Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Faktycznie ciekawie rośnie ten lilak ;:215
Elu u Bogusi jest pięknie, na żywo jeszcze piękniej, a Bogusia i jej rodzinka to fajni ludzie i bardzo gościnni, pozdrawiamy Bogusiu ;:196
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Bogusiu dobrze piszesz - " Twoje ogrodowe królestwo" a Ty nawet bez korony jestes w nim królową ale i ogrodniczką, lekarzem jak trzeba i pewnie wiele innych określeń by się znalazło...
dzięki pasji, pracowitości masz każdy zakątek zagospodarowany i kolorowy.

Powiedź mi jak tyś to krzesło zrobiła
bwoj54 pisze:Obrazek
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A to ci niespodzianka, bez powiadasz? Ciekawie rozrósł się.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Zapowiada się upalny dzień. To nic , uwielbiam ciepełko ;:306 a że akwenów wodnych sporo dokoła / mój staw, sąsiadów,nieopodal rzeka/ to nie odczuwa się tej gorączki. Dodatkowym atutem, otoczenie z każdej strony bogatą roślinnością,nie tylko tą ogrodową ,a także od Płn- zach strony, w odległości okolo 400 m ciągnące się hektary lasów , głownie iglastych.Od godziny 8 zaczął się dla mnie pracowity dzień.Podlałam warzywka w tunelu foliowym.Pomidorki i ogórki rosną zachwycająco. Ziemniaczki i pomidorki już kwitną/ Nakarmiłam 2 króliki ;:306 Na okres wiosenno- letni bierzemy od kuzyna 2 króliczki,ustawiamy klatkę w ogrodzie i zachwycamy się kitajcami :;230 Są takie milusie, radość dla gospodarzy i atrakcja dla odwiedzających dzieci ;:108 Jesienią zwracamy właścicielowi ;:108
Mężuś przygotował kawusię, więc przy niej krótki pobyt na FO.Botwinka, ze swoich buraczków już kipi , karkówka na grilla maceruje się w zalewie.,do tego szparagi i surówka z młodej kapustki i marchewki/ od miejscowego ogrodnika/ i można cały dzień spędzać w ogrodzie ;:108
Obiecałam upiec placek drożdżowy z rabarbarem , więc uczynię to w przerwie na ...odpoczynek :;230
Iwonko! :wit dziękuję za miłe słowa ;:180 Pozdrawiamy Was serdecznie ;:168
Krysieńko! wierz mi,ze zwłaszcza w tym okresie wiosenno- letnim czuję się w swoim ogrodzie jak w raju. Staramy się spędzać w nim jak najwięcej czasu . Poranna kawka, niedzielne rodzinne obiadki / w dni powszednie najczęściej ja z mężem /
Są jeszcze kąciki ,które ja inaczej zagospodarowałabym/ niestety mąż też ma swoje upodobania i pasje ;:108 zatem sporo rzeczy musi mieć pod ręką, na zasadzie " to się przyda" ;:306 Zawsze moim pragnieniem był ogród kolorowy, kwitnący niemal przez cały rok. Główną cechą ma być spontaniczność , dynamika ale bez jakichkolwiek sztywnych zasad i reguł.
Dziś uważam ,ze udaje mi się to coraz bardziej uzyskać. ./ choć cały czas nad tym pracuję/
Pod ukrytą, królewską szatą ;:306 fotela, jest zwyczajne, najzwyklejsze ogrodowe, plastikowe krzesło. Na to prześcieradło , zamoczone w rozrobionym kleju do glazury/ konsystencja gęstej śmietany/., trochę udrapowane i pozostawione do wyschnięcia./ warunek; nie moze schnąć na słońcu, dobrze jest nawet zraszać /. Na koniec maźnięte trochę pędzlem starego zlota, pryśnięte złotolem w sprayu. Jesienią poddam go renowacji, gdyż miałam końcówkę kleju i niektóre miejsca kruszeją.Pozdrawiam cieplutko ;:168
Mireczko!ciekawie rozrósł się, a właściwie myślę,ze ten pokrój spowodowany jest tym,ze walczy przed dominacją iglaków. ;:306 Moja ręka nigdy go nie formowała.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej, nie ma tu nikogo!
Dzisiaj w przerwach pomiędzy pracami domowo- ogrodowymi ,nadałam nowe życie starym przedmiotom. Jutro otrzymają swoje kwiatki ;:306 Na ozdobienie czeka jeszcze kilka doniczek. Co sądzicie o tym?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No mi to się bardzo podoba, a jak swoje kwiatki dostaną to będzie jeszcze ładniej ;:215
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Bogusiu ale masz złote rączki ,czy to jest robione metodą de cupahe(cos pokreciłam w nazwie) czy malowane?
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Bogusiu, jestem i ja - późno co prawda, ale dotarłam. Twój ogród pięknie wszedł w nowy sezon! Coraz więcej kolorów się pojawia i ten spokój w Twoich zdjęciach... Doniczka i konewka wyszły cudnie ;:333
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko! :wit technika decoupage. Te smugi celowo pozostawione ;:108 Przymierzam się do posadzenia kwiatków / mam do dyspozycji lobelie , szałwie i petunie/
Aniu! witam, witam...właśnie zrobiłam przerwę na kawkę i ciasto drożdżowe z rabarbarem. Zapraszam :tan
Od południa u mnie pada deszcz, taki spokojny, miarowy . Cieszę się bo do godz 11 miałam wyplewiony na perfekt warzywnik ;:108 , no to teraz będzie rosło jak na drożdżach, zwłaszcza chwasty.Kolorów coraz więcej, ale ja wciąż ubolewam,ze wiosna tak szybko przemija. Moje synowe stwierdziły,ze powinnam uruchomić pracownię plastyczną. Od wczoraj wpadłam w trans nadawania nowego życia wyeksploatowanym przedmiotom. Doniczki przerabiam metodą decoupage na całego. :;230
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze: Moje synowe stwierdziły,ze powinnam uruchomić pracownię plastyczną.
Czasem i synowa powie coś mądrego :wink:
W tym wypadku ma całkowita rację ;:138
Pozdrawiam Bogusiu i czekam na więcej - bardzo podobają mi się wytwory własnych rąk :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu zanim się ocknęłam otworzyłaś nowy watek ;:138
Pięknie odświeżywszy konewkę i wiaderko , pozazdrościć talentu ;:108
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam , witam serdecznie, cieplutko!
Andrzeju! Moje synowe to bardzo inteligentne, rezolutne kobitki ;:108
Pochwalają, podziwiają moje pasje , choć same ciągot ani predyspozycji w tym kierunku nie mają. No i co z tego, co ja wtedy robiłabym, prawda??? ;:306
Cały czas pracuję nad swoim kącikiem z murkiem / niestety fundament wylany, murek w dalszej perspektywie- jednak powierzam tę pracę mężowi/ . Musi być solidny, coby nie przewrócił się ;:306 i wyglądać estetycznie ;:108
Na razie obmyśliłam inną koncepcję tego zakątka / wkrótce zaprezentuję/. Tak szybko te dni mijają,ze nie mogę wyrobić się/ mam na głowie jeszcze spory warzywnik i tunel foliowy, dom no i własne przyjemności ;:108 /Pomoc niestety mam sporadyczną.
Renatko! :wit wiem,ze jesteś zapracowana ;:108 Ja nie potrafię odpoczywać bezczynnie. W przerwach między gotowaniem obiadu, sprzątaniem a pracach w ogrodzie, rodzą się w głowie nowe pomysły, które muszę zaraz , teraz spróbować ;:108 Mój mąż stwierdził ostatnio ,ze ze mną gorzej niż z dzieckiem ;:306/ ale 40 lat wytrzymał/ Nie cierpię odkladania jakichkolwiek prac na później.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Bogusiu, nim się obejrzałam, Ty założyłaś kolejny wątek. Pięknie u Ciebie, taka różnorodność roślin... No i co ja widzę, wzięłaś się za decupage... pięknie Ci wyszły te ozdoby!!!

U mnie pada, jest mokro i nic nie da się robić w ogrodzie.
przynajmniej mam chwilę na zaległości forumkowe :)

No i dotarło do mnie, ze Twoja działka jest pięć razy większa od moich włości. Jak Ty to wszystko ogarniasz? BO ja nie daję rady...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolciu, miło mi ,ze jesteś ;:168 Dzisiaj uświadomiłam sobie dogłębnie,że zbyt wiele biorę na swoje barki w ogrodzie/ kamienne ścieżki, dzisiaj wykładałam podłoże cegłami . W przyszłości będzie tam wędzarnia i dekoracyjny, stopniowany murek.
Fundament solidny już jest, na razie będzie wykorzystany na kwiatki w ozdobnych doniczkach . Jeśli pogoda będzie sprzyjała to powinnam w tym tygodniu zagospodarować ten kącik do końca. Ojej dzień taki krótki, a pracy ogrom! Dobrze,ze siły i chęci nie opuszczają :tan Decoupage to przerywnik między bardziej wyczerpującymi pracami , relaksacyjnie ;:306
U mnie pogoda super na prace ogrodowe ;:108
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu odnawiane doniczki i konewka super wyglądają, rób więcej bo ozdobią ogród.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”