Ogród Azy. cz5.
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Azy. cz5.
Marysiu Rózowe margaretki chyba są byliną kupiłam w tym roku na Basztowej w sklepie Polanu za 3zlote więc chyba bylina. Wieczornik panieński pachnie i to bardzo pięknie najsilniej w ciepły wieczór, w Zakopiańskim klimacie sieje się sam i występuje w wielu miejscach dziko.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jakoś nigdy nie byłam w sklepie na Basztowej U mnie różowy wieczornik jest od tego roku, ale niestety nie pachnie, ani wieczorem ani w słońcu i nie wiem dlaczego. Mam siany i od Ani Wsiani i żaden nie pachnie
- Aza
Marysiu gdyby nie ten zapach nie pozwoliłabym mu tak się panoszyć. Ewa brała do podwórkowego i twierdzi że u niej też pachnie. w tej chwili nie mam młodych roślinek bo bardzo w tym roku plewiłam przed wizytą Geni, a metrowego wiechecia trudno wysyłać w zasadzie tu jest chwastem tak jak u ciebie nawłoć a ja ją hołubię.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Potwierdzam wieczornik pięknie pachnie wieczorem,wytrzymuje trudne warunki (niedostatek słońca)w Podwórkowym .
Olgo-kompozycja w skrzynce zaokiennej piękna i kolor i kształt.
Olgo-kompozycja w skrzynce zaokiennej piękna i kolor i kształt.
- Aza
Parę zdjęć ogrodowych, zakwitły dziś pierwsze irysy żółte.
Na pierwszym planie starzec górski, ma piękny żółty kolor którego aparat nie odtwarza.
Łubiny
Żurawki od Geni, jest ich dużo więcej, ale mi nie wyszły zdjęcia.
Górski goździk
Całość
Na pierwszym planie starzec górski, ma piękny żółty kolor którego aparat nie odtwarza.
Łubiny
Żurawki od Geni, jest ich dużo więcej, ale mi nie wyszły zdjęcia.
Górski goździk
Całość
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Maska
- Kontakt:
Olgo jak już ładnie dach wygląda a ten zestaw kwiatków (kolorów) w skrzynkach wyjątkowo pasuje Starzec górski mnie zaciekawił, a łubiny u mnie niestety już tracą urodę. Żurawki wprowadzają nowy akcent, bo chyba do tej pory nie miałaś
- Aza
Zawsze były żurawki raczej ich nie pokazywałam były w różnych miejscach.W dzieciństwie była żurawka zwana w domu pelargonią japońską, ślicznie kwitła różowo i była nie tylko w ogrodzie , ale też w domu jako doniczkowiec miała listki zielono srebrne. Była burza nad ranem i w końcu ogród podlany.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Maska
- Kontakt:
Olgo i u mnie lało cały ranek, potem nawet gdzieś błysnęło słońce. Jednak chyba będzie polewać dalej.
Żurawka krwista to ta co zagościła pierwsza w moim ogrodzie i jej kwiatostan, a w dużej grupie wyglądała zjawiskowo. Potem zaczęłam wykopywać, przenosić i straciłam efekt i wrócić nie potrafię.
Żurawka krwista to ta co zagościła pierwsza w moim ogrodzie i jej kwiatostan, a w dużej grupie wyglądała zjawiskowo. Potem zaczęłam wykopywać, przenosić i straciłam efekt i wrócić nie potrafię.
- Aza
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Olu u nas po burzach(w nocy była niejedna) i chyba przed,bo duszno,niebo szare i pogrzmiewa z dali.Zdecydowanie taka woda z nieba się przydała!Ładnie wyglądają żółte irysy pod nowym płotem.
- Maska
- Kontakt:
No proszę i rośliny przyspieszyły! teraz wszystko kwitnie naraz i lilie, i irysy, i łubiny. A u mnie mimo że niby wcześniejsza wegetacja łubiny przekwitają, irysy właściwie w połowie a lilie jeszcze nie zaczęły Ale mi się podoba ta kolorowa kompozycja w skrzynkach, tak pasuje do domu jak kolorowa spódnica do ludowego stroju
- Aza
Dziś rano była ładna pogoda u mnie, zaczyna coś kwitnąć.
To są lilie botaniczne, zwane smolinosami, ale tak jak i obuwika nie da się ich spotkać dziko rosnących, bo były za ładne i ich przeniesiono do ogródków.
Lilia złotogłów, też botaniczna, jeszcze nie kwitnie, ale dobrze się zapowiada to jest najdorodniejszy egzemplarz, ale jest ich wiele w różnych chaszczach.
Aster alpejski.
Starzec górski
To tyle tatrzańskich roślin w ogródku, szarotka u mnie jeszcze nie kwitnie.
To są lilie botaniczne, zwane smolinosami, ale tak jak i obuwika nie da się ich spotkać dziko rosnących, bo były za ładne i ich przeniesiono do ogródków.
Lilia złotogłów, też botaniczna, jeszcze nie kwitnie, ale dobrze się zapowiada to jest najdorodniejszy egzemplarz, ale jest ich wiele w różnych chaszczach.
Aster alpejski.
Starzec górski
To tyle tatrzańskich roślin w ogródku, szarotka u mnie jeszcze nie kwitnie.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Olgo chodzi mi o tę lilię złotogłów nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale czy ona rośnie też dziko? Czy u Ciebie w ogrodzie w chaszczach? Mam nadzieję ,że pokażesz jak zakwitnie.