samym tempie, co większość fiołków, nie czekałam na niego zbyt długo. Jeśli chodzi o Nieznajomego, to - jak wyjaśniłam u specjalistów na stronie rosyjskiej - jest to Rosemary (Fisher). Nie może to być po prostu kundelek, bo hodowałam go z liścia, kupionego razem z innymi liśćmi fiołków odmianowych, z tego samego źródła. Ale nie jest to odmiana oficjalnie zarejestrowana, widocznie jest traktowana po prostu jako sport. Nieważne, bo fiołeczek podoba mi się, chciałam tylko znać jego nazwę.Melasa pisze:Jadviga,
dziękuję za zdjęcie porównawcze ;) Od razu widać jakimi olbrzymami potrafią być te rosyjskie odmianyMuszę się przyjrzeć tym odmianom o dużych kwiatach. Wyglądają pięknie i okazale
![]()
Sunkissed Rose ma świetne kolory. Jeszcze nie widziałam u nikogo żółtego fiołka. Czy on szybko zakwitł?
Co do fiołka "pięknego nieznajomego", to mam podobnego. W tym roku ma więcej różu, ale czasami zakwitnie identycznie jak Twój. Nie uważam swojego fiołka za odmianowego, raczej jest kundelkiem, ale pierwszym w kolekcji i mam do niego sentyment![]()
EK Krovavaya Orkhidea (Krwawa Orchidea) ładnie się prezentujeJa czekam na swoje czerwoności