Chmielakowo- czyli początki
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Chmielakowo- czyli początki
Paulinko róża dorodna i jeszcze w moim ulubionym kolorze. Modrzew jak się zagęści jest piękny. Opryskiwacz potrzebny, bo mszyce i inne paskudztwa panoszą się wszędzie.
-
- 200p
Długi weekend dopisał z pogodą, udało się sporo rzeczy porobić, choć nadal wydaje się, że mało co zrobione
Plecy spalone, pięką jak nie wiem, co utrudniało prace coraz mocniej, praca p[rzy słońcu lepsza niż nie jedno solarium (do którego nie chodzę )
Obecnie ciekawsze widoki w ogrodzie to:
Litary już mają pąki co niekótre
Róża uratowana ze śmietnika
I druga od dzieci
Hosty z biedronki- ta sama odmiana, ale jak widać chyba nie do końca
Prezent od mamy, bardzo droga ( jak na moje zakupy) i niespotykana ponoć wierzba sznurkowa- choć nie znalazłam w necie takiej odmiany
Plecy spalone, pięką jak nie wiem, co utrudniało prace coraz mocniej, praca p[rzy słońcu lepsza niż nie jedno solarium (do którego nie chodzę )
Obecnie ciekawsze widoki w ogrodzie to:
Litary już mają pąki co niekótre
Róża uratowana ze śmietnika
I druga od dzieci
Hosty z biedronki- ta sama odmiana, ale jak widać chyba nie do końca
Prezent od mamy, bardzo droga ( jak na moje zakupy) i niespotykana ponoć wierzba sznurkowa- choć nie znalazłam w necie takiej odmiany
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Mi spalone plecy nie grożą jestem tak zabezpieczona że lepiej się nie da nie lubię chodzić w bluzkach z krótkim rękawem więc w ogrodzie zawsze w bluzie z kapturem do tego filtr 50 i opalenizna mi nie grozi. Nie mogę się opalać. Jednak mimo wszystko nawet jak ktoś może to takie opalanie bez filtru grozi czerniakiem w dodatku skóra się o wiele szybciej starzeje widać to po paniach z solarium. Uważaj kochana z tym słońcem.
Prezent od dzieci cudny wygląda jak jakaś angielska. Ktoś wyrzucił róże do śmietnika i ty ją uratowałaś
Prezent od dzieci cudny wygląda jak jakaś angielska. Ktoś wyrzucił róże do śmietnika i ty ją uratowałaś
- cyma2704
Paulinko a to nie jest czasem żywotnik whipcord. Borówki i poziomki obsypane owocami, będzie co smakować. Liatry ogromne, a róża od dzieci ma piękny kwiat. Uratowana też zaszczyci Cię kolorem.
- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Pozdrawiam serdecznie, dzieciaczki również
Nowe nabytki super! DUUUżo u Was się dzieje. W takim tempie dopracujesz wszystko momentalnie
Gratuluję efektów i wielu sił życzę.
Bogusia
Nowe nabytki super! DUUUżo u Was się dzieje. W takim tempie dopracujesz wszystko momentalnie
Gratuluję efektów i wielu sił życzę.
Bogusia
-
- 200p
Soniu to chyba ten żywotnik, widzę, że mama nie przepłaciła. Znam już nazwę to mogę poczytać jak to hodować i sadzić, bo szkoda by było aby się zmarnowała, to jeden z powodów dla których kupuje tańsze rośliny, jak wypadną to mniej płacze.
Róża była wyrzucona wykopana na gruzowisko i śmietnisko zarazem, tak przeleżała zimę z gołymi korzeniami, na wiosnę wypuściła nowe odrosty to zabrałam, mimo, że róż miało w moim ogrodzie nie być powoli odbija i jak widać ma pąki, więc silna bestia z niej
Róża była wyrzucona wykopana na gruzowisko i śmietnisko zarazem, tak przeleżała zimę z gołymi korzeniami, na wiosnę wypuściła nowe odrosty to zabrałam, mimo, że róż miało w moim ogrodzie nie być powoli odbija i jak widać ma pąki, więc silna bestia z niej
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
Witaj Paulinko
Róża kwitnie na całego
Poziomki - mniam
Róża kwitnie na całego
Poziomki - mniam
-
- 200p
Tak, bym ją właśnie nazwała terminatorka skróciłam pędy wg zaleceń, parę było do zupełnej likwidacji, bo zrobiły się czarne. Jak widać nie najgorszy ze mnie amator skoro nie pada.
Dziś kupiłam kolejny oprysk na mszyce, może ten pomoże na trochę dłużej, niestety na oprysk nie ma szans, bo leje u nas pierwszy raz od dłuższego czasu, nie mogę narzekać, bo trawa wyglądała już raczej jak siano, mimo podlewania wieczorami (o rachunku za wodę nie wspomnę...
Mam pytanie odnośnie powojnika Huldine, bo rośnie skubaniec jak szalony, ale zero pąków. Niby ma kwitnąć w czerwcu wg etykiety czy to normalne?
Dziś kupiłam kolejny oprysk na mszyce, może ten pomoże na trochę dłużej, niestety na oprysk nie ma szans, bo leje u nas pierwszy raz od dłuższego czasu, nie mogę narzekać, bo trawa wyglądała już raczej jak siano, mimo podlewania wieczorami (o rachunku za wodę nie wspomnę...
Mam pytanie odnośnie powojnika Huldine, bo rośnie skubaniec jak szalony, ale zero pąków. Niby ma kwitnąć w czerwcu wg etykiety czy to normalne?
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
ciekawe jakim kolorkiem zakwitnie. Pół godziny wystarczy bez deszczu i mszyca po oprysku zdechnie.
- cyma2704
Paulinko, a ile lat ma powojnik. Może młody, to mu nie śpieszno, oczywiście mój ulubiony biały kolor.