Moje storczyki i ...masa pytań
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też uważam że spokojnie da rade z tymi korzonkami w typowym storczykowym podłożu.
Proponowała bym jako dodatek do podłoża dodać węgla drzewnego tak ok do 10%(taki jak do grilla- tylko sprawdzić aby nie był nasączony płynną rozpałką).
Dodatek węgla dobrze działa na podłoże i korzenie!!!
hamuje procesy gnilne!
Proponowała bym jako dodatek do podłoża dodać węgla drzewnego tak ok do 10%(taki jak do grilla- tylko sprawdzić aby nie był nasączony płynną rozpałką).
Dodatek węgla dobrze działa na podłoże i korzenie!!!
hamuje procesy gnilne!
- BEATA55555
- 200p
Może komuś z sąsiadów coś zostało, powinien być na stacji benzynowej spytaj w sklepie papierniczym tam bywa tzw rysunkowy!!! A może gdzieś w pobliżu było palone ognisko i jeszcze coś po nim pozostało!!!
Bez węgla też da radę!!!
Korzystnie działa jego dodanie do podłoża,ale to nie jest jakimś wymogiem!
Bez węgla też da radę!!!
Korzystnie działa jego dodanie do podłoża,ale to nie jest jakimś wymogiem!
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
Monika możesz spokojnie użyć węgla apteczneto, tego w tabletkach, tylko pokruszyć
(to do obsypania korzonków np. po wycince). Jako dodatek do podłoża z braku laku włożyłabym całe tabletki. Tylko nie wiem, czy przy moczeniu nie rozpuści się.
Ten do grila raczej się nie nadaje, bo zawiera substancje, które ułatwiają jego zapalenie.
Typowy węgiel drzewny dostaniesz w OS lub uśmiechnij się do naszego dobrego duszka - Jovanki.

Ten do grila raczej się nie nadaje, bo zawiera substancje, które ułatwiają jego zapalenie.
Typowy węgiel drzewny dostaniesz w OS lub uśmiechnij się do naszego dobrego duszka - Jovanki.
- BEATA55555
- 200p