Irysy cebulowe(syn.holenderskie)
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Irysy cebulowe
Pierwszy irys holenderski tego sezonu:
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Moim irysom holenderskim do kwitnienia daleko ale Wasze piękne!!!
Pozdrawiam, Ela
Nie wiem co to ale na pewno nie irysy holenderskie. W ogóle nie irysy. Może jakiś czosnek?? Maluchy, bo maluchy ale zanosi się na ładne kwitnienie
Washi- pewnie masz racje czosnek tez sadziłam -moly. Myślałam, że nic z niego, a tu proszę taka niespodzianka. Hm....... to gdzie są moje irysy holenderskie głowę bym dała że tu sadziłam irysy. Dzięki za podpowiedz , teraz czekam na kwiatka .
Moje kwitną tylko w pierwszym roku po posadzeniu, a potem cisza.
Pozdrawiam Ula
Mój działkowy ogródek
Mój działkowy ogródek
I moje zakwitły, kolorek cudny, tylko liście takie suche,brzydkie./www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/82d731b47360a3dd.html][/url]
Witajcie
Chciałam się zapytać czy to prawda, że irysy te kwitną zaledwie jeden dzień i koniec? Też je posadziłam w tym roku, skusiły mnie ich piękne kolory, jednak szkoda byłoby gdyby krótko cieszyły moje oczy.
Chciałam się zapytać czy to prawda, że irysy te kwitną zaledwie jeden dzień i koniec? Też je posadziłam w tym roku, skusiły mnie ich piękne kolory, jednak szkoda byłoby gdyby krótko cieszyły moje oczy.
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
To nieprawda, ale szczególnie trwałe nie są... Coś koło czterech dni pojedynczy kwiat się utrzymuje. Tyle że jedna roślina puszcza tych kwiatów kilka, w pewnych odstępach. W sumie pojedynczy irys cieszy więc oczy około dwóch tygodni, może nieco dłużej.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
A to miła wiadomość dziękuję