Canna - Paciorecznik cz.7
Re: Canna - Paciorecznik cz.7
pozdrawiam Tomek
- zefirek123
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 mar 2015, o 10:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tomeks118... czy te wszystkie kwiaty kwitną u Ciebie? Czy tak sobie tylko wrzucasz zdjęcia z netu?
Pozdrawiam, Marcin
pozdrawiam Tomek
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Marcinie, Tomek ma najwięcej odmian z nas wszystkich.
Chyba nie doczytałeś naszego regulaminu bo zdjęcia zamieszczamy swojego autorstwa.
Tomku piękny portrecik, taki słoneczny.
Ja niezmiennie pomęczę Was moją ulubioną Cleopatrą.
Chyba nie doczytałeś naszego regulaminu bo zdjęcia zamieszczamy swojego autorstwa.
Tomku piękny portrecik, taki słoneczny.
Ja niezmiennie pomęczę Was moją ulubioną Cleopatrą.
Prośba o poradę: Mam nawóz YaraMila COMPLEX i pytanie czy nadaje się on do zasilania moich cannien ??
Zawartość składników pokarmowych tego nawozu przedstawia się następująco:
azot całkowity ? 12% N (w tym: 5% N-NO3 i 7% N-NH4); fosfor ? 11% P2O5; potas ? 18% K2O; magnez ? 2,7% MgO; siarka ? 20% SO3; bor ? 0,015% B; żelazo ? 0,20% Fe; mangan ? 0,02% Mn; cynk 0,02% Zn.
Zawartość składników pokarmowych tego nawozu przedstawia się następująco:
azot całkowity ? 12% N (w tym: 5% N-NO3 i 7% N-NH4); fosfor ? 11% P2O5; potas ? 18% K2O; magnez ? 2,7% MgO; siarka ? 20% SO3; bor ? 0,015% B; żelazo ? 0,20% Fe; mangan ? 0,02% Mn; cynk 0,02% Zn.
regulamin
- zefirek123
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 mar 2015, o 10:31
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Wasze już kwitną, a moje choć pędzone w donicach po wsadzeniu do gruntu przystopowały ze wzrostem
Adamanna canny posadzone w donicach szybciej kwitną, ale nie dają tak dużych przyrostów kłączy jak posadzone w gruncie. Trochę cierpliwości.
Canna Sassy Sandy
Canna Sassy Sandy
pozdrawiam Tomek
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Fanatic sadząc po ilości jaką sprzedają tego nawozu to nie jesteś takim nowicjuszem bo dla mnie zakup takiej ilości to zdecydowanie za dużo. Myślę, że teraz może jeszcze być ale później to za dużo azotu ale nie dam głowy.
Ja daję przy sadzeniu jak już pisałam obornik bydlęcy a potem nawozy płynne do kwitnących a głównie florovit bo nawozy dobre profesjonalne to sprzedają w za dużych opakowaniach jak dla mnie.
Tomku canna Opulance ma piękny różowy kolorek.
Zaintrygowała mnie ta mini Tangerina, nic nie znalazłam o niej. Czy ona jest wielkości/pokroju Tropical Red, napiszesz coś o niej?
Ja daję przy sadzeniu jak już pisałam obornik bydlęcy a potem nawozy płynne do kwitnących a głównie florovit bo nawozy dobre profesjonalne to sprzedają w za dużych opakowaniach jak dla mnie.
Tomku canna Opulance ma piękny różowy kolorek.
Zaintrygowała mnie ta mini Tangerina, nic nie znalazłam o niej. Czy ona jest wielkości/pokroju Tropical Red, napiszesz coś o niej?