Doniczkowe kompozycje na balkon i taras od 2008 -
Re: Doniczkowe kompozycje na balkon i taras
PROSZĘ PODPOWIEDZCIE jaki kupujecie nawóz do kwiatów balkonowych? Który jest najlepszy ?
No niestety nie mam takich możliwościmagda1975 pisze:Gnojówka z pokrzywy.
- meluzyna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A co poza gnojówką z pokrzywy? Przecież mówimy o balkonach, wokół sąsiedzi, a ta gnojówka cuchnie okrutnie.
Zupełnie nowy balkon
Witajcie,
Jako osoba która z ogrodnictwem ma niewiele wspólnego (poza koszeniem trawy za młodu ) postanowiłem nadać życie mojemu balkonowi. Rok temu zbudowałem pergole i posadziłem dwie bliżej mi nieznane rośliny (dlatego załączam zdjęcie z bliska), obie miały po 20cm więc to efekt po praktycznie jednym sezonie. Załączam też inne zdjęcia prezentujące przestrzeń i możliwości. Parapet zewnętrzny celowo jest płaski - moja mama wiedziała o co prosi jak majstry z ADM wymieniali okna a za barierką miejsca na dwa korytka. Chciałbym żeby było zielono, kolorowo i żywo. Popularne balkonowe pelargonie średnio mi się podobają ale wiem, że wymagają bardzo mało wkładu i po prostu...są. Liczę na wasze pomysły. Dodam, że balkon od południa, na 6 piętrze, w dni bezchmurne duże nasłonecznienie choć samo słońce nie obejmuje parapetu.
Pozdrawiam
ps. wybaczcie, że fotki niepoobracane
Jako osoba która z ogrodnictwem ma niewiele wspólnego (poza koszeniem trawy za młodu ) postanowiłem nadać życie mojemu balkonowi. Rok temu zbudowałem pergole i posadziłem dwie bliżej mi nieznane rośliny (dlatego załączam zdjęcie z bliska), obie miały po 20cm więc to efekt po praktycznie jednym sezonie. Załączam też inne zdjęcia prezentujące przestrzeń i możliwości. Parapet zewnętrzny celowo jest płaski - moja mama wiedziała o co prosi jak majstry z ADM wymieniali okna a za barierką miejsca na dwa korytka. Chciałbym żeby było zielono, kolorowo i żywo. Popularne balkonowe pelargonie średnio mi się podobają ale wiem, że wymagają bardzo mało wkładu i po prostu...są. Liczę na wasze pomysły. Dodam, że balkon od południa, na 6 piętrze, w dni bezchmurne duże nasłonecznienie choć samo słońce nie obejmuje parapetu.
Pozdrawiam
ps. wybaczcie, że fotki niepoobracane
-
- 100p
- Od: 3 cze 2013, o 20:17
taras, wiszace pod podbitka, prosba o sugestie.
Jak byście mogli pomóc. Szukam rośliny do powieszenia pod podbitka dachu. Podobaja mi sie surfinie, ale nie ma mowy żeby obrywac kwiaty co rusz. Taras ma nasloneczniony poludnie i wschód. Podlewanie intensywne (podpiete pod ogród). Najlepsze by było cos zwisajacego z duza iloscia kwiatow. Wymagajace tylko podlewania i co jakis czas zasilania.
Z gory Dzięki za podpowiedzi
Pozdrawiam
Jarek
Z gory Dzięki za podpowiedzi
Pozdrawiam
Jarek
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie ja stosuję nawóz plankpol K do surfini w czerwonym opakowaniu i w niebieskim opakowaniu do pelargoni i roślin balkonowych stosuję go już od kilkunastu lat i u mnie się sprawdza. Ten nawóz torebka starcza na 200l wody ja stosuję go do każdego podlewania.
Kurcze nikt nie wie jak z tymi bratkami?
magda, ale czemu chcesz wywalać bratki? przecież one są wieloletnie, do tego same się rozsiewają.
-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38
-
- 100p
- Od: 3 cze 2013, o 20:17
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14