Gosiu, piwonie to dobry wybór. Długo czekałam na ich kwiaty, ale kiedy zakwitły to wszystkie krzaczki jakie kiedykolwiek wsadziłam
Wandziu, dziękuję

Czasem coś podsycha na wierzbie, ale nie jest to bardzo widoczne ani uciążliwe. Generalnie każdej wiosny jest przycięta bardzo krótko, dzięki temu o tej porze ma piękne, gęste przyrosty. Później przycinam jeszcze w sierpniu
Aga, u nas też każdy kot inny

Rudasek to ulubieniec dzieci, kyziany i myziany na każdym kroku, jest bardzo przyjacielski. Reszta kotów to raczej dzikuski, przymilą się czasem ale i potrafią podrapać

Ta ścieżka była przerabiana kilka razy. Nie jestem do końca zadowolona z efektu, ale póki co nie mam czasu na przeróbki. Goździki samosiejki, zatracają się kolory oryginalne i powstają mieszańce...
Alu, nie zwracam uwagi na nazwy odmianowe roślin, zatem nie umiem pomóc. Piwonia ma bardziej postrzępione listki niz te inne odmiany

Gnojówką z pokrzyw naprawdę musiałam przedobrzyć...
Helen, masz rację- czasem słyszę słowa uznania od zupełnie obcych, przejezdnych osób. nie ukrywam, że to miłe. Od miejscowych nie ma sie czego spodziewać
Sławku, masz rację, gnojówka z pokrzyw bardzo cuchnie. Ale myslę, że warto ją stosować. Osobiście wszystko ograniczam do niezbednego minimum, w związku z częstymi wyjazdami.