Ranczo Nokły cz. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Renka123
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lut 2015, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 5.

Post »

Wspaniała fotorelacja z wiosennych poczynań i nie tylko.
Pozdrawiam Renia
garbowski
200p
200p
Od: 25 sie 2014, o 17:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No może ktośtucoś napisze w końcu ;:173 , bo jak nie to... przyjedziemy na inspekcję :wink: :wit
garbowski
200p
200p
Od: 25 sie 2014, o 17:08

Post »

Słowo się rzekło, inspekcji dokonano. :wink: . Postęp prac widoczny, oceniony i pochwalony :wink: .

widok z tarasu
Obrazek
skalniak
Obrazek
mur przygotowany do malowania
Obrazek
gotowe do kwitnięcia
Obrazek

Nowy nabytek Gospodarzy obejrzany, skomplementowany :wink: , piękna rzecz, ale to już niech sami się pochwalą. Dzięki za pogaduchy i kawę. Andrzej
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Widok z tarasu świetny.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Nie będę tu więcej zaglądać :twisted:
Traumę przeżyłam, moje lenistwo mnie przytłoczyło, wpadłam w czarną otchłań.... ;:145 i pewnie prędko się z niej nie wydostanę.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
maryska
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 sie 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tadeuszu , co robisz, ze Twój wawrzynek taki śliczny? mój to jakiś mizerota mimo,ze ma już kilka lat. Pozdrawiam
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

maryska pisze:Tadeuszu , co robisz
też bym chciała wiedzieć co robicie? :) Może jakieś zdjęcia?
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

JOASIU- dziękujemy za odwiedziny,zmiany są i muszą być gdyż jeszcze wiele mamy do zrobienia . Na razie w tym roku nadal pracujemy na zewnątrz budynku , oraz zaczynamy tworzyć ogród, no nie taki jak w Nokłach tylko mały ogródek.

MISU- dziękujemy za odwiedziny, chociaż bardziej byśmy się cieszyli z Twojej osobistej wizyty, to tylko kilka kilometrów odległości. Ponawiamy zaproszenie.

TERESKO- dziękujemy za spacer po ogrodzie, może największe ,pod względem wielkości, prace są już za nami ale te trochę mniejsze też trzeba wykonać.

Jak na razie Tereska zajmuje się urządzaniem ogrodu a ja nadal kontynuuje prace budowlane , na razie przy budynku na zewnątrz.

Co do ogrodu NOKŁY, to podjęliśmy decyzję o jego sprzedaży , szukamy po przez ogłoszenia kupców . Może znajdzie się ktoś z czytających te słowa kto zdecyduje się dalej zająć NOKŁAMI. Cena jaką chcemy osiągnąć nie jest wygórowana.

IWONKO- dziękujemy za odwiedziny. Zycie nas nauczyło że trzeba mieć twardą skórę i nie zwracać uwagi na czyjeś zgryźliwości czy sarkazmy.

Prace w Kijanach powoli idą do przodu, szkoda że nie nasz czasu by nas odwiedzić, a przecież mieszkasz tak blisko od naszych Kijan. Zaproszenie jest ciągle aktualne.

ANIU- NIEDOSZŁA SYNOWO-dziękujemy Ci że śledzisz nasze postępy w budowie kolejnego ogrodu. Zapraszamy Cię do odwiedzin w realu .

MARIOLKO- dziękujemy za odwiedziny. Pomysł na ogród na skarpie musiał powstać z chwilą gdy podjęliśmy decyzję o zagospodarowaniu tego do tej pory nieużytku.

Zagospodarowując skarpę chcemy żeby najpiękniej ona wyglądała gdy się na nią patrzy z naszego południowego tarasu. W zasadzie już wszystkie rośliny jakie planowaliśmy są posadzone na skarpie ale są one jeszcze niepokaźne i trudno je dostrzec z oddali. Możemy się pochwalić że pięknym "rarytasem" na skarpie będzie kupiona za okazyjne niską cenę magnolia "GENIE"

Obrazek

BEATKO- dziękujemy za odwiedziny i również Ciebie pozdrawiamy. Dziękujemy również za słowa wsparcia naszego "dzieła życia".

JARKU-dziękujemy za spacer po naszym ogrodzie i cieszymy się że możemy pomóc .

RENIU- dziękujemy za odwiedziny i kibicowanie naszych poczynań.

DANUSIU , ANDRZEJU, dziękujemy nie tylko za wirtualne odwiedziny ale i realne wizyty które są nam bardzo miłe i owocne. Dziękujemy za bieżące fotorelacje. Jako że są już dzisiaj trochę nieaktualne my dokładamy swoje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

JAGUSIU-dziękujemy za odwiedziny,obrażaj się na nas, obrażaj ;:145 , my się na Ciebie i tak nie obrazimy. Mamy tylko nadzieję tylko że naszym wzorem zagospodarowania skarpy "w dół", podejmiesz starania zasiedzenia Twojej skarpy "w górę". Życzymy Ci tego z całego serca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jagusiu głowa do góry każdemu jest dane przenosić góry, oczywiście jeżeli tylko sobie zamarzy.

MARYSKA- dziękujemy za odwiedziny, w Nokłach jest bardzo dobra ziemia i dobre warunki klimatyczne stąd tam wszystkie rośliny są dorodne.

LAWENDOWA URSZULKO- dziękujemy za wirtualne odwiedziny i cały czas mamy nadzieję że odwiedzisz nas w Kijanach w realnym świecie. Serdecznie zapraszamy.
też bym chciała wiedzieć co robicie? :) Może jakieś zdjęcia?
Mówisz- masz. Twoja prośba jest dla nas rozkazem. Oto zdjęcie.

Zacznijmy od wizyt;

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widok z naszego tarasu;

Obrazek

Trochę rekreacji;

Obrazek

Obrazek

Budowa; Prace dotyczyły ocieplenia budynku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widok na budynek od sąsiada.

Obrazek

Obrazek

Na ukończeniu jest drugi taras usytuowany nad ziemną piwnicą od strony głównej ulicy.

Obrazek

Roślinki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ostatni zakup;

Obrazek

Odpoczynek przy kawie też się należy:

Obrazek

Pozdrawiamy Tereska i Tadeusz.
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

tadeusz48 pisze: Obrazek
To zdjęcie robi wrażenie... ja po wejściu na górę za nic bym nie zeszła na dół....

Zmienia się u was bardzo szybko. Kawał roboty wykonaliście. Piękna magnolia i inne zakupy też
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

Piękny jest ten Wasz domek. Myślę, że sporo pracy będzie wewnątrz - chyba że już zrobiliście.
Ładne rośliny i już ich sporo, ale najpiękniejsze jest bocianie gniazdo zasiedlone. Byłaby lepsza widoczność, gdyby nie przesłaniały gniazda liściaste drzewa.
Dla mnie bociany są jak ptasia arystokracja - podziwiam te ptaki.
Pozdrówko i oby pogoda nam się poprawiła.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32

Post »

Piękny biały mur kościoła powalił mnie na kolana -tytani ;:180
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

tadeusz48 pisze:
Odpoczynek przy kawie też się należy
Jak najbardziej się należy, zasłużenie ;:215 W nagrodę oprócz kawy na tarasie widokowym, można poobserwować boćka :) W tym sezonie możecie już sobie pozwolić na chwile relaksu, wszystko zrobione, piękny domek, trawka rośnie, kwiaty posadzone. Napracowaliście się ale efekty są ;:oj Lubię to Wasze miejsce, a kawka mi się marzy, dziękuję :D Na skarpie coś już rośnie, ale co? Zakupy super, magnolka cała w kwiatach
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Tadeuszu - nie żal wam sprzedawać ogrodu w Nokłach . Tyle pracy i takie piękne
rośliny. Myślałam, że twoja córka będzie tam gospodarować.
Pozdrawiam , Joanna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”