Witajcie ,kolejny gorący dzień ,bez deszczyku,ja tylko ciągle podlewam ,a ogród kwitnie jak szalony.
Iwonko,wszystko zaczyna bardzo kwitnąć,to ciepło przyspiesza,codziennie robię zdjęcia i codziennie ogród się zmienia
Marysiu,ale to zauważyłaś ,a zrobiłam tak specjalnie,dobra jesteś,teraz siedzimy z Czarusiem w domu i już nie jestem sama a on zaczyna figlować,ja nie przespałam całą noc ciągle coś mnie boli,burzy ani deszczu nie było,w ogrodzie straszna suchota,podlewam codziennie,pozdrawiam i buziaczki posyłam
Beatko,ty też masz małego kiciusia ,nasz dopiero uczy się domu ,ale nawet się sam nie oddala ,miło tak czytać pochwały o ogrodzie,pozdrawiam
Soniu,czekoladowa piwonia tak się wyróżnia kolorem,złocienie są świetnym wypełniaczem i pasują do wszystkich roślin,Czaruś szybko się przyzwyczaił do naszego domu i ciągle tylko podskakuje ,pozdrawiam
Marzenko,bardzo dużo piwonii pachnie ,ale zdarzają się i nie pachnące,ale są tak piękne ,że im to wybaczam,dziękuję za miłe słowa
Beatko bejka,moje piwonie też sa młode ,dużo sadzonych jest w jesieni,a inne mają rok,a jeszcze inne parę lat ,zwłaszcza te babcine ,i do nich mam największy sentyment,róże bardzo obficie zakwitną ,pozdrawiam i zapraszam znowu
Małgosiu,co on się na goni i na wygłupia ,nasz pewnie też sie zmanieruje ,to piwonie są moimi królowymi

jeszcze nie wszystkie odmiany pokazałam ,bo zakwitają w różnym czasie i codziennie będą je pokazywać,te co dokwitają i te co dopiero zakwitły wiec zapraszam
Joasiu,paeonie jeszcze pokażę inne ,bo każda odmiana kwitnie w swoim czasie ,wiec będzie dalsza część,kiciuś jest przesłodki i tyle wszystkim sprawia uciechy ,pozdrawiam