Petunia z nasion cz.4

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Petunia z nasion cz.4

Post »

Jeszcze są młodziutkie sadzonki i obawiam się,że będę musiała przesadzić do jeszcze większych doniczek, jak będą się rozrastać w takim tempie :D
x-o-a
---
Od: 13 mar 2015, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obrazek
Obrazek Obrazek
Przeżyły tygodniowe deszcze i oberwanie chmury z powodzią na niezadaszonym balkonie. Teraz jeszcze stoją w błocie. Myślałam, że wyrzucę a one nadal ładne są. Nie wierzę jednak, że one będą ładne do przymrozków. Pójdą w górę. Za sztywne są.
Obrazek
Ta bardzo szybko wybujała i zrobiła się brzydka. Jednak tym podziękujemy.
Obrazek
W przyszłym roku sieję tylko nasiona zebrane z tej werandy. Jak nie wyjdą to kupię. Ale jak Kropce wyszły białe wszystkie z takiej drobnej zbierane, to mi też wyjdą.
Awatar użytkownika
gaura
500p
500p
Od: 14 lut 2013, o 15:37

Post »

Moje, które do tej pory pokazały kwiatki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ta w rzeczywistości jest ciemno fioletowa
Obrazek

jakaś jasna dopiero rozwijająca się
Obrazek

i zwykła petunia rabatowa, którą bardzo lubię
Obrazek
Pozdrawiam, Kasia
Awatar użytkownika
kayla
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 22 sie 2014, o 13:12

Post »

Wszystkie Wasze petunie piękne! Już wiem że w przyszłym roku kupuję nasiona pełnych, w tym mam tylko jedną ale bardzo mi się podoba, wieczorem niesamowicie pachnie, na razie trzymam ją w domu bo na zewnątrz zimno i mocno wieje.
Pierwszy kwiatek był taki
Obrazek
Drugi już bardziej pełny ale jednokolorowy
Obrazek
Pozdrawiam, Kamila
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ macie śliczności! :)

Moja petunie lada chwilka zakwitną, wtedy i ja pochwalę się :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie. A moje jakieś takie wybujałe ?? Krzaki gęste ale wysokie na jakieś 20 cm, w dodatku nie chcą zwisać ;:145 . Nie wiem czy mi się podobają . Za rok może przetestuję coś innego może pelargonie bluszczolistne zwisające ? No nic zobaczymy co z tymi petuniami będzie za miesiąc.
x-o-a
---

Post »

Ewelinko. To wszystko gra niewarta świeczki. Warto siać tylko pomidory. Ja jestem teraz trochę zła. Myślę, że lepiej kupić mniej ale wartościowych roślin. Jedna piękna to ozdoba a sto krzaków niestety nie. Szkoda nawet wody do podlewania. Chwilę jestem zła ale chyba coś wysieję. Te które zbiorę. Moje obserwuję ale zaczynam podejrzewać, że się wyciągną i za miesiąc będą paskudne. Gdzie wtedy kupię na podmianę?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu ale co Ty chcesz od swoich ?? Ja prawdę mówiąc nawet nie wiem już teraz jak wyglądają ładne sadzonki petunii. Sądziłam , że Twoje są cudowne, nawet na rynku widziałam gorsze od chociażby moich więc nie do końca też wiem czy kupie coś wartego swojej ceny. Myślałam , że niektóre moje będą zwisać a tu nic. Może one zaczynają zwisać jak pędy są dłuższe ??? Nawet nie wiem bo nigdy nie miałam tych roślin.
x-o-a
---

Post »

Ja od swoich jeszcze nic nie chcę ale pędy im się nieco wydłużają a że są grube i sztywne to podejrzewam, że pójdą do góry. Może nie mam racji. Może próbuj swoje lekko naginać. Tylko, że ta kaskada też ma sztywne pędy. Ta którą kupiłam ma delikatne listki i wiotkie pędy. Myślę zebrać nasiona. Jak zechcesz to Ci wyślę. Zajrzyj do wątku do Kropki jak jej wyszły białe z takiej samej zbierane. A może zechce pokazać tutaj.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje też mają sztywne pędy . Widziałam petunie kropki, one faktycznie są wiotkie i takie powinna mięć chyba kaskada. No nic widać moje będą stojące , mam tylko nadzieję, że będą przynajmniej obficie kwitły bo paków mają sporo. Zobaczymy co to będzie a w przyszłym roku jeszcze nie wiem czy będę znów siała petunie. Może porobię szczepki pelargonii tych z nasion. Jeszcze nie kwitną ale ładnie rosną i czekam na kolory.
Awatar użytkownika
paprotka882
500p
500p
Od: 13 sty 2012, o 12:26

Post »

Moje te które nie są pełne, tez robią się krzakami, nawet nie zwracam prawie na nie uwagi, bo wiem, że są brzydkie. Te pełne, maja bardzo zbitą ładną konstrukcje i są gęste, w ogóle nie są wybujałe, i to kolejny plus dlaczego tylko już te pełne lubię :)
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p
Od: 19 sty 2014, o 22:12

Post »

W tym roku wysiałam petunie pełne są śliczne wielkie pełne kwiaty i teraz zastanawiam się czy jak pozbieram z nich nasiona aby wysiać w przyszłym roku to czy też będą pełne?
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
x-o-a
---

Post »

Będą mieszane. Tak jak u dziewczyn z polki F2
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”