Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.3
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.3
Emilko pokaż swój wieszak na truskawki
Ja pokazuję truskawkową kaskadę Chyba każdy na tym forum wie jak to się robi więc tylko tak informacyjnie - zgapiony pomysł - zrealizowałam
Ja pokazuję truskawkową kaskadę Chyba każdy na tym forum wie jak to się robi więc tylko tak informacyjnie - zgapiony pomysł - zrealizowałam
- karlos
- 100p
- Od: 19 wrz 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z mojego podestu zostały odpady, więc przyszła kolej na donice wszak nie można marnować drewnianych desek
Przed sezonem tarasik wyglądał tak
Przed sezonem tarasik wyglądał tak
-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
Karlos, donice też cudo!
Mariolka, zawstydzasz mnie
Stojak powstał dzięki znalezieniu na złomie takich obejm - chyba z jakiegoś regalu sklepowego. Dokupiłam (też na złomie ) pręty zbrojeniowe gładkie. Belki miałam, powierciłam dziury na te pręty, przepchnęłam je i zawiesiłam obejmy, a w nie - doniczki. Stojak będzie stał w innym miejscu, jak uporam się ze stertą gałęzi do pocięcia.
Jeszcze pokażę obrzydliwość, którą zrobiłam w zeszłym roku. Tych opon nie chcieli wulkanizatorzy, bo już się takich nie używa (nowe, ale do STARA), nie chcieli zabrać śmieciarze, a jak chciałam oddać na wysypisko, to kazali płacić.
W tej łysej dosadzę coś innego, bo bluszcz się chyba nie przyjął.
Mariolka, zawstydzasz mnie
Stojak powstał dzięki znalezieniu na złomie takich obejm - chyba z jakiegoś regalu sklepowego. Dokupiłam (też na złomie ) pręty zbrojeniowe gładkie. Belki miałam, powierciłam dziury na te pręty, przepchnęłam je i zawiesiłam obejmy, a w nie - doniczki. Stojak będzie stał w innym miejscu, jak uporam się ze stertą gałęzi do pocięcia.
Jeszcze pokażę obrzydliwość, którą zrobiłam w zeszłym roku. Tych opon nie chcieli wulkanizatorzy, bo już się takich nie używa (nowe, ale do STARA), nie chcieli zabrać śmieciarze, a jak chciałam oddać na wysypisko, to kazali płacić.
W tej łysej dosadzę coś innego, bo bluszcz się chyba nie przyjął.
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Pozdrawiam....... Emilia
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
karlos podest, a zwłaszcza donice pierwsza klasa. A powiesz mi czy te deski to już takie "prążkowane" kupiłeś? Super to wygląda
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- JustaS
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 mar 2012, o 03:34
Mariolu, kaskada truskawkowa suuper
i dodatkowy efekt z tymi donicami.
A gdzie takie duże i kańciaste można kupić?
i dodatkowy efekt z tymi donicami.
A gdzie takie duże i kańciaste można kupić?
Pozdrawiam Justyna
- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Wiszące doniczki Mariolki i Emilki super pomysł
Ja donice zdobywam na cmentarnym śmietnisku
Karlos podest rewelacja Mam solidne deski podłogowe, muszę przemyśleć co z nimi zrobić.
Oto jedna z desek wyczyszczona i jest parapet
Zostało jeszcze sporo.... a to nie wszystkie, z trzech pomieszczeń, to trochę jest tego
u mnie teren podmokły nie da się zrobić podestu tak jak u Ciebie na bloczkach, trza by może wylewkę....
Ja donice zdobywam na cmentarnym śmietnisku
Karlos podest rewelacja Mam solidne deski podłogowe, muszę przemyśleć co z nimi zrobić.
Oto jedna z desek wyczyszczona i jest parapet
Zostało jeszcze sporo.... a to nie wszystkie, z trzech pomieszczeń, to trochę jest tego
u mnie teren podmokły nie da się zrobić podestu tak jak u Ciebie na bloczkach, trza by może wylewkę....
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- karlos
- 100p
Tak, deski były frezowane (takie pseudo ryflowane) na taras i przy donicach fajnie to wyszłoclem3 pisze:karlos podest, a zwłaszcza donice pierwsza klasa. A powiesz mi czy te deski to już takie "prążkowane" kupiłeś? Super to wygląda
ra_barbara taki podest ma wiele zalet ... po za tym, że ładnie wygląda to jest praktyczny. Mnie wyszarpana trawa pod ławkami doprowadzała do szału, do koszenia trzeba się naszarpać z ciężkimi ławami i stołem. A teraz kosiareczką dookoła, miejsce też reprezentacyjne, a w razie napadu pracowitości można jeszcze pomyśleć o belkach i np. żaglu słonecznym
-
- 50p
- Od: 16 maja 2015, o 13:35
- Kontakt:
Ciekawe jak będą wyglądały owocujące , sam pomysł fajny ..już idę go kopiowaćRuda2011 pisze:Emilko pokaż swój wieszak na truskawki
Tak po prostu lubię to co robię , wielu docenia to co już zrobiłem , tym bardziej mam motywację do następnych działań.
- Ruda2011
Darek powodzenia
Będziemy mieli truskawki zwisające i to bez płacenia jakichś chorych kwot za krzaczek
Basiu doniczki moje też ze śmietnika ale RODowskiego. Pod cmentarzem natomiast zdobyłam plastikowe paletki na doniczki (pewnie bratki ktoś kupił). Fantastycznie trzymają się w nich małe rozsadówki (z pomidorkiem np)
karlos czy mogę Cię adoptować ???
Przydał by mi się taki "robotny i z pomyślunkiem" syńcio
Będziemy mieli truskawki zwisające i to bez płacenia jakichś chorych kwot za krzaczek
Basiu doniczki moje też ze śmietnika ale RODowskiego. Pod cmentarzem natomiast zdobyłam plastikowe paletki na doniczki (pewnie bratki ktoś kupił). Fantastycznie trzymają się w nich małe rozsadówki (z pomidorkiem np)
karlos czy mogę Cię adoptować ???
- karlos
- 100p
Niestety jestem już zaklepany, ale gdyby nie to zrobiłbym Ci taką ławeczkęRuda2011 pisze: karlos czy mogę Cię adoptować ???
-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
Karlos, a w którym lesie mieszkasz? Może jakieś zlecenie byś przyjął... Ławka faaaajna!
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Pozdrawiam....... Emilia
Pozdrawiam....... Emilia
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 27 sty 2015, o 18:15
Witajcie.Jestem nowa ale wczoraj wpadłam ,myślę na dobry pomysł.Nie wiedziałam jak zrobić podpory na ogórki i tak cały dzień kombinowałam i mam. Dostałam kilka odpadów z ogrodzenia wiec zrobiłam z nich długie doniczki i sznurki podciągnę pod jeszcze nie dokończona wiatę,ogórki będą robić za cień z korzyścią dla nas:)
hania
- Ruda2011
hania - dla mnie - pomysł na 6+
Przyjemne z pożytecznym - super.
karlos no, szkoda ..........
A ławeczkę - biere
Tak poważnie - mój syn też jest zdolniacha i lubi dłubaniny. Niestety, czasu nie ma
Przyjemne z pożytecznym - super.
karlos no, szkoda ..........
A ławeczkę - biere
Tak poważnie - mój syn też jest zdolniacha i lubi dłubaniny. Niestety, czasu nie ma