W słońcu smagliczki i róże
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W słońcu smagliczki i róże
Ewuniu - bardzo dziękuje, są jeszcze takie miejsca gdzie brakuje mi tego smaku ale ogólnie jest dobrze
Martuś - bardzo ci dziękuje za pochwały , postaram się poprawić ale nie zawsze jest czas tobie również miłego wypoczynku w wekend bo na tygodniu to tylko wtedy kiedy pada możesz sobie chyba dychnąć
Soniu - bardzo dziękuję , wiosna dosadziłam do cienistego zakątka Constance Spry ale coś lichutki jej to idzie zaaklimatyzowanie się tam myślę jeszcze o wciśnięciu tam Abrahama
Ulu - moja imienniczko piwonia cudna i już dziś wiem że muszę ja przesadzić w inne miejsce bardziej reprezentacyjne, jeden kwiatek ale cieszył Ulu bardzo z pewnością ślicznie to wygląda jak jest kilka pędów z kwiatami które z dnia na dzień zmieniają kolor
A dziś mam pracę taką jak lubię najbardziej w ogrodzie władam łopatą i kopę sobie rowy pod fundamenty na moją budowlę kto chętny zapraszam zapewniam słońce, widoki ,i towarzystwo
Martuś - bardzo ci dziękuje za pochwały , postaram się poprawić ale nie zawsze jest czas tobie również miłego wypoczynku w wekend bo na tygodniu to tylko wtedy kiedy pada możesz sobie chyba dychnąć
Soniu - bardzo dziękuję , wiosna dosadziłam do cienistego zakątka Constance Spry ale coś lichutki jej to idzie zaaklimatyzowanie się tam myślę jeszcze o wciśnięciu tam Abrahama
Ulu - moja imienniczko piwonia cudna i już dziś wiem że muszę ja przesadzić w inne miejsce bardziej reprezentacyjne, jeden kwiatek ale cieszył Ulu bardzo z pewnością ślicznie to wygląda jak jest kilka pędów z kwiatami które z dnia na dzień zmieniają kolor
A dziś mam pracę taką jak lubię najbardziej w ogrodzie władam łopatą i kopę sobie rowy pod fundamenty na moją budowlę kto chętny zapraszam zapewniam słońce, widoki ,i towarzystwo
- Elwi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Ulcia, dobrze że się u mnie wpisałaś, bo gdzieś zgubiłam Twój wątek Uleńko, Ty mi zazdrościsz Avalona a ja Tobie Kronprinsesse Mary Mam dwa krzaczki, ale takie słabizny, że aż mi ich żal O kwiatkach mogę zapomnieć Twoja Eden Rose już nabrała "ciałka" - piękna
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O rany jak cudnie już u Ciebie róże kwitną
- usa1276
- 1000p
Witam
Ewuniu - z dnia na dzien róż coraz więcej pokazuje kolorek i u ciebie z pewnością dadzą szału bo tez masz ich pokaźna kolekcję
Elwi - nie szkodzi ty też mi sie gdzieś od czasu do czasu zawieruszysz a wiesz że po wczorajszych upałach KM jako jedyna dzielnie stała w pełnym słońcu cały dzień i nie poparzyło jej kwiatów ani nie zwiesiła cudna róża i cudownie pachnie a Avalona przesadziłam do donicy zobaczymy czy da radę się zregenerować Edenka z dnia na dzień piękniejsza
Ewuniu - z dnia na dzien róż coraz więcej pokazuje kolorek i u ciebie z pewnością dadzą szału bo tez masz ich pokaźna kolekcję
Elwi - nie szkodzi ty też mi sie gdzieś od czasu do czasu zawieruszysz a wiesz że po wczorajszych upałach KM jako jedyna dzielnie stała w pełnym słońcu cały dzień i nie poparzyło jej kwiatów ani nie zwiesiła cudna róża i cudownie pachnie a Avalona przesadziłam do donicy zobaczymy czy da radę się zregenerować Edenka z dnia na dzień piękniejsza
- usa1276
- 1000p
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ula bardzo mi się podoba, jak komponujesz rośliny. Fiolet z różowymi piwoniami i żółty iglak. Louis Odier świetnie się spisał. Muszę swoją NN tak poprowadzić, może wreszcie zakwitnie. Też myślę, że upały przyśpieszają i skracają kwitnienie;:218 Róże masz cudne i ładnie sfotografowałaś. Kronoprinsse Mary pokazała swoje piękno.
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Uwielbiam takie klimatyczne kąciki , a Edenka muszę ją mieć w tym roku już ją miałam prawie zamówiona ale zrezygnowała na rzecz innej. Też nie żałuję zakupu ale w przyszłości i Eden ka będzie moja już nawet wiem gdzie ją posadze.
Ula, dobrze, że zdecydowałaś się posadzić edenkę przy ławce. Bardzo ładnie tam wygląda.
Moja jeszcze nie zakwitła. Póki co, ma jedynie grube pąkasy
Moja jeszcze nie zakwitła. Póki co, ma jedynie grube pąkasy
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Ula, raczej prześwietl koronę klonu. Mam Crocus Rose na słońcu i bardzo szybko omdlewa. Wolniej niż Abraham Darby, ale i tak...muszę go albo przesadzić albo prześwietlić koronę klona
- usa1276
- 1000p
Wreszcie troszkę deszczyku zasili mi roślinki
Elwi - melduję ze korona klona prześwietlona nawet troszkę powiedziała bym że za bardzo ale klonik zaraz sie zregeneruje grunt że w najbardziej intensywnym gorącu Crocus Rose jest w półcieniu
Aniu - kwitnienie i kwiaty Edenki bardzo mi tam pasują tylko ta wysokość utrzymuję sie już od dwóch lat i nie chce iść wyżej a tak bym bardzo chciała aby chociaż na wysokość kratki poszła do góry
Gosiu - to bardzo mnie cieszy fakt że znalazłaś dla niej miejsce bo u ciebie to nie lada wyczyn, a jaka to róża tak zawładnęła tobą że zrezygnowałaś z Edenki ja nie dała bym rady i dlatego mam je dwie
Soniu - bardzo ci dziękuję nawet sobie nie wyobrażasz ile razy jedna roślinka potrafi być przesadzana zanim trafi na docelową miejscówkę
Zdjęcia za chwilkę
Elwi - melduję ze korona klona prześwietlona nawet troszkę powiedziała bym że za bardzo ale klonik zaraz sie zregeneruje grunt że w najbardziej intensywnym gorącu Crocus Rose jest w półcieniu
Aniu - kwitnienie i kwiaty Edenki bardzo mi tam pasują tylko ta wysokość utrzymuję sie już od dwóch lat i nie chce iść wyżej a tak bym bardzo chciała aby chociaż na wysokość kratki poszła do góry
Gosiu - to bardzo mnie cieszy fakt że znalazłaś dla niej miejsce bo u ciebie to nie lada wyczyn, a jaka to róża tak zawładnęła tobą że zrezygnowałaś z Edenki ja nie dała bym rady i dlatego mam je dwie
Soniu - bardzo ci dziękuję nawet sobie nie wyobrażasz ile razy jedna roślinka potrafi być przesadzana zanim trafi na docelową miejscówkę
Zdjęcia za chwilkę
- usa1276
- 1000p
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
A dlaczego ja nie mam takiej ławeczki w różach? Ławeczkę zakupiłam dwa lata temu, ciągle jeszcze nie ma stałego miejsca, przenoszę tam, gdzie akurat coś pachnie Kronoprinsse Mary taka sztywna, czy od początku taka była? Piękne masz róże
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ula Mary Rose piękna, jak piwonia. No i nie byłabym sobą gdybym nie zachwyciła się Lions rose. Klimatyczne donice wypełnione kwiatami, niezmiennie podziwiam.