Hej kochani ,czas na male sprzatanko
Burak jest paskudny i sobie bym go na pewno nie kupila,moze dlatego ze czesto jem buraki i jakos mi sie on za bardzo kojarzy:]
Dziekuje za wizyty ,jak zawsze ci sami ,wierni na placu boju
Fotek mi sie troche nazbieralo ,to odkurze.
Na poczatek debiuty
Pierwsze kwitnienie
phal.Fimbriata,kupiona jako FS.Slyszalam opinie niektorych ,ze jest to jedna z najpiekniejszych phalaenopsis ,coz ,mnie sie podoba ,ale nic ponadto
Po raz pierwszy zakwitla tez
Phal.rofino x pk.Ciekawa jest ,nie wiem dlaczego do tej poryzrobilam jej tylko jedno zdjecie :wstyd:
I moja perelka hodowana od siewki ,kupiona jako
Speciosa pink,ale (o czym sie zaraz przekonacie ) na pewno nia nie jest co mnie bardzo cieszy.Piekna wyszla ,obstawiam Red albo All red :serce:
Czekam teraz na pedzik na siewce Speciosa red ,moze bedzie pink ,skoro od tego samego sprzedawcy :u2:
I moje pierwsze kwitnienie dendrobium typu nobile :hura1:
Dostalam je od kolezanki ,bo jej z nim nie szlo i prosze jak mi sie odwdzieczyl! Dodam ze jest piekne ,ma ogrooomne kwiaty i pieknie pachnie ,ale nie pytajcie mnie jak ,bo w okreslaniu zapachow zawsze bylam cienki Bolek
Nowy nabytek z przeceny do kolekcji nobilaczkow(ostatnio obok phragmipedium i "szczypiorkow" moja ulubiona grupa)
Tutaj dla porownania wielkosci kwiatow.
Pierwszego kwiatuszka pokazala tez
Phal.Liu's Tri-Prince,prezent od Bobera :* .Bedzie kwitla na dwoch pedach ,jest sliczna i tez pachnie w slonku :taniec2:
Violacea zakwitla nastepnym kwiatkiem.ta to tak pachnie ,ze w calym pokoju ja czuc
I to by bylo na tyle.Szykuja sie fajne kwitnienia ,ale jeszcze troche trzeba poczekac:)