Cynia, jakobinka (Zinnia) Cz.2
- Viola K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cynie cz.2
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Śliczna pasowałoby mi z moją czerwoną
Moja Scarlet
Moja Scarlet
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Witajcie
mam pytanko odnośnie cynii na balkonie- kiedy można przesadzić siewki/ wystawić siewki na balkon? Czy należy je osłaniać np. agrowłókniną na noc?
Pozdrawiam
mam pytanko odnośnie cynii na balkonie- kiedy można przesadzić siewki/ wystawić siewki na balkon? Czy należy je osłaniać np. agrowłókniną na noc?
Pozdrawiam
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Kahim masz zahartowaną rozsadę?
Jeśli tak to możesz już spokojnie sadzić. W razie zapowiadanych przymrozków zawsze możesz okryć lekko agro.
Moje już tydzień są w gruncie i nic im nie jest, a dziś po nocy był szron.
Poleciałam rano bo myślałam że nie przeżyły ale nic im się nie stało. Podstawa to zahartować.
Jeśli tak to możesz już spokojnie sadzić. W razie zapowiadanych przymrozków zawsze możesz okryć lekko agro.
Moje już tydzień są w gruncie i nic im nie jest, a dziś po nocy był szron.
Poleciałam rano bo myślałam że nie przeżyły ale nic im się nie stało. Podstawa to zahartować.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- kahim
Dziękuję za odpowiedź
A gdybym siała cynie od razu do donicy docelowej, którą to postawiłam na balkonie, to czy wówczas powinnam okrywać ją agro na noc? Pytam, gdyż i takową posiadam i nie wiem, czy mi nasionka w niej nie zmarzną ;) Dodam tylko, że nasionka w niej zasiane ok. tygodnia temu, jeszcze nie wzeszły
A gdybym siała cynie od razu do donicy docelowej, którą to postawiłam na balkonie, to czy wówczas powinnam okrywać ją agro na noc? Pytam, gdyż i takową posiadam i nie wiem, czy mi nasionka w niej nie zmarzną ;) Dodam tylko, że nasionka w niej zasiane ok. tygodnia temu, jeszcze nie wzeszły
- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Z cyniami to jest fajne że szybko wschodzą więc siałem je niemal jako ostatnie i jak co roku nie zawiodłem się bo szybko pojawiły się siewki.Wschodzi chyba 100% tego co się posieje.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 15 maja 2015, o 10:21
- Kontakt:
Witam jestem początkujący w tym temacie ale widzę, ze ładnie rosną sam spróbuję
Poznam regulamin.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
O rany! Zapomniałam o cyniach.... Muszę wysiać! Tylko kiedy...dopiero we wtorek dam radę!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- kahim
Nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem...ale mam wrażenie, że nie będzie za późno Moje wysiane ok. 3 tyg. temu mają ok. 3 cm wzrostu.... Tak więc wydaje mi się, że swobodnie Twoje dogonią moje
-
- 50p
- Od: 3 kwie 2011, o 12:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wysiałam po Zośce do ogródka nasiona cynii zebrane z zeszłorocznych kwiatów i jeszcze nie wzeszły.
Czekać czy siać sklepowe?
Czekać czy siać sklepowe?