Garden of my dreams 2 :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Garden of my dreams 2 :)

Post »

Zakątek robi się coraz ładniejszy :D Widać że dużo pracy w to wkładasz...
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mati Dzięki bardzo . ;:180

Zuziu Czy ja wiem . :lol: Ziemia ogólnie tak czy siak przecież oddycha . :wink: Większe otwory są nieuniknione przy sadzeniu nowych roślin w agro . ;:108 Nie uważam , by jakiś negatywny wpływ to miało . :D Co do nawozu to miesza się go z korą i związki wnikają razem z wodą w głąb . :wink:

Mateuszu Tak jest zrobiona , że przepuszcza wodę . ;:108

Beatko Haha . :D Byliny jakieś będą oczywiście . :lol: Ja mówiąc kwiaty , mam na myśli tylko cebulowe . :lol: Dziękuję Ci bardzo . ;:108 Kochana jesteś .Coś znacznie fajniejszego planuję na przyszły sezon , mianowicie oczko i nie tylko . :wink: Na razie to tajemnica mała , zobaczymy co z tego wyniknie .

Anitko Dziękuję , podziękuj również mamie i pozdrów ją ode mnie . :D Jak winko wyjdzie to dostaniesz prezencik oczywiście od wujka Pawła .Docelowo będzie kilka winek z różnych "rzeczy" . :wink:

Konradzie Pędzę powoli . :D Dziękuję .

Agusiu Oj tak .Szczerze mówiąc to myślałem , że zrobię to szybko , ale się przeliczyłem . Jest szansa , że w tym tygodniu skończę tą rabatę . :wink:

Dziękuję jeszcze wszystkim kolejny raz, że jesteście tu , kibicujecie mi i wgl .Wy wiecie dobrze co i jak robić - dlatego wasze słowa mają dużo większe znaczenie, niż słowa innych . :wink: Mogę Wam powiedzieć , że na pewno nikt (z ludzi typu : po co to robisz ? przecież i tak było dobrze , niepotrzebnie pracujesz) mnie nie zatrzyma w moich działaniach .

Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu skończę tą rabatę .Pozostanie tylko kupić roślinki i korę . :wink: Wczoraj padało i nic nie mogłem robić ... Jutro koszę trawę cały dzień . :lol: A teraz dla Was jakieś tam dzisiejsze fotki . :wink:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój kochany Klonik . Ma tyle co ja , czyli 190 cm .Myślę , że w tym roku jego przyrost roczny może nawet osiągnąć 80-100 cm .Na dzień dzisiejszy jego przyrost ma jakieś 50 cm .Ma kilka latek .Jak go sadziłem to miał 10 cm .

Obrazek Obrazek

Sosenki sadzone jesienią wszystkie się przyjęły .

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No cóż,klony piękne są i już ;:108
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Dopóki nie złapie ich plamistość ;:223 ;:167
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Kto ma,ten ma,u mnie tylko mszyca wszędzie ;:173
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł chcesz mi dać winko ;:oj super, ostatnio oglądałam w tv jak robili miód i winko z mniszka.
Jakie roślinki chcesz posadzić i gdzie się zaopatrujesz w ciechanowie?
Kiedyś byłam w ogrodniczym w magnolii na nadrzecznej ale tam mają brzydkie roślinki.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Piękne drzewa, a klony bardzo lubię, kojarzą mi się z tym wielkim, rozłożystym przy bramie u dziadków.
Przyklejaliśmy sobie noski z niego ;)
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Mateuszu To prawda . :D Pryskaj od mszycy . :lol:

Mati Ciekawe jak to będzie .Ale ogólnie każdą roślinę może coś wziąć .Zarówno owocowe jak i ozdobne . :D

Anitko Jak wyjdzie . :D Ciekawy jestem czy te przepisy wszystkie są coś warte - dotyczące wina . :wink: Zobaczymy w październiku .Poniżej posadzę jałowce jakieś fajne i ogólnie jakieś większe iglaczki .Poza tym przy ścieżce po jednej stronie szpaler z berberysów tych stożkowych .Zobaczymy co jeszcze dokupię i wgl . :wink: 90 % moich roślin jest z internetu .Nie opłaca mi się jechać po 2 rośliny gdzieś, a większej ilości raczej nie kupuję bo 2 fajne to już spory koszt .Poza tym wątpię , czy ktoś w okolicy ma takie perełki jak sosny na pniu poszczególnych odmian . :wink: No i ceny myślę , że są odstraszające wszędzie naokoło .Patrzyłem u Szmita ceny hurtowe na stronce to ceny ma z kosmosu.Co dopiero przy zakupie detalicznym . :wink: Jeszcze byle co mi nie przyszło , nie wiem - może mam szczęście ? :wink:

Aguś Dziękuję . :lol: Masz rację oczywiście .Fajne są takie drzewa .Haha . :wink: Kiedyś to się działo , jak byliśmy młodsi . :lol:

A do mnie dzisiaj małe piękne zakupy przyszły . ;:215 Jutro zrobię fotki i dodam . Wczoraj skosiłem trawę wszędzie , śmieszne jest to , że godzinę po koszeniu już padało . :lol: Dzisiaj zrywałem dalej darninę , jeszcze jeden dzień i skończę to . :wink:
Filemon24
1000p
1000p

Post »

jestem dosyć często w różnych sklepach ogrodniczych i można na prawdę fajne iglaki kupić ale to trzeba być systematycznie bo jak coś wartościowego to się szybko rozchodzi. Ostatnio w ogrodniczym w Mławie widziałam przepiękne iglaki na pniu coś jakby jodła na pniu były bardzo duże i zdrowe kosztowały 80 zł za szt, także cena rozsądna za takie okazy.
Ja np nie lubię zamawiać przez internet wolę sama sobie wybrać sadzonkę no i lubię po ogrodniczych jeździć ;:152 w weekend chyba się wybiorę do Nidzicy tam mają fajną szkółkę.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Paweł jesteś esteta i asceta. ;:180 Placyk świetny.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Anitko A widzisz . :lol: Do Mławy mam troszkę daleko. :D Nieraz można kupić fajne sztuki , ale tak jak mówisz jest . :wink: Ja za bardzo nie mogę jeździć po szkółkach bo wiesz , bym za dużo wydał . ;:191 Jak kupuję na allegro to też wybieram sobie te okazy samemu . ;:108 Ty lubisz sobie jeździć . :lol: Ja na razie oszczędzam na maxa na coś fajnego, staram się ograniczać wydatki . :lol:

Soniu Dzięki bardzo , chociaż co do drugiego określenia to muszę pogooglować . :lol: Aaaa . :D

Tak więc kupiłem Koreankę ostatnio i Globose w dobrych pieniądzach . :lol: Koreankę już wcześniej miałem , ale mniejsza jest no i nie szyszkująca jeszcze .

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Zrywanie darniny dzisiaj zakończyłem , po czym wyrównałem teren .Jutro kładę agro . :wink: Potem kupuję kolejne roślinki itd . :D

Obrazek
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Do Mławy z Ciechanowa jest 36 km to nie tak daleko :wink:
Bardzo fajne roślinki ja mam dwie koreanki ale to już całkiem duże drzewa.
Rabata perfekcyjnie wyrównana.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Fajny taki "zielony placyk" z ławeczką. Perfekcyjna robota ;:304
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”