Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 5
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 5
Stosowanie kurzeńca do nawożenia rzędowego wymaga trochę wprawy. Trochę dałeś go za dużo. Na I zdjęciu jest dyskretny niedobór magnezu . Na II zdjęciu jest jakiś pomidor generatywny w rodzaju Bawolego Serca i też pokazuje nadmiar azotu
Ciekawe co z nimi będzie?
Czas pokaże. Możesz mieć następne problemy w czasie suszy i upałów , jeśli faktycznie przesadziłeś z tym kurzeńcem. Ociepli się, to pomidory mają szansę to przetrawić.
- emilka79
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też zrobiłam nawożenie rzędowe pod pomidory- rosną ładnie, nawet, jak miały w zeszłym tygodniu ciemnie łodygi, to myślę, że przez pogodę. Nie będę im przeszkadzać niech spokojnie rosną .
Ale mam pytanie- czy to nawożenie im wystarczy na cały sezon, czy je czymś dokarmiać? Mam dostęp do kurzeńca. No i oczywiście mam ten do fertygacji w donicach.
Ale mam pytanie- czy to nawożenie im wystarczy na cały sezon, czy je czymś dokarmiać? Mam dostęp do kurzeńca. No i oczywiście mam ten do fertygacji w donicach.
Pozdrawiam -Marta
Pozdrawiam Kamilla
O,tak.. Łodygi wyraźnie zmieniły kolor i wierzchołki wzrostu też. Będą z nich ludzie.
Dzięki już mi lepiej, mam je teraz jak nawozić dalej co tydzień czy na razie zostawić ??
Pozdrawiam Kamilla
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Faktycznie, ładnie wychodzą na prostą.
Kamilla
Powiedz mi, ile dałaś tego nawozu NK ?
Powiedz mi, ile dałaś tego nawozu NK ?
Tak jak pisałeś 20ml/l może było ciut mniej ,bo nie spłynęło haha to takie gęste jak smoła
Pozdrawiam Kamilla
Podlewamy dalej tygodniową dawką 20 ml/l .Prawdopodobnie przez miesiąc.
Oczywiście nie codziennie, a co 7 dni. Przypominam na wszelki wypadek, by uniknąć nieporozumień.