Fiołkowe Love
Re: Fiołkowe Love
No no już niedługo będzie u Ciebie rewia barw
- justyna111
- 200p
- Od: 1 kwie 2014, o 21:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wszystko faktycznie się zgadza ze Sweet Lady Love Nawożę fiołki przy każdym podlewaniu Jak zakwitną te tajemnicze, to oczywiście pokażę. Senk's Big Bells piękne Ci kwitnie.
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Witaj
Piękne fiołeczki pokazujesz
Moje w tym roku bardzo wolno zbierają się do kwitnienia
Piękne fiołeczki pokazujesz
Moje w tym roku bardzo wolno zbierają się do kwitnienia
- mycha_paulina
- 200p
- Od: 13 paź 2013, o 21:10
Perla, dziękuję
Justyna, to pokażę Ci następne kwitnienia od Ciebie:
I kilka z własnego przedszkola:
Skrętniki (aparat nie oddał piękna Saszeńki )
Grupowe
A taki bukiecik dostałam od ucznia na zakończenie zajęć:
Justyna, to pokażę Ci następne kwitnienia od Ciebie:
I kilka z własnego przedszkola:
Skrętniki (aparat nie oddał piękna Saszeńki )
Grupowe
A taki bukiecik dostałam od ucznia na zakończenie zajęć:
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
- justyna111
- 200p
Wow, przepiękne zdjęcia Jestem zachwycona. To chyba Ty podlewasz swoje fiołki jakimś tajemniczym nawozem Mi wczoraj znajoma przesłała zdjęcia maluchów ode mnie i patrzę, a tam Red Lantern kwitnie w najlepsze U mnie ma dopiero małe pączuszki. Senk's Big Bells szaleje, tylko się Melasa gdzieś zapodziała, a tak chciała zobaczyć jego kwitnienie. Sweet Lady Love jest urocza. Moja ma chyba ciemniejsze płatki. Milky Way'a od Ciebie ostatnio rozdzieliłam, bo znów się nie mieścił w doniczce. Było sześć sadzonek to posadziłam po trzy w doniczce w pewnych odległościach. Irish Flirt bardzo Ci urósł, ja mojego trzymam w doniczce o średnicy 5 cm i jest tak w sam raz a Twój chyba w 10 cm, czy mi się wydaje? Mój Emperor na razie stoi w miejscu, a tak bym chciała żeby już kwitł Piękny bukiet, uwielbiam goździki, ostatnio jak były dostępne w Biedr.... to cały czas stały w wazonie.
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
- mycha_paulina
- 200p
Ten mój Emperor też stał i stał w miejscu, aż mnie już do szału doprowadzał. Jest malutki, a wg opisu rozetka powinna być bardzo duża... Jak zapączkował, tak czekał kilka tygodni z rozwinięciem płatków, ale warto było czekać
Big Bells to się tak rozhulał, że aż w szoku jestem- oprócz tych widocznych kwiatów, ma jeszcze mnóstwo pączków.
Roślinki podlewam Biohumusem- boję się trochę tych innych nawozów, bo są dużo mocniejsze, a ten jakoś się sprawdza póki co.
Dziwnie wygląda Pat Tracey- ma takie zwięzłe, w sensie krótkie łodyżki listkowe, nie wiem, czy tak powinno być. Twój też tak ma?
No i ciągle mam problem z Rebel's Rhubarb Frost i Silverglade Apples- ani nie chcą rosnąć, Frost ma ciągle jakieś małe i sztywne listki. Chyba uskubnę ze 2 i ukorzenię na nowo, bo tego chyba pogięło już doszczętnie A Apples ma taki jakiś dziwny stożek wzrostu, jakby niedorozwinięty Może się rozbuja.
Wrzucę jeszcze zdjęcie Scarlett- no ta się baaardzo stara Odżyła po tych wszystkich przygodach z wrogiem X:
Big Bells to się tak rozhulał, że aż w szoku jestem- oprócz tych widocznych kwiatów, ma jeszcze mnóstwo pączków.
Roślinki podlewam Biohumusem- boję się trochę tych innych nawozów, bo są dużo mocniejsze, a ten jakoś się sprawdza póki co.
Dziwnie wygląda Pat Tracey- ma takie zwięzłe, w sensie krótkie łodyżki listkowe, nie wiem, czy tak powinno być. Twój też tak ma?
No i ciągle mam problem z Rebel's Rhubarb Frost i Silverglade Apples- ani nie chcą rosnąć, Frost ma ciągle jakieś małe i sztywne listki. Chyba uskubnę ze 2 i ukorzenię na nowo, bo tego chyba pogięło już doszczętnie A Apples ma taki jakiś dziwny stożek wzrostu, jakby niedorozwinięty Może się rozbuja.
Wrzucę jeszcze zdjęcie Scarlett- no ta się baaardzo stara Odżyła po tych wszystkich przygodach z wrogiem X:
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- justyna111
- 200p
Mam obecnie dwie sadzonki Pat Tracey, jedna jest ok, a druga taka średnio podejrzana. Może obficie go opryskaj. U mnie po oprysku niektóre też w miejscu stoją więc nie widać wielkich zmian Dziwne humory mają te fiołki, jedne rosną, drugie stoją w miejscu. A jak Twoje ogólne odczucia co do skrętników? Ja moje chyba oddam teściowej, bo tak wewnętrznie czuję, że to nie kwiaty dla mnie. Chętnie poświęcę to cenne miejsce fiołkom
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Irish Flirt - jeden z tych fiołków bez którego nie wyobrażam sobie mojej kolekcji.
Twój piękniś - mój też kwitnie
Pozostałe - też się starają w kwitnieniach
Jakoś nie kojarzę, że Interesujesz się też skrętnikami, więc Saszeńkę chwalę.
Twój piękniś - mój też kwitnie
Pozostałe - też się starają w kwitnieniach
Jakoś nie kojarzę, że Interesujesz się też skrętnikami, więc Saszeńkę chwalę.
- mycha_paulina
- 200p
Justyna, dotąd się nie interesowałam... Ale skusiłam się na kilka, żeby sprawdzić, czy się polubimy
Saszeńkę mam od Gracjelli, Mamba od niej też już pączkuje. Początkowo wydawało mi się, że się nie dogadamy, ale chyba wiem czego chcą A kwitną przepięknie
Codziennie chodzę i zaglądam pod listki fiołków w poszukiwaniu nowych pączków- i już się nie mogę doczekać, kiedy wszystkie będą kwitły. Czeka mnie jeszcze rozsadzanie części przedszkolaków- ech, znów skurczą mi się parapety... Z resztą, jakie parapety? Chyba stół albo biurko będę musiała zastawić doniczkami
Powiedzcie mi, czy małe sadzonki też można wsadzić na knoty?
Saszeńkę mam od Gracjelli, Mamba od niej też już pączkuje. Początkowo wydawało mi się, że się nie dogadamy, ale chyba wiem czego chcą A kwitną przepięknie
Codziennie chodzę i zaglądam pod listki fiołków w poszukiwaniu nowych pączków- i już się nie mogę doczekać, kiedy wszystkie będą kwitły. Czeka mnie jeszcze rozsadzanie części przedszkolaków- ech, znów skurczą mi się parapety... Z resztą, jakie parapety? Chyba stół albo biurko będę musiała zastawić doniczkami
Powiedzcie mi, czy małe sadzonki też można wsadzić na knoty?
Mycha, Ilonka, na knotach nawet listki ukorzenia, więc z pewnością i małe sadzoneczki rózwniez
- Edyta 74
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie kwitną Ci fiołeczki i skrętniczki
Irish Flirt podoba mi się najbardziej
Irish Flirt podoba mi się najbardziej