Ranczo Nokły cz. 5.
Re: Ranczo Nokły cz. 5.
No może ktośtucoś napisze w końcu , bo jak nie to... przyjedziemy na inspekcję
Słowo się rzekło, inspekcji dokonano. . Postęp prac widoczny, oceniony i pochwalony .
widok z tarasu
skalniak
mur przygotowany do malowania
gotowe do kwitnięcia
Nowy nabytek Gospodarzy obejrzany, skomplementowany , piękna rzecz, ale to już niech sami się pochwalą. Dzięki za pogaduchy i kawę. Andrzej
widok z tarasu
skalniak
mur przygotowany do malowania
gotowe do kwitnięcia
Nowy nabytek Gospodarzy obejrzany, skomplementowany , piękna rzecz, ale to już niech sami się pochwalą. Dzięki za pogaduchy i kawę. Andrzej
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie będę tu więcej zaglądać
Traumę przeżyłam, moje lenistwo mnie przytłoczyło, wpadłam w czarną otchłań.... i pewnie prędko się z niej nie wydostanę.
Traumę przeżyłam, moje lenistwo mnie przytłoczyło, wpadłam w czarną otchłań.... i pewnie prędko się z niej nie wydostanę.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 sie 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tadeuszu , co robisz, ze Twój wawrzynek taki śliczny? mój to jakiś mizerota mimo,ze ma już kilka lat. Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
też bym chciała wiedzieć co robicie? Może jakieś zdjęcia?maryska pisze:Tadeuszu , co robisz
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
JOASIU- dziękujemy za odwiedziny,zmiany są i muszą być gdyż jeszcze wiele mamy do zrobienia . Na razie w tym roku nadal pracujemy na zewnątrz budynku , oraz zaczynamy tworzyć ogród, no nie taki jak w Nokłach tylko mały ogródek.
MISU- dziękujemy za odwiedziny, chociaż bardziej byśmy się cieszyli z Twojej osobistej wizyty, to tylko kilka kilometrów odległości. Ponawiamy zaproszenie.
TERESKO- dziękujemy za spacer po ogrodzie, może największe ,pod względem wielkości, prace są już za nami ale te trochę mniejsze też trzeba wykonać.
Jak na razie Tereska zajmuje się urządzaniem ogrodu a ja nadal kontynuuje prace budowlane , na razie przy budynku na zewnątrz.
Co do ogrodu NOKŁY, to podjęliśmy decyzję o jego sprzedaży , szukamy po przez ogłoszenia kupców . Może znajdzie się ktoś z czytających te słowa kto zdecyduje się dalej zająć NOKŁAMI. Cena jaką chcemy osiągnąć nie jest wygórowana.
IWONKO- dziękujemy za odwiedziny. Zycie nas nauczyło że trzeba mieć twardą skórę i nie zwracać uwagi na czyjeś zgryźliwości czy sarkazmy.
Prace w Kijanach powoli idą do przodu, szkoda że nie nasz czasu by nas odwiedzić, a przecież mieszkasz tak blisko od naszych Kijan. Zaproszenie jest ciągle aktualne.
ANIU- NIEDOSZŁA SYNOWO-dziękujemy Ci że śledzisz nasze postępy w budowie kolejnego ogrodu. Zapraszamy Cię do odwiedzin w realu .
MARIOLKO- dziękujemy za odwiedziny. Pomysł na ogród na skarpie musiał powstać z chwilą gdy podjęliśmy decyzję o zagospodarowaniu tego do tej pory nieużytku.
Zagospodarowując skarpę chcemy żeby najpiękniej ona wyglądała gdy się na nią patrzy z naszego południowego tarasu. W zasadzie już wszystkie rośliny jakie planowaliśmy są posadzone na skarpie ale są one jeszcze niepokaźne i trudno je dostrzec z oddali. Możemy się pochwalić że pięknym "rarytasem" na skarpie będzie kupiona za okazyjne niską cenę magnolia "GENIE"
BEATKO- dziękujemy za odwiedziny i również Ciebie pozdrawiamy. Dziękujemy również za słowa wsparcia naszego "dzieła życia".
JARKU-dziękujemy za spacer po naszym ogrodzie i cieszymy się że możemy pomóc .
RENIU- dziękujemy za odwiedziny i kibicowanie naszych poczynań.
DANUSIU , ANDRZEJU, dziękujemy nie tylko za wirtualne odwiedziny ale i realne wizyty które są nam bardzo miłe i owocne. Dziękujemy za bieżące fotorelacje. Jako że są już dzisiaj trochę nieaktualne my dokładamy swoje.
JAGUSIU-dziękujemy za odwiedziny,obrażaj się na nas, obrażaj , my się na Ciebie i tak nie obrazimy. Mamy tylko nadzieję tylko że naszym wzorem zagospodarowania skarpy "w dół", podejmiesz starania zasiedzenia Twojej skarpy "w górę". Życzymy Ci tego z całego serca.
Jagusiu głowa do góry każdemu jest dane przenosić góry, oczywiście jeżeli tylko sobie zamarzy.
MARYSKA- dziękujemy za odwiedziny, w Nokłach jest bardzo dobra ziemia i dobre warunki klimatyczne stąd tam wszystkie rośliny są dorodne.
LAWENDOWA URSZULKO- dziękujemy za wirtualne odwiedziny i cały czas mamy nadzieję że odwiedzisz nas w Kijanach w realnym świecie. Serdecznie zapraszamy.
Zacznijmy od wizyt;
Widok z naszego tarasu;
Trochę rekreacji;
Budowa; Prace dotyczyły ocieplenia budynku.
Widok na budynek od sąsiada.
Na ukończeniu jest drugi taras usytuowany nad ziemną piwnicą od strony głównej ulicy.
Roślinki
ostatni zakup;
Odpoczynek przy kawie też się należy:
Pozdrawiamy Tereska i Tadeusz.
MISU- dziękujemy za odwiedziny, chociaż bardziej byśmy się cieszyli z Twojej osobistej wizyty, to tylko kilka kilometrów odległości. Ponawiamy zaproszenie.
TERESKO- dziękujemy za spacer po ogrodzie, może największe ,pod względem wielkości, prace są już za nami ale te trochę mniejsze też trzeba wykonać.
Jak na razie Tereska zajmuje się urządzaniem ogrodu a ja nadal kontynuuje prace budowlane , na razie przy budynku na zewnątrz.
Co do ogrodu NOKŁY, to podjęliśmy decyzję o jego sprzedaży , szukamy po przez ogłoszenia kupców . Może znajdzie się ktoś z czytających te słowa kto zdecyduje się dalej zająć NOKŁAMI. Cena jaką chcemy osiągnąć nie jest wygórowana.
IWONKO- dziękujemy za odwiedziny. Zycie nas nauczyło że trzeba mieć twardą skórę i nie zwracać uwagi na czyjeś zgryźliwości czy sarkazmy.
Prace w Kijanach powoli idą do przodu, szkoda że nie nasz czasu by nas odwiedzić, a przecież mieszkasz tak blisko od naszych Kijan. Zaproszenie jest ciągle aktualne.
ANIU- NIEDOSZŁA SYNOWO-dziękujemy Ci że śledzisz nasze postępy w budowie kolejnego ogrodu. Zapraszamy Cię do odwiedzin w realu .
MARIOLKO- dziękujemy za odwiedziny. Pomysł na ogród na skarpie musiał powstać z chwilą gdy podjęliśmy decyzję o zagospodarowaniu tego do tej pory nieużytku.
Zagospodarowując skarpę chcemy żeby najpiękniej ona wyglądała gdy się na nią patrzy z naszego południowego tarasu. W zasadzie już wszystkie rośliny jakie planowaliśmy są posadzone na skarpie ale są one jeszcze niepokaźne i trudno je dostrzec z oddali. Możemy się pochwalić że pięknym "rarytasem" na skarpie będzie kupiona za okazyjne niską cenę magnolia "GENIE"
BEATKO- dziękujemy za odwiedziny i również Ciebie pozdrawiamy. Dziękujemy również za słowa wsparcia naszego "dzieła życia".
JARKU-dziękujemy za spacer po naszym ogrodzie i cieszymy się że możemy pomóc .
RENIU- dziękujemy za odwiedziny i kibicowanie naszych poczynań.
DANUSIU , ANDRZEJU, dziękujemy nie tylko za wirtualne odwiedziny ale i realne wizyty które są nam bardzo miłe i owocne. Dziękujemy za bieżące fotorelacje. Jako że są już dzisiaj trochę nieaktualne my dokładamy swoje.
JAGUSIU-dziękujemy za odwiedziny,obrażaj się na nas, obrażaj , my się na Ciebie i tak nie obrazimy. Mamy tylko nadzieję tylko że naszym wzorem zagospodarowania skarpy "w dół", podejmiesz starania zasiedzenia Twojej skarpy "w górę". Życzymy Ci tego z całego serca.
Jagusiu głowa do góry każdemu jest dane przenosić góry, oczywiście jeżeli tylko sobie zamarzy.
MARYSKA- dziękujemy za odwiedziny, w Nokłach jest bardzo dobra ziemia i dobre warunki klimatyczne stąd tam wszystkie rośliny są dorodne.
LAWENDOWA URSZULKO- dziękujemy za wirtualne odwiedziny i cały czas mamy nadzieję że odwiedzisz nas w Kijanach w realnym świecie. Serdecznie zapraszamy.
Mówisz- masz. Twoja prośba jest dla nas rozkazem. Oto zdjęcie.też bym chciała wiedzieć co robicie? Może jakieś zdjęcia?
Zacznijmy od wizyt;
Widok z naszego tarasu;
Trochę rekreacji;
Budowa; Prace dotyczyły ocieplenia budynku.
Widok na budynek od sąsiada.
Na ukończeniu jest drugi taras usytuowany nad ziemną piwnicą od strony głównej ulicy.
Roślinki
ostatni zakup;
Odpoczynek przy kawie też się należy:
Pozdrawiamy Tereska i Tadeusz.
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
To zdjęcie robi wrażenie... ja po wejściu na górę za nic bym nie zeszła na dół....tadeusz48 pisze:
Zmienia się u was bardzo szybko. Kawał roboty wykonaliście. Piękna magnolia i inne zakupy też
- kaja_krys
- 200p
- Od: 17 lip 2012, o 10:22
Piękny jest ten Wasz domek. Myślę, że sporo pracy będzie wewnątrz - chyba że już zrobiliście.
Ładne rośliny i już ich sporo, ale najpiękniejsze jest bocianie gniazdo zasiedlone. Byłaby lepsza widoczność, gdyby nie przesłaniały gniazda liściaste drzewa.
Dla mnie bociany są jak ptasia arystokracja - podziwiam te ptaki.
Pozdrówko i oby pogoda nam się poprawiła.
Ładne rośliny i już ich sporo, ale najpiękniejsze jest bocianie gniazdo zasiedlone. Byłaby lepsza widoczność, gdyby nie przesłaniały gniazda liściaste drzewa.
Dla mnie bociany są jak ptasia arystokracja - podziwiam te ptaki.
Pozdrówko i oby pogoda nam się poprawiła.
Pozdrawiam Krystyna
Piękny biały mur kościoła powalił mnie na kolana -tytani
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Jak najbardziej się należy, zasłużenie W nagrodę oprócz kawy na tarasie widokowym, można poobserwować boćka W tym sezonie możecie już sobie pozwolić na chwile relaksu, wszystko zrobione, piękny domek, trawka rośnie, kwiaty posadzone. Napracowaliście się ale efekty są Lubię to Wasze miejsce, a kawka mi się marzy, dziękuję Na skarpie coś już rośnie, ale co? Zakupy super, magnolka cała w kwiatachtadeusz48 pisze:
Odpoczynek przy kawie też się należy
-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
Tadeuszu - nie żal wam sprzedawać ogrodu w Nokłach . Tyle pracy i takie piękne
rośliny. Myślałam, że twoja córka będzie tam gospodarować.
rośliny. Myślałam, że twoja córka będzie tam gospodarować.
Pozdrawiam , Joanna