Petunia z nasion cz.4
Re: Petunia z nasion cz.4
Dla mnie wszystkie petunie są piękne,pojedyncze i te pełne, bardzo je lubię i co roku są na moim balkonie.
Ta trzecia cudowna. Niespotykana.
Ma być kaskadowa zobaczymy co z niej wyrośnie.
- emilka79
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To moje petunie z nasion, biała będzie stojąca, a różowa zobaczymy - kupowałam nasionka kaskadowej, ale wiadomo jak to jest.
Zobaczę, jak będą wyglądały w sezonie, bo zastanawiam się poważnie czy na drugi rok nie wrócić do pelargonii bluszczolistnych.
Zobaczę, jak będą wyglądały w sezonie, bo zastanawiam się poważnie czy na drugi rok nie wrócić do pelargonii bluszczolistnych.
Pozdrawiam -Marta
Mają swój urok do oglądania z bliska, ale przez ich trochę rozwichrzony wygląd i kwiaty w różnych kierunkach z daleka takiego spektakularnego efektu nie dają jak odmiany, które mają kwiaty gęsto obok siebie skierowane w kierunku wzrostu, że sprawiają wrażenie kuli kwiatowej.
Obserwuję takie na parapetach niedaleko domu teściów. Teraz ledwo zwisają ze skrzynek, ale mają kwiat przy kwiecie, a pod koniec lata są długie na ok.60-70cm i podobnie wyglądają.W zeszłym roku były ciemnoróżowe, w tym roku są nieco jaśniejsze.Wzroku nie mogę od nich oderwać
Obserwuję takie na parapetach niedaleko domu teściów. Teraz ledwo zwisają ze skrzynek, ale mają kwiat przy kwiecie, a pod koniec lata są długie na ok.60-70cm i podobnie wyglądają.W zeszłym roku były ciemnoróżowe, w tym roku są nieco jaśniejsze.Wzroku nie mogę od nich oderwać
To veranda albo pegasus. Są takie cudne odmiany. Niestety licencjonowane, rozmnażane z mateczników i nasiona nie są w sprzedaży. Miałam w tamtym roku takie białe kule. W przyszłym też kupię te 10 szt.
- emilka79
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne są
Jak obrywasz (i czy?) przekwitłe kwiaty-sam kwiat, czy łodyżkę, z której wyrastał też? Pytam, bo pierwszy raz mam petunie i na razie obrywam tylko przekwitłe kwiaty
Jak obrywasz (i czy?) przekwitłe kwiaty-sam kwiat, czy łodyżkę, z której wyrastał też? Pytam, bo pierwszy raz mam petunie i na razie obrywam tylko przekwitłe kwiaty
Pozdrawiam -Marta
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Pierwsze petunie tego sezonu u mnie:
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Ale piękne kolory. To jakaś mieszanka. Taką jak kwiat jabłoni miałam raz. Cudowna. Taką bym chciała.
Jolu jedne i drugie są śliczne , a te przez Ciebie wysiane są bardzo efektowne .