Agusiia pisze:pull, zachwycł mnie 'Exquisit', dodaję do mojej listy zakupów. Co to znaczy sadzone w kwietniu? Chyba nie tego roku?
A jakże, tego roku. To tzw. tulipany jare.
Sadzenie tulipanów wiosną to dobry sposób na upust frustracji dla tych, którzy nie zdążyli wsadzić cebul jesienią. Nic straconego.
Handel ma bogatą ofertę cebul na wiosnę. Może warto skorzystać.
Wisiu. Mnie się wydaje, że Angelika to ten przedostatni. Miałam dwa takie bardzo podobne. Ten jest bardzo wysoki i po dwóch dniach o wiele ciemniejszy. Czy Angelika zmienia kolor?
Ten nadal taki sam.
Ten o wiele bardziej intensywny.
wisia7, mam Angelique i jest sporo ciemniejszy, ale kupiłam w benexie Chyba że to początek kwitnienia, mojego na początku nie widziałam, teraz wygląda tak
Dziś jak wróciłam z pracy na widok moich tulipanów prawie na zawał zeszłam, grad nie poobijał ich ale dosłownie pociął na kawałeczki i kwiaty i łodygi i liście. Brak słów z tą pogodą.
Marlena serdecznie współczuję, człowiek czeka na nie cały rok i potem zostaje mu to zniszczone.
Ale tak przy okazji: może ktoś miał podobny przypadek - liście poszatkowane i jak wpłynęło to na cebule i jak się zachowały w następnym roku.