Kawon ( arbuz ) - część 5
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 5
Jak najbardziej jest nadzieja. Swoje jadłam już na początku sierpnia. Na największe okazy czekałam do września ale też były. Lato było dość upalne. Pomimo tego, że aktualnie jest zimno i mokro to widzę, że krzaki arbuzów mają super czas na wzrost. Miałam kilka arbuziątek ale opadły.
Trzeba obserwować przędziorki. W Wlkp jest aktywny komunikat a potrafią nieźle napsocić.
Trzeba obserwować przędziorki. W Wlkp jest aktywny komunikat a potrafią nieźle napsocić.
Pozdrawiam Jola
Ja dopiero raczkuję w porównaniu do Was jeśli chodzi o rozmiar moich arbuzów. Poniżej fotki.
Ostatnie zdjęcie przedstawia melona żółtego. Niektóre są po 2 sztuki bo pojedyncze sadzonki mi padły i posiałam zapobiegawczo po 2.
Ostatnie zdjęcie przedstawia melona żółtego. Niektóre są po 2 sztuki bo pojedyncze sadzonki mi padły i posiałam zapobiegawczo po 2.
Pozdrawiam, Gosia:)
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje arbuzy są dość małe, ale już kwitną - póki co męskimi kwiatami
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
- misiucha_pl
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 maja 2015, o 09:57
jeśli chodzi o przedziorki i mszyce to na pograniczu malopolski i podkarpacia to bardzo maly problem
slimaki i sarny to wrog NR 1 !!!
-- 21 cze 2015, o 01:10 --
Radzil bym oplewic te sadzoznki ze zdjec, troche sa zarosniete... kwestia gustu
slimaki i sarny to wrog NR 1 !!!
-- 21 cze 2015, o 01:10 --
Radzil bym oplewic te sadzoznki ze zdjec, troche sa zarosniete... kwestia gustu
Moje są dopiero takie jak Twoje na pierwszym zdjęciu.W zeszłym roku też mi z początku rosły powolutku ,a dopiero w lipcu ruszyły z kopyta i zdążyły dojrzeć.Jak będzie ciepła jesień to się znowu uda .A poza tym widzę i miło mi wiedzieć,że nie tylko ja mam '' stodołę w ogródku'' (tak mi gość skomentował jak zobaczył moje wyściółkowane zagonki)
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
Ziele zielem ale ja się zastanawiam czy w przypadku mokrego lata w tych dołkach wykopanych w darni nie będzie zalegała woda.
Zimno jest, dzisiaj w nocy 10st.
Zimno jest, dzisiaj w nocy 10st.
Pozdrawiam Jola
W niedalekiej okolicy dołków jest stawek, więc cała woda spływa przez ziemię właśnie tam Mimo dość wielkich deszczów woda nigdy jeszcze tam nie stała.
A ta zielenina - to już tylko luźne źdźbła po przycince boków dołka - obrosły trawą.
A ta zielenina - to już tylko luźne źdźbła po przycince boków dołka - obrosły trawą.
- misiucha_pl
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 maja 2015, o 09:57
Do florki,
ten czarny kudlacz to nowa przypadkowa odmiana, bardzo słodki
ten czarny kudlacz to nowa przypadkowa odmiana, bardzo słodki
Pytanie dosyć wybiegające w przyszłość - czym podkładać dojrzewające arbuzy, by nie zaczęły gnić od dołu?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Widziałam styropian podkładany pod arbuzy,moich część rośnie na czarnej agrotkaninie,a pod te w gruncie zamierzam właśnie podkładać deseczki styropianowe.
Nie widzę sensu podkładania czegokolwiek pod arbuzy, no chyba że arbuzy rosną na polu ryżowym
W tamtym roku z 200 sztuk arbuza które miałem nie zgnił ani jeden na polu od wilgoci chociaż rosną na glebie ilasto-gliniastej, w którą bardzo trudno wsiąka woda.
W tamtym roku z 200 sztuk arbuza które miałem nie zgnił ani jeden na polu od wilgoci chociaż rosną na glebie ilasto-gliniastej, w którą bardzo trudno wsiąka woda.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 cze 2014, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To mi rok temu jeden niestety zgnił Też mam glebę gliniastą raczej chyba klasy IV B