Maliny - uprawa, nawożenie cięcie cz.2
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 mar 2015, o 21:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Malina - uprawa, nawożenie, cięcie cz. 2
Nie Glen Lyon - znalazłem, że malina o takiej samej nazwie była sprzedawana dwa lata temu w Auchan - zobaczymy co z tego wyjdzie
- annodomini
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
Przybyłeśzobaczyłeśkicię, ile kupiłeś tej maliny ? Nie wiesz jak dokładnie się nazywa, nie wiesz jak ją uprawiać. Jak niewiele, to zmień na coś sprawdzonego. Szkoda powierzchni ogrodu i czasu.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Google milczy na jej temat. Jak czegoś brak w sieci to podobno nie istnieje. Taką opinię słyszałem.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
Maliny
Siema czy mógł by ktoś mi przeliczyć oprysk na maliny jesienne na 0,12 A Sadoplon i karate z Góry Dziękuję
I jeszcze jedno czy można pryskać młode maliny jesienne od robaka i grzyba (czy trzeba)
I jeszcze jedno czy można pryskać młode maliny jesienne od robaka i grzyba (czy trzeba)
Mam 8 sztuk maliny Polana sadzonych jesienią.Wiosną w kwietniu doradzono mi tutaj abym podlała je saletrzakiem 50 g na 10 litrów wody/max 1/2 litra na krzew.Kilka dni temu popryskałam Florovitem dolistnie przy okazji nawożenia ogrodu.Czy trzeba je jeszcze czymś zasilić?
Pozdrawiam Ewa
Czy Polana posadzona w dużej doniczce zaowocuje? Czy też nie ma sensu się w to bawić?
Taka ilość to pewno na własne potrzeby. Czy jesteś pewna, że na własne potrzeby chcesz dodawać sztuczne nawozy/chemie ?Ewao4 pisze:Mam 8 sztuk maliny Polana sadzonych jesienią.Wiosną w kwietniu doradzono mi tutaj abym podlała je saletrzakiem 50 g na 10 litrów wody/max 1/2 litra na krzew.Kilka dni temu popryskałam Florovitem dolistnie przy okazji nawożenia ogrodu.Czy trzeba je jeszcze czymś zasilić?
Ja nie daję żadnych sztucznych nawozów pod maliny i cieszę się pięknymi owocami. (Z chemią możesz kupić w sklepie i bez większego zachodu.)
Pozdrawiam Serdecznie
A czy jest szansa,że bez nawozu będzie jakiś plon??
Pozdrawiam Ewa
No to ja też spróbuję już bez nawożenia.Dzięki i pozdrawiam
Pozdrawiam Ewa
-
- 100p
- Od: 27 sty 2014, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jesienią sadziłem malinę poranna rosa dużo sadzonek ruszyło ,ale kilka zielonych w środku jeszcze nie rośnie,czytałem że urośnie w czerwcu.
Mam inne pytanie bo kilka jest też takich że widzę że nad ziemią malina jest zdrewniała czy tam zgnita (pień tej maliny) to ona urośnie od korzenia czy na nią nie liczyć bo zgnije ?
Mam inne pytanie bo kilka jest też takich że widzę że nad ziemią malina jest zdrewniała czy tam zgnita (pień tej maliny) to ona urośnie od korzenia czy na nią nie liczyć bo zgnije ?
- annodomini
Neki, spokojnie, pomalutku. Dzisiaj byłem oglądać swoje malinki. Zarastają je młode pokrzywy. Powinienem krzyczeć, że pokrzywa zabija malinę. Za miesiąc nie będzie widać pokrzywy, bo przerośnie ją malina. Daj swojej malinie czas. Nie syp nawozami, Daj jej czas...
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Adam
Twoje maliny zarastają pokrzywy tzn masz bujną ziemię . To i maliny mają na czym rosnąć.
Twoje maliny zarastają pokrzywy tzn masz bujną ziemię . To i maliny mają na czym rosnąć.
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- annodomini
Wczoraj sadziłem w beznadziejnej ziemi "Polanę". Znalazłem jeszcze trochę zeszłorocznych odrostów i szkoda było wyrzucić. Bardzo późno na sadzenie z gołym korzeniem, ale chwilę później spadł deszcz. I oczywiście, nie przewiduję nawożenia.