Same piękne rośliny pokazujesz złotnica- jaka piękna ,rododendron - śliczny kolorek- jak się nazywa ta odmiana?
Piwonia tenuifolia - cudo , i chyba to piękne białe - to dziewanna tak? Dorotko wszystko u Ciebie pięknie rośnie.Ziemię masz dobrą a i pracy nie żałujesz
Miałam kiedyś złotnicę -nie chciała u mnie rosnąć
Pokazuj Dorotko jak najwięcej bo masz same piękne okazy ,ze z przyjemnością się patrzy
Witaj Wandziu. Niestety odmian rododendronów nie znam. Kupiłam je jako bezimienne i nigdy nie próbowałam zidentyfikować. Nie wiem nawet czy jest to możliwe, bo jak dla mnie to jest mnóstwo bardzo do siebie podobnych.
Dziewanna ma delikatny odcień różowego, ale w początkowej fazie kwitnienia, potem bieleje. Jest bardzo ładna.
Złotnica u mnie ładnie się rozrasta i kwitnie bardzo okazale. Co roku mnóstwo nowych sadzonek jest wokół dorosłej rośliny.
Podoba mi się pomysł sadzenia tulipanów w doniczkach. Dzięki temu żółknące liście nie szpecą wiosennych rabat. Skopiuję!
Pokazałaś taką ilość przepięknych roślin, że nie wiem, które chwalić jako pierwsze, żeby inne się nie obraziły.
Powiem krótko : wszystkie są śliczne!
Dorotko iryski Twoje piękne A azalia taka jak moje
U mnie kwitną irysy syberyjskie i tych nic nie zjada.Z kolei te niższe coś liście zjada
U mnie te starsze azalie juz przekwitają,one wnoszą do ogrodu piękne barwne plamy
Aniu, nie wiem o które Ci chodzi. Tam są Hair i Forelock, teraz musisz sobie dopasować. Wandziu z azali cieszę się bardzo, mam tylko nadzieję, że nie zmarznie zimą.
Moje syberyjskie też zaczynają kwitnąć, ale z powodu suszy kwitki nie utrzymają się zbyt długo. Podlewam tylko to co muszę, bo inaczej to bym w ogóle do domu nie wracała.
Świetnie że iryski Ci kwitną.widzę że te ode mnie też już pokazały kolory.W tym roku u mnie również pięknie kwitły i pachniały.takich ciemno fioletowych jednak jeszcze niemam
Aniu irysy kwitną i co najlepsze to ten piękny zapach. Czekam jeszcze na kwitnienie kilku innych, w tym mojego ulubionego "miodowego cukierka". Te, których teraz nie masz to za rok już na pewno będziesz miała.
Tymczasem czas zacząć liliowe żniwa. Zakwitła niska azjatka - Netys Pride:
Irysy syberyjskie, bardzo się rozrosły i kwitną obficie:
Niby nieduża odległość nas dzieli, a u Ciebie wszystko szybciej kwitnie U mnie ostróżki dopiero w pąkach, podobnie piwonie i lilie może dlatego, że w ja w lesie mieszkam, to wszystko się u mnie tak ociąga