makaron pisze:Kosa wykonana bardzo solidnie.
Rurki aluminiowe bardzo dobrej jakości.
Plastiki bez zadziorów, spasowanie bardzo dobre. Montaż również bez zarzutu.
...
Kosa zaskakuje za pierwszym zaciągnięciem mniej więcej przy czwartym sprężeniu.
Nie trzeba się z nią szarpać.
Ogólnie z uruchamianiem nie ma najmniejszego problemu czy to na zimno czy na ciepło.
...
Kosa nie kopci, silnik pod obciążeniem pracuje równo i przyjemnie brzmi dla ucha.
O dziwo nie hałsuje jakoś specjalnie.
Nawet na połowie gazu dostarcza wystarczającą moc aby komfortowo kosić.
Na biegu jałowym nie szarpie się i nie podskakuje.
...
Myślę, że to dobry zakup.
Stosunek ceny do jakości rewelacyjny i nie chodzi o to, że to tania jatka, bo kosa jest wykonana przyzwoicie i budzi zaufanie.
Oczywiście trudno przewidzieć ile popracuje.
Może sezon, może pięć sezonów?
...
Dla mnie kosa jest OK, a dla kogoś innego może być tyle warta ile kosztuje.
Według moich obserwacji kosa jest wykonana solidnie i nic nie można zarzucić finezji technicznej. .
Witam
Dziś ja też nabyłem kosę Florabest Lidla, ale nie w sklepie a od prywatnej osoby.
Nowa, nie odpalana nawet kosa za pół ceny Lidlowej /dałem 230zł/, pełny zestaw akcesoriów i pudełko, jednak bez paragonu i tym samym gwarancji.
Nie zależało mi na tym bo koszę działkę niecałe 1000 m2 kosiarką a tą kosą jedynie mam zamiar robić wykończenia, przy podmurówce ogrodzenia, przed bramą, itp. , więc jeśli się zepsuje to ją po prostu wyrzucę i kupię następną, i nie będę z tego powodu płakał.
Dziś testowałem ją na większych trawach, które mam wokół działki i mogę powiedzieć śmiało, że mam pierwsze wrażenia takie jak opisał powyżej
makaron i
kockdo
Pracowałem już Agromą BC 52P i rożnymi Stihlami ale co do tego urządzenia Lidla to po prostu : łatwo odpala, mocy wystarcza, wykonana jest naprawdę solidnie.
Dla tych, którzy nie potrzebują dużo kosić - w zupełności wystarcza.