Wszystko o pomidorach cz. 10
Re: Wszystko o pomidorach cz. 10
Wysadziliście już pomidorki do gruntu? Chodzi mi o woj. Podkarpackie, bo takie temperatury zapowiadają, że się trochę obawiam, z drugiej strony jednak moje pomidorki już się bardzo proszą o wysadzenie...
- emilka79
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja czekam, bo jeszcze z soboty na niedzielę ma być bardzo zimno.
Pozdrawiam -Marta
- Ginka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mimo że straszą przymrozkami, na onecie nic nie wspominają w mojej mieścinie że mają być minusowe wartości (dzisiaj niby 1 stopień był, ale wszystko rośnie jak rosło), więc pomidorki poszły już na swoje miejsca (36szt).
Jak zwykle, wysłać babcię po coś na targ ehh, miałam popróbować 'faworyta' a będę jadła jakiś tam malinowy 'malinowy' (bo o odmianę jak zwykle zbyt trudno, zapewne sprzedawca sam nie wiedział co sprzedaje
). Jakoś przeboleję, może dopadnę potem nasiona to sama sobie wysieję (ale chociaż chciałabym smak poznać
, marzenia ściętej głowy).
Jak zwykle, wysłać babcię po coś na targ ehh, miałam popróbować 'faworyta' a będę jadła jakiś tam malinowy 'malinowy' (bo o odmianę jak zwykle zbyt trudno, zapewne sprzedawca sam nie wiedział co sprzedaje
![wybij to sobie ;:14](./images/smiles/martelo.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
- emilka79
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak dziś na targu widziałam rozsady pomidorów, to płakać się chciało- uwiędnięte, powyciągane
Tak sobie pomyślałam, że gdybym stanęła z tymi moimi wychuchanymi, to poszłyby od ręki![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
![Crying or Very sad :cry:](./images/smiles/icon_cry.gif)
Tak sobie pomyślałam, że gdybym stanęła z tymi moimi wychuchanymi, to poszłyby od ręki
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
Pozdrawiam -Marta
No właśnie. I ja dzisiaj kupiłam takiego zdechlaka (Bohun?), mam nadzieję, że odżyje. Zależało mi, żeby urozmaicić trochę mój zbiorek.![Obrazek](http://i61.tinypic.com/2j9n2e.jpg)
![Obrazek](http://i61.tinypic.com/2j9n2e.jpg)
Moje bohuny w tamtym roku to były krępe i gęste krzaczki. Przepyszne.
A czy owoc na tym zdjęciu przypomina bohuna?
Owoc Bohuna jest typowy i niczym szczególnym się nie wyróżnia. Pokazany jest w wątku - wybieramy pomidory na przyszły sezon. Zerknij tam. To pomidor niski i samokończący. Tam też są zdjęcia krzaka.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Wygląda jak koperkowy.
Jeżeli to on ( rośnie właśnie tak szeroko) to raczej nie wysoki u mnie był za to nadrobił pysznością owoców.
Plenny.
Jeżeli to on ( rośnie właśnie tak szeroko) to raczej nie wysoki u mnie był za to nadrobił pysznością owoców.
Plenny.
- Church
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 maja 2015, o 12:15
Koperowy? Tzn taka odmiana? Nie miałam na pewno nasion takiej odmiany. Mam około 10 gatunków, dzisiaj przeglądałam wszystkie i nic nie pasowało. Chyba, że w sklepie w którym kupowałam nasionka (internetowym) nastąpiła pomyłka...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To może napisz jakie masz odmiany ale rozpoznać odmianę wyłącznie po wyglądzie sadzonek wydaje mi się prawie niemożliwe . Łatwiej będzie gdy będą owoce.
Witajcie
Z akcji wymiany mam koperkowego i jestem nim zachwycona, kwitnie i ładnie zawiązuje, ale nie bardzo wiem jak go prowadzić.
Grażynko proszę napisz coś więcej o tym pomidorku, jaki był u Ciebie wysoki i ile zostawiłaś mu gron.
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
Z akcji wymiany mam koperkowego i jestem nim zachwycona, kwitnie i ładnie zawiązuje, ale nie bardzo wiem jak go prowadzić.
Grażynko proszę napisz coś więcej o tym pomidorku, jaki był u Ciebie wysoki i ile zostawiłaś mu gron.
Pozdrawiam
Co to za cudo ten koperkowy?, to koktajlówka?, ma jakąś nazwę ta odmiana, żeby można było w necie zobaczyć?.
Aga