Tak, to ten.
Tylko że Twój jest ładniejszy - bo ma dużo odcieni, a nie tylko ... czerwień
I przygotuj mu dużo przestrzeni, bo on nie tylko w górę, ale głównie wszerz się rozrasta !!
Te jego listki z czasem robią się mega-długie !!
Dziękuję wszystkim odwiedzającym za miłe słowa jest mi bardzo miło
Codziennie doglądam moje kwiatuchy, sprawdzam cz pojawiają się jakieś nowe listeczki. Jakiś czas temu u mojego storczyka białaska urósł nowy listek, potem zauwazyłam, że puszcza korzenie powietrze, jest ich juz 6 idzie nowy pędzik kwiatowy, będzie ich miał teraz 4 ostatnio w pełnym rozkwicie był w lutym, do tej pory trzyma sobie jednego kwiatuszka a dziś zauważyłam odbicia na starych pędach w 4 miejscach
Chyba nie mam ręki do roślin balkonowych. Fuksje są, ale nie zauważyłam, żeby jakoś urosły specjalnie. Te pąki, które miały już się otworzyły, sporo kwiatków odpadło i tak są, bo są bidulki.
Moja hoja carnosa jeszcze w lutym po ukorzeniu miała zaledwie dwa listki. Dziś jest jej już tyle
Czy ta doniczka nie będzie za chwile dla niej za mała? Czy mogę ją przesadzić ?
Crassula od Agnieszki Gapapl ładnie się zagęszcza
Nowy phalenopsis otworzył już wszystkie pąki.
A stary białasek od zimy zostawił sobie jeden kwiatuszek, a przekwitł juz w marcu
Teraz puszcza nowy pęd i ma pięć maleńkich przedłużeń na starych pędach
Kroton szaleje z listkami. Ma osiem nowych, wszystkie dosć duże
Piękne kwiatuszki pokazujesz A kroton rzeczywiście szaleje. Mój stoi w miejscu i listki nie chcą się wybarwiać Już nie mam pomysłu co z nim zrobić.
Pozdrawiam słonecznie bo w końcu wyszło u Mnie
Renatko, dziękuję za wizytę dotychczas kroton petra szalał z listkami, teraz coś własnie też mi stoi w miejscu.
Dziś zdobyłam moje chciejstwo sita spiralnego
Ładne Storczyki
Też dziś chciałam kupić Juncus spiralis,ale już mi kasy nie starczyło.Mała mnie naciągnęła na zabawkę
Bardzo fajna ta roślinka taka fikuśna
Aguś, ja w sklepie byłam sama, to dlatego mi starczyło hihi a i zabawki też widziałam Zastanawiałam się jeszcze nad draceną marginatą. Troszkę się sitem rozczarowałam, bo po zdjęciu folii wyleciało kilka skrzydlatych ale od razu go wsadziłam do nowej ziemi, może będzie dobrze. A to winko... to już trochę stoi, muszę spojrzeć, czy aby czasem się nie przeterminowało
Kasiula, tych loczków właśnie nie ma za dużo, tylko dwa tak ładnie skręcone, a reszta takie poplątanie, ale liczę, że coś tam się jeszcze może skręci A na tego storczyka już od dawna polowałam.