Chyba znam jej źródło bo mam i ja W tamtym roku miałem kwiatki a w tym już rosną siewuchy oczywiście Twoje bardzo ładneczarny pisze:Aylostera sp. RH 2273b
Mediolobivia, trochę Aylostera, no i różne chwasty - czarny
- popiolek69
- 500p
- Od: 22 paź 2011, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mediolobivia, trochę Aylostera, no i różne chwasty - czarny
Pozdrawiam Konrad
Popiolek69 kilka moich maluchów
Popiolek69 kilka moich maluchów
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a co Ty tak swoje dane osobowe ujawniasz?
- czarny
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Oj tam dane i tak ze 20 osób z forum zna, no ale jak nie wolno ;)
Za to fotka sieweczek i ukorzenionych odrostów od Matsa. Kilka ciekawych i mniej ciekawszych pozycji, acz jako, że tanio nie ma, to te samopylne razy jeden tylko. A powodem szybkiego zamieszania jest sieweczka po prawej w pierwszym rzędzie - udało mi się wyżebrać u Matsa Aylostera flavistyla z żółtym kwiatem Do tego parę porcji nasion, tylko parę bo nie lubię tak późno siać. A wśród nasion kilka ziarenek kolejnego rarytasiku - Mediolobivia steinmannii z żółtym kwiatem. Mam nadzieję, że się uda mimo tylko kilku ziarenek
Za to fotka sieweczek i ukorzenionych odrostów od Matsa. Kilka ciekawych i mniej ciekawszych pozycji, acz jako, że tanio nie ma, to te samopylne razy jeden tylko. A powodem szybkiego zamieszania jest sieweczka po prawej w pierwszym rzędzie - udało mi się wyżebrać u Matsa Aylostera flavistyla z żółtym kwiatem Do tego parę porcji nasion, tylko parę bo nie lubię tak późno siać. A wśród nasion kilka ziarenek kolejnego rarytasiku - Mediolobivia steinmannii z żółtym kwiatem. Mam nadzieję, że się uda mimo tylko kilku ziarenek
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
No, popatrzyłem sobie na zbliżeniach... Pozycje dla mnie nawet mniej wtajemniczonego w temat są rarytaśne. Gratulacje - takie rzeczy w specjalistycznej kolekcji to miodzio!!
Dla mnie to te helioski też bardzo pożądane...
Dla mnie to te helioski też bardzo pożądane...
- czarny
Dzisiejsze żoninie fotki.
Mediolobivia haagei TB 19.4 (ex TB 19.2) - doprawdy ciekawa, kwiatek, jak u elegantulki, ale korpus mało elegantulkowy. Coś między diersiana/canacruzensis/albidula. Podoba mnie się ;)
A tu ukorzenione odrosty za ładną sumkę. Jest to to co miało być, choć ten kwiat jeszcze nie pokazuje pełni możliwości (u tych niedawno omawianych białawych haagejek raz na jakiś czas się coś takiego robi)
Aylostera cv. Lullaby
Aylostera cv. Roxanne
\
Aylostyera cv. Amy
Aylostera cv. Audrey
Sulcorebutia mizquensis WR 194
Conchita Ramirez z VS 320
Mediolobivia haagei TB 19.4 (ex TB 19.2) - doprawdy ciekawa, kwiatek, jak u elegantulki, ale korpus mało elegantulkowy. Coś między diersiana/canacruzensis/albidula. Podoba mnie się ;)
A tu ukorzenione odrosty za ładną sumkę. Jest to to co miało być, choć ten kwiat jeszcze nie pokazuje pełni możliwości (u tych niedawno omawianych białawych haagejek raz na jakiś czas się coś takiego robi)
Aylostera cv. Lullaby
Aylostera cv. Roxanne
\
Aylostyera cv. Amy
Aylostera cv. Audrey
Sulcorebutia mizquensis WR 194
Conchita Ramirez z VS 320
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Oj dzieje się!
Dwie pierwsze pozycje... Dla mnie bomba!
Reszta też ale... te akurat mam.
Dwie pierwsze pozycje... Dla mnie bomba!
Reszta też ale... te akurat mam.
-
- Od: 17 sie 2014, o 13:02
Wszystkie śliczne, ale Roxanne i Amy muszą u mnie zawitać !
- czarny
No właśnie widzę, że moje kwiatki i żoninie fotki coś słabo się podobają, ale uparcie wstawiam kolejne żoninie fotki ;)
Aylostera cv. Jean
Mediolobivia einsteinii var. gonjianii WR 578 - numer jeden top rare
Mediolobivia haagei TB 25 - nie wiem obecnie 25 ile bo Tomek zmieniał numeracje, a mnie się gdzie zapodzial priv. Ale to na pewno nie elegantulka ;)
Mediolobivia steinmannii var. eucalyptana WR 454 - pozycja klasyczna, acz bardzo je lubię
Mediolobivia haagei var. crassa WR 507a
Mediolobivia haagei FR 57
Aylostera cv. Jean
Mediolobivia einsteinii var. gonjianii WR 578 - numer jeden top rare
Mediolobivia haagei TB 25 - nie wiem obecnie 25 ile bo Tomek zmieniał numeracje, a mnie się gdzie zapodzial priv. Ale to na pewno nie elegantulka ;)
Mediolobivia steinmannii var. eucalyptana WR 454 - pozycja klasyczna, acz bardzo je lubię
Mediolobivia haagei var. crassa WR 507a
Mediolobivia haagei FR 57
- ROBERTOBORO
- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Kontakt:
Super kwiatki.
Muszę gdzieś zdobyć jeszcze Mdl. crassa taką jak Twoja bo ja mam JN90 z czerwonym kwiatkiem
Muszę gdzieś zdobyć jeszcze Mdl. crassa taką jak Twoja bo ja mam JN90 z czerwonym kwiatkiem
- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
U ciebie ma kto przynajmniej fotki robić, bo moi to się nie bardzo garną, przez co najciekawszy kwiatek przemknął niezauważony.
Angielki widzę startują - u mnie finisz, jeszcze jakieś pąki są (niektóre szykują już drugą turę), ale generalnie kolorki już się kończą.
Swoją drogą, jak długo dojrzewają owoce na aylo? Podobnie jak na lobiwkach/echinopsis?
Angielki widzę startują - u mnie finisz, jeszcze jakieś pąki są (niektóre szykują już drugą turę), ale generalnie kolorki już się kończą.
Swoją drogą, jak długo dojrzewają owoce na aylo? Podobnie jak na lobiwkach/echinopsis?
Pozdrawiam, Aleksander
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Jak się mogą nie podobać, to raczej niemożliwe. To raczej brak już słów do opisania tych piękności, łącznie z cicią nawet nie wiem co chwalić
- przemo1413
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
Pokazuj pokazuj co tam masz Bo ja tu widzę same piękności i to niektóre nieosiągalne dla zwykłego śmiertelnika
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Co zabieram się do napisania, to tylko wytrzeszcz oczu i...nie wiadomo, co najbardziej chwalić.
Chyba jednak haagejka biało-czerwona, to jest mój typ. I Roxanne. Obie z Anglii?
Chyba jednak haagejka biało-czerwona, to jest mój typ. I Roxanne. Obie z Anglii?