Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Marysiu bo się zarumieniłam. Jaki park? Ja swój ogród nazywam ogrodem wypoczynkowym i staram się, by było sporo miejsca na przycupnięcie w cieniu, czy też słoneczku.
Teraz już wiesz, że jeszcze sporo pracy mnie w nim czeka, choć muszę przyznać, że bez Krzyśka nie dała bym rady. Wczoraj dzielnie kopał mi dołki pod roślinki. :D
Jeśli jeszcze masz zdjęcia, to wklej. Mi to nie przeszkadza, a ogród widziany innymi oczami może zaciekawić. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, pięknie spędziłaś czas i do tego w dobrym towarzystwie. Po takim spektaklu zaczniecie rewolucję u siebie w ogrodach, aż strach się bać. ;:303
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Ja także nie mogę się doczekać fotorelacji i bardzo jestem ciekawa co też przywiozłaś do swojego ogrodu.
A jak kurki przeżyły bez Ciebie? Pogoda nie była za ciekawa więc pewnie z chęcią siedziały w ciepełku ;:333
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57

Post »

Marysiu oczekuję fotorelacji 8-)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

A u mnie susza aż w "zębach trzeszczy"! ;:223
Zaliczyłaś piękne spotkanie. Cieszę się, bo ostatnio narzekałaś nieco na zdrowie. Fajnie, że już jesteś w swoim żywiole. Pochwal się zdobycznymi nowymi ... ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Cieszę się Marysiu, że spotkałyśmy się u Ewy, dziękuję też za wspaniały serek, taki smaczny, ;:167 ;:215
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jakaś jestem umęczona i strasznie śpiąca. Relacja wyjazdowa będzie ale na wyspie. Mam też zdjęcia z ogrodu ale nie wiem czy dam radę wkleić, bo oczy mi się zamykają ;:19

Martusiu podróż była bardzo ciekawa, bo poznałam sympatycznych ludzi, poznałam Wrocław i obejrzałam kilka bardzo ciekawych miejsc. Oczywiście mam sporo roślin do posadzenia, które będę fotografować w miarę jak zaczną wyglądać na grządkach. Całuję i życzę dobrej nocki ;:196

Ewusiu bo to nie jest rozmiar na samą kobietkę w Twoim ogrodzie musi być mężczyzna inaczej nawet trawnik nie byłby do obrobienia ;:224 Wkleję swoje zdjęcia ale muszę mieć chwilę spokoju, bo na razie to nadrabiam różne rzeczy :D
Całuję i kolorowych snów ;:196

Danusiu nie będzie żadnej rewolucji...nie da się, a poza tym każdy ma swój ogród i niech tak pozostanie :D

Małgosiu kurkami zajmowali się młodzi, bo my mieszkamy z synem i jego wybranką :D i już nie pierwszy raz zajmują się kurkami :lol: relacja będzie ;:333

Elu może jutro najdalej pojutrze ;:168

Lucynko a u nad bardzo mokro, błoto na grządkach a przy tym wszystkim zatrzęsienie ślimaków ;:124
Na zdrowie narzekałam pod kątek rehabilitacji stóp, ale niestety rehabilitacja niewiele zmieniła i po dniu w ogrodzie nogi bolą ;:131

Zosiu ogromnie się cieszę, że mogłam Cię powitać osobiście ;:4 Tak mniej więcej sobie Ciebie wyobrażałam, ale teraz będzie łatwiej pisać wiedząc jak wyglądasz ;:196 Cieszę się, że serek smakował ;:168 Wszystkiego dobrego Ci życzę ;:333

Ucieszyłam się dzisiaj, bo nareszcie zakwitła mi pigwa. Nie wiem czy będą owoce ale jak już kwitnie to jest nadzieja ;:333

Obrazek

na biało!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To pierwiosnek kupiony w lutym, który kwitnie cały czas ;:215

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

coś się udało reszta będzie :D dobrej nocy ;:19
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na biało, tak wdzięcznie :)
Te różowe orliki, pełne, śliczna odmiana ;:173
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Bardzo miłe muszą być takie spotkania , ludzie ,którzy tak kochają piękno przyrody muszą być samym dobrem :D
Piękne białe ;:333 i inne też ;:108
Ciepłego dnia ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś przeglądając Twoje zdjęcia zobaczyłam łubin ...ciekawe dlaczego u mnie nie wschodzi ba nawet sadzonki miałam i też szybko padły. :oops:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ago to taka pełna odmiana orlika :D Nie rozrasta się jakoś nadmiernie, ale cieszę się że nie znika :D

Alu witaj ;:196 masz rację Ci co kochają rośliny, kochają i zwierzęta a to muszą być dobrzy ludzie :D
Dzień był marny ale dzięki temu ogarnęłam FO :D

Misiu przesadzany (przysyłany) łubin raczej się nie przyjmuje, jedynie taki szybko przeniesiony albo siany. Jeden mam od koleżanki mieszkającej cztery domy dalej a pozostałe z siewu. Siane kiełkują ładnie, a kwitną oczywiście w przyszłym roku ;:215 Mam ich kilka.

Parę osób prosiło o szerszą relację ze spotkania :arrow: to zapraszam na wyspę.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu - tak się cieszę, że zamieściłaś zdjęcie kwitnącej pigwy :tan :tan :tan Ponadto napisałaś, iż dopiero zakwitła. Już mówię, dlaczego: otóż ja również mam to drzewko, ładnie urosło i rozrosło się, a jeszcze nie zakwitło. Sądziłam, że będę musiała poczekać do przyszłego roku, bo pigwowce dawno już przekwitły. Twoje info dodało mi nadziei i będę obserwować moją pigwę w oczekiwaniu na kwiatki. ;:218
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpadłam tylko życzyć Ci Marysiu miłego dnia i lecę do roboty :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, wspaniałe spotkanie miałaś, fajne są takie kontakty z tak samo zakręconymi, zielonych tematów sporo do omówienia ;:138 sporo Was było ;:215 , czas orlików, kiedyś ich nie lubiłam tak bardzo, chyba właśnie na FO dostrzegłam ich piękno dopiero ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko życzę Ci kwitnienia pigwy, bo u mnie kwiaty pokazały się w tych dniach i powiem Ci bardzo mnie ucieszyły. Od paru lat wypatrywałam je co wiosna...aż tu nagle są! Moje drzewko też ładnie się rozrasta, chociaż coś je w pewnym momencie złamało i obwiązane zrosło się :D To teraz czekam na zapylenie kwiatów i na pierwszy owoc ;:215

Ago i ja Ci życzę dobrego dnia i ciekawej pracy, a po pracy pogody na pracę w ogródku ;:138

Iwonko spotyka się tak różnych ludzi i to jest wspaniałe, bo ta różnorodność jest taka jak wśród roślin :D Pierwszy raz byłam na takim dużym spotkaniu :D
Orliki od początku mi się podobały i pamiętam jak z koleżanką szukałyśmy sadzonek. Ktoś nam przyniósł po jednej, moja rosła ale nie kwitła ;:oj do dzisiaj nie wiem dlaczego, bo orliki już w rok dwa po wysianiu kwitną :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”