Mój ogród na fotografii- część 9
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- część 9
Bogusiu, jestem i ja - późno co prawda, ale dotarłam. Twój ogród pięknie wszedł w nowy sezon! Coraz więcej kolorów się pojawia i ten spokój w Twoich zdjęciach... Doniczka i konewka wyszły cudnie
Moje wsiowe poczynania - c.j.d.
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marzenko! technika decoupage. Te smugi celowo pozostawione Przymierzam się do posadzenia kwiatków / mam do dyspozycji lobelie , szałwie i petunie/
Aniu! witam, witam...właśnie zrobiłam przerwę na kawkę i ciasto drożdżowe z rabarbarem. Zapraszam
Od południa u mnie pada deszcz, taki spokojny, miarowy . Cieszę się bo do godz 11 miałam wyplewiony na perfekt warzywnik , no to teraz będzie rosło jak na drożdżach, zwłaszcza chwasty.Kolorów coraz więcej, ale ja wciąż ubolewam,ze wiosna tak szybko przemija. Moje synowe stwierdziły,ze powinnam uruchomić pracownię plastyczną. Od wczoraj wpadłam w trans nadawania nowego życia wyeksploatowanym przedmiotom. Doniczki przerabiam metodą decoupage na całego.
Aniu! witam, witam...właśnie zrobiłam przerwę na kawkę i ciasto drożdżowe z rabarbarem. Zapraszam
Od południa u mnie pada deszcz, taki spokojny, miarowy . Cieszę się bo do godz 11 miałam wyplewiony na perfekt warzywnik , no to teraz będzie rosło jak na drożdżach, zwłaszcza chwasty.Kolorów coraz więcej, ale ja wciąż ubolewam,ze wiosna tak szybko przemija. Moje synowe stwierdziły,ze powinnam uruchomić pracownię plastyczną. Od wczoraj wpadłam w trans nadawania nowego życia wyeksploatowanym przedmiotom. Doniczki przerabiam metodą decoupage na całego.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Czasem i synowa powie coś mądregobwoj54 pisze: Moje synowe stwierdziły,ze powinnam uruchomić pracownię plastyczną.
W tym wypadku ma całkowita rację
Pozdrawiam Bogusiu i czekam na więcej - bardzo podobają mi się wytwory własnych rąk
Bogusiu zanim się ocknęłam otworzyłaś nowy watek
Pięknie odświeżywszy konewkę i wiaderko , pozazdrościć talentu
Pięknie odświeżywszy konewkę i wiaderko , pozazdrościć talentu
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- bwoj54
Witam , witam serdecznie, cieplutko!
Andrzeju! Moje synowe to bardzo inteligentne, rezolutne kobitki
Pochwalają, podziwiają moje pasje , choć same ciągot ani predyspozycji w tym kierunku nie mają. No i co z tego, co ja wtedy robiłabym, prawda???
Cały czas pracuję nad swoim kącikiem z murkiem / niestety fundament wylany, murek w dalszej perspektywie- jednak powierzam tę pracę mężowi/ . Musi być solidny, coby nie przewrócił się i wyglądać estetycznie
Na razie obmyśliłam inną koncepcję tego zakątka / wkrótce zaprezentuję/. Tak szybko te dni mijają,ze nie mogę wyrobić się/ mam na głowie jeszcze spory warzywnik i tunel foliowy, dom no i własne przyjemności /Pomoc niestety mam sporadyczną.
Renatko! wiem,ze jesteś zapracowana Ja nie potrafię odpoczywać bezczynnie. W przerwach między gotowaniem obiadu, sprzątaniem a pracach w ogrodzie, rodzą się w głowie nowe pomysły, które muszę zaraz , teraz spróbować Mój mąż stwierdził ostatnio ,ze ze mną gorzej niż z dzieckiem / ale 40 lat wytrzymał/ Nie cierpię odkladania jakichkolwiek prac na później.
Andrzeju! Moje synowe to bardzo inteligentne, rezolutne kobitki
Pochwalają, podziwiają moje pasje , choć same ciągot ani predyspozycji w tym kierunku nie mają. No i co z tego, co ja wtedy robiłabym, prawda???
Cały czas pracuję nad swoim kącikiem z murkiem / niestety fundament wylany, murek w dalszej perspektywie- jednak powierzam tę pracę mężowi/ . Musi być solidny, coby nie przewrócił się i wyglądać estetycznie
Na razie obmyśliłam inną koncepcję tego zakątka / wkrótce zaprezentuję/. Tak szybko te dni mijają,ze nie mogę wyrobić się/ mam na głowie jeszcze spory warzywnik i tunel foliowy, dom no i własne przyjemności /Pomoc niestety mam sporadyczną.
Renatko! wiem,ze jesteś zapracowana Ja nie potrafię odpoczywać bezczynnie. W przerwach między gotowaniem obiadu, sprzątaniem a pracach w ogrodzie, rodzą się w głowie nowe pomysły, które muszę zaraz , teraz spróbować Mój mąż stwierdził ostatnio ,ze ze mną gorzej niż z dzieckiem / ale 40 lat wytrzymał/ Nie cierpię odkladania jakichkolwiek prac na później.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Bogusiu, nim się obejrzałam, Ty założyłaś kolejny wątek. Pięknie u Ciebie, taka różnorodność roślin... No i co ja widzę, wzięłaś się za decupage... pięknie Ci wyszły te ozdoby!!!
U mnie pada, jest mokro i nic nie da się robić w ogrodzie.
przynajmniej mam chwilę na zaległości forumkowe
No i dotarło do mnie, ze Twoja działka jest pięć razy większa od moich włości. Jak Ty to wszystko ogarniasz? BO ja nie daję rady...
U mnie pada, jest mokro i nic nie da się robić w ogrodzie.
przynajmniej mam chwilę na zaległości forumkowe
No i dotarło do mnie, ze Twoja działka jest pięć razy większa od moich włości. Jak Ty to wszystko ogarniasz? BO ja nie daję rady...
- bwoj54
Mariolciu, miło mi ,ze jesteś Dzisiaj uświadomiłam sobie dogłębnie,że zbyt wiele biorę na swoje barki w ogrodzie/ kamienne ścieżki, dzisiaj wykładałam podłoże cegłami . W przyszłości będzie tam wędzarnia i dekoracyjny, stopniowany murek.
Fundament solidny już jest, na razie będzie wykorzystany na kwiatki w ozdobnych doniczkach . Jeśli pogoda będzie sprzyjała to powinnam w tym tygodniu zagospodarować ten kącik do końca. Ojej dzień taki krótki, a pracy ogrom! Dobrze,ze siły i chęci nie opuszczają Decoupage to przerywnik między bardziej wyczerpującymi pracami , relaksacyjnie
U mnie pogoda super na prace ogrodowe
Fundament solidny już jest, na razie będzie wykorzystany na kwiatki w ozdobnych doniczkach . Jeśli pogoda będzie sprzyjała to powinnam w tym tygodniu zagospodarować ten kącik do końca. Ojej dzień taki krótki, a pracy ogrom! Dobrze,ze siły i chęci nie opuszczają Decoupage to przerywnik między bardziej wyczerpującymi pracami , relaksacyjnie
U mnie pogoda super na prace ogrodowe
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Bogusiu odnawiane doniczki i konewka super wyglądają, rób więcej bo ozdobią ogród.
- bwoj54
Dorotko! oczywiście , będę odnawiała doniczki Mam jeszcze pomysł zagospodarowania nowego kącika .
Dzisiaj osiągnęłam taki efekt Widać nierówności , ale satysfakcja,ze sama
...i dzisiejsze efekty kwitnienia
Dzisiaj osiągnęłam taki efekt Widać nierówności , ale satysfakcja,ze sama
...i dzisiejsze efekty kwitnienia
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Bogusiu po prostu zazdroszczę Ci takiej energii działania Nawet nie wiesz jak ja bym tak chciała Jestem jednak pod wielkim wrażeniem
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
No Ty to jednak jesteś niesamowita Po prostu morze energii Ale lubię takie energiczne babki, nie że tylko siąść i płakać, labidząc na wszystko i wszystkich wokół. Mam nadzieję, że doczekam takiej pozytywnej energii na emeryturze, a nie zapadnę się na spaniu w ciągu dnia i narzekaniu, że nocą cierpię na bezsenność.
A ten plac cegiełkowy całkiem niezły Ci wyszedł Oj przydałabyś mi się tu u mnie do pomocy
A ten plac cegiełkowy całkiem niezły Ci wyszedł Oj przydałabyś mi się tu u mnie do pomocy
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu, swoją energią to mogłabyś conajmniej 3 osoby obdarować i tak trzymaj dzielna kobieto. Pamiętaj jednak, że dla siebie też musisz mieć czas. Nie wiem jak Ty to robisz ale każdy cm w ogrodzie masz wypielęgnowany na maxa. Nowy zakątek prześliczny, jednak czy będzie trwały? Cegła po zimie chyba zacznie się kruszyć...
A donica i konewka , przecudne
A donica i konewka , przecudne
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Efekt imponujący, zazdroszczę pomysłów i pracowitości.