Petunia z nasion cz.4
Re: Petunia z nasion cz.4
Jeszcze są młodziutkie sadzonki i obawiam się,że będę musiała przesadzić do jeszcze większych doniczek, jak będą się rozrastać w takim tempie
Przeżyły tygodniowe deszcze i oberwanie chmury z powodzią na niezadaszonym balkonie. Teraz jeszcze stoją w błocie. Myślałam, że wyrzucę a one nadal ładne są. Nie wierzę jednak, że one będą ładne do przymrozków. Pójdą w górę. Za sztywne są.
Ta bardzo szybko wybujała i zrobiła się brzydka. Jednak tym podziękujemy.
W przyszłym roku sieję tylko nasiona zebrane z tej werandy. Jak nie wyjdą to kupię. Ale jak Kropce wyszły białe wszystkie z takiej drobnej zbierane, to mi też wyjdą.
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje, które do tej pory pokazały kwiatki
ta w rzeczywistości jest ciemno fioletowa
jakaś jasna dopiero rozwijająca się
i zwykła petunia rabatowa, którą bardzo lubię
ta w rzeczywistości jest ciemno fioletowa
jakaś jasna dopiero rozwijająca się
i zwykła petunia rabatowa, którą bardzo lubię
Pozdrawiam, Kasia
- kayla
- 10p - Początkujący
- Od: 22 sie 2014, o 13:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystkie Wasze petunie piękne! Już wiem że w przyszłym roku kupuję nasiona pełnych, w tym mam tylko jedną ale bardzo mi się podoba, wieczorem niesamowicie pachnie, na razie trzymam ją w domu bo na zewnątrz zimno i mocno wieje.
Pierwszy kwiatek był taki
Drugi już bardziej pełny ale jednokolorowy
Pierwszy kwiatek był taki
Drugi już bardziej pełny ale jednokolorowy
Pozdrawiam, Kamila
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ macie śliczności!
Moja petunie lada chwilka zakwitną, wtedy i ja pochwalę się
Moja petunie lada chwilka zakwitną, wtedy i ja pochwalę się
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie. A moje jakieś takie wybujałe ?? Krzaki gęste ale wysokie na jakieś 20 cm, w dodatku nie chcą zwisać . Nie wiem czy mi się podobają . Za rok może przetestuję coś innego może pelargonie bluszczolistne zwisające ? No nic zobaczymy co z tymi petuniami będzie za miesiąc.
Ewelinko. To wszystko gra niewarta świeczki. Warto siać tylko pomidory. Ja jestem teraz trochę zła. Myślę, że lepiej kupić mniej ale wartościowych roślin. Jedna piękna to ozdoba a sto krzaków niestety nie. Szkoda nawet wody do podlewania. Chwilę jestem zła ale chyba coś wysieję. Te które zbiorę. Moje obserwuję ale zaczynam podejrzewać, że się wyciągną i za miesiąc będą paskudne. Gdzie wtedy kupię na podmianę?
- ewelkacha88
Jolu ale co Ty chcesz od swoich ?? Ja prawdę mówiąc nawet nie wiem już teraz jak wyglądają ładne sadzonki petunii. Sądziłam , że Twoje są cudowne, nawet na rynku widziałam gorsze od chociażby moich więc nie do końca też wiem czy kupie coś wartego swojej ceny. Myślałam , że niektóre moje będą zwisać a tu nic. Może one zaczynają zwisać jak pędy są dłuższe ??? Nawet nie wiem bo nigdy nie miałam tych roślin.
Ja od swoich jeszcze nic nie chcę ale pędy im się nieco wydłużają a że są grube i sztywne to podejrzewam, że pójdą do góry. Może nie mam racji. Może próbuj swoje lekko naginać. Tylko, że ta kaskada też ma sztywne pędy. Ta którą kupiłam ma delikatne listki i wiotkie pędy. Myślę zebrać nasiona. Jak zechcesz to Ci wyślę. Zajrzyj do wątku do Kropki jak jej wyszły białe z takiej samej zbierane. A może zechce pokazać tutaj.
- ewelkacha88
Moje też mają sztywne pędy . Widziałam petunie kropki, one faktycznie są wiotkie i takie powinna mięć chyba kaskada. No nic widać moje będą stojące , mam tylko nadzieję, że będą przynajmniej obficie kwitły bo paków mają sporo. Zobaczymy co to będzie a w przyszłym roku jeszcze nie wiem czy będę znów siała petunie. Może porobię szczepki pelargonii tych z nasion. Jeszcze nie kwitną ale ładnie rosną i czekam na kolory.
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje te które nie są pełne, tez robią się krzakami, nawet nie zwracam prawie na nie uwagi, bo wiem, że są brzydkie. Te pełne, maja bardzo zbitą ładną konstrukcje i są gęste, w ogóle nie są wybujałe, i to kolejny plus dlaczego tylko już te pełne lubię
W tym roku wysiałam petunie pełne są śliczne wielkie pełne kwiaty i teraz zastanawiam się czy jak pozbieram z nich nasiona aby wysiać w przyszłym roku to czy też będą pełne?
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Będą mieszane. Tak jak u dziewczyn z polki F2